« Върни се назад Публикувано на 02.11.2022 / 21:25

„ПО ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“. КОЙ ВИСОКОПОСТАВЕН ШЕФ ОТ МФ СИ ИСКА 250 БОНА, ЧЕ И ПРЕД ДЕТЕТО НА СИНДИК?!

На 1.11.2022 АФЕРА публикува:

КОГО РАЗПОЗНА НАВРЕМЕ, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ?! КОПРИНКОВ? УЗУНОВ? ГЕРГОВ? КОЙ Е ТВОЯТ БУДИТЕЛ, КОЙТО ДА ТИ ОБЪРНЕ ХАСТАРА, ГОВОРЕЙКИ ТИ ОТ УПОР ИСТИНАТА?!

https://afera.bg/%d0%9a%d0%9e%d0%93%d0%9e-%d0%a0%d0%90%d0%97%d0%9f%d0%9e%d0%97%d0%9d%d0%90-%d0%9d%d0%90%d0%92%d0%a0%d0%95%d0%9c%d0%95-%d0%93%d0%9e%d0%a1%d0%9f%d0%9e%d0%94%d0%98%d0%9d-%d0%9f%d0%a0%d0%95%d0%97%d0%98/

В материала написах:

„….Рано сутрин. Първи ноември. Ден на народните будители.

Първият глас, който чувам е бесен. Изключително високопоставено лице от правителството на Гълъб Донев, назначено от президента Румен Радев, в прав текст иска … 250 000 лева първоначална вноска от синдик, за да … го оставят да работи. Или „ресто“ на фирмата. 250 000 лева е първоначалната вноска и за едни от важни ръководни назначения в една знакова финансова сфера, като на месец се прибавят по още 50 бона… – ако ти отърва – правиш го, или не те назначават на ръководната длъжност, или те разкарват и на твое място назначават лице, което е готово да поеме „риска“….“

Сега предоставям на вниманието ви сигнал, който е адресиран до президента Румен Радев, премиера Гълъб Донев, министъра на финансите и е последната случка от ТОТАЛНО ЩАВЕНЕ , което тече под егидата на високопоставени държавни служители от Министерството на финансите, в частност НАП – на най-високото ниво:

От синдика се искат 250 000 лева, грубо казано, за да бъде оставен да работи.

АФЕРА умишлено е заличила /засега!!!/ имената на подалите сигнала, тъй като имаме информация, че ДАНС е започнала от днес работа по скандалния казус.

Освен този сигнал, АФЕРА има информация, че са подадени сигнали от куп още лица, чието търпение и страх вече са преминали границите, тъй като са били мачкани и щавени да дават пари.

До този момент никой от върховете на държавата не е реагирал, въпреки конкретните данни.

АФЕРА разполага и със сигнал, който е подаден до зам. министър на финансите още на 12 октомври т.г.:

„Уважаеми зам.министър ….,

Нещата с, които ще Ви запознаят с факти и доказателства са чудовищни и заслужават крути мерки от Ваша страна за да се прекрати тази порочна практика по висшите етажи на властта…

Назначеният от Вашето служебно правителство „земеделец“ Борис Михайлов на мястото на професионалиста Румен Спецов /б.р. – назначен за шеф на НАП/ < освободен от длъжност като неудобен за бизнес среди и някои личности – политическа поръчка > започва да освобождава старите кадри и да назначава негови хора около себе си, и създава предпоставки за конфликт на интереси. Така на пример семейна приятелка я назначава като негова дясна ръка зам. директор.

В началото на този месец господин Михайлов  получи писмо с копие до  служебният премиер Гълъб Донев. Благодарение на бързата намеса на последния се стопираха освобождаването на някои областни директори.

Започва да привиква директори на отдели и да заплашва, и да им нарежда да му се докладва какво си говорят служителите в отделите и… делят пари, ако те получават.

За да останат шефовете на заеманите си места са им предлагали да дават суми от 300 000 триста хиляди лв. Даваш сумата, запазваш стола.

Започва рекет на синдици на фирми, като за да останат на поста си трябва да дадат 250 000 лв. Пари са искани от единият синдик пред детето му, което е било травматизирано откъде баща му ще намери тия пари??!!!

Собственикът на фирмата нямало и 2 месеца откакто е починал и те започват с грабежа на предприятието му.

За директор на НАП Варна заинтересовани лица са предлагали сумата от 500 000 лв.

Не може един некомпетентен субект да бъде назначен, защото е маша в ръцете на нагли бизнеси и изпълнява поръчки срещу много пари за сметка на човешки съдби и смейства. В коридорите на НАП се говори, че институцията е взета на концесия от Ваш съветник.

Михайлов е разследван, арестуван съден 2004-2005 за източване на ДДС 15 милиона. Има акт за измами за прехвърляне на пари към кухи фирми на на малоимотни лица. За ОПГ. Намерено е тефтерчето в който е записвал сумите, които е получавал от <мозъка> на измамите Пламен Калчев за източването на ДДС.

Играл е с Марио Камишев, Барух Чакъров и др. Фирми, които са <фалирали>…

Михайлов без успех от дни се е опитвал да свали всички статии по медиите в Гугъл.

Директора на ОДОП  е привикан от изпълнителният директор Михайлов, който му нарежда да спре обжалването на определени актове за над 10 милиона лева!!!

Директора на средни данъкоплатци Борислав Иванов е привикан от Михайлов, като последният го заставя да му донася какво служителите говорят в отдела и…. най вече ако на Иванов му донасят пари да му ги носи на него.

Красимир Ангелов, след като е бил уволнен от НАП за престъпления в разрез със закона е върнат на работа със заповед на Михайлов  без знанието и съгласуването с директора на отдела и без конкурс за началник сектор във Варна. Кой е Ангелов? – брат на съпругата на Влади Горанов, бивш министър на МФ. И много близък със служебната министърка Роси Велкова, която е била зам.министър на Горанов. Роси Велкова се обажда на Михайлов, който веднага издава заповед за назначаването на Ангелов. За кого играе служебната министърка ????

Георги Димов – зам. изпълнителен директор на бившия директор на НАП Р.Спецов е привикан от Михайлов на среща. По време на срещата Димов с огромна изненада разбира от Михайлов, че ще има публикации в  медиите за него!!! Михайлов  му е казал, че засега няма да го уволнява, докато не получи нареждане от „бялата къща “ т.е. президентството и по специално от Копринков.

„Поръчковите“ статии излизат без име на автор и дата. Предполага се, че Михайлов е знаел за тях…“

Според източници на АФЕРА ДАНС щели да започнат да работят по случаите. Кел файда, като вече милиони изтекоха по „пътя на Копринката“.

Да видим каква ще я свършат.

Веселина Томова

«