« Върни се назад Публикувано на 12.12.2022 / 16:01

НЯМАШЕ КАБИНЕТ БЕЗ ПЛАКАТ НА БОКО В ТЕАТЪРА НА ИРИНЕЙ КОНСТАНТИНОВ. МАФИЯТА НЕ ДАВА НИЩО ДАРОМ

Кой ли ще е временно изпълняващ директор на Театър София, най-големият общински театър, любовно обгрижван от Герп, след като настоящият Ириней Константинов става министър на културата? Да напомня, че там се извършва огромен ремонт с публични средства…

Иначе аз помня и далечната 2010 г. как нямаше кабинет без плакат на Боеко в театъра на Ириней…, така де! Даже на секретарчицата на бюрото имаше два портрета – един на Боеко, и един на джипа, купен от мъжа й, хълцах от сочността на изумлението си . И други работи помня, достойни за нов Театрален роман…

Но Ириней е театрал, чака го пълен батак, особено в сценичните изкуства, което днес се прикрива с грозни интриги, особено около НТ.

Не знам до колко е компетентен Ириней, но все се надявам, че последната му публична роля в театъра няма да я омаскари тотално – все пак той е суетен, иска да е припознаван като изискан, почитател на Виенските балове , ще избягва едрите публични скандални жестове, но пък и смелите такива. То пък може и тихичко да поуправлява, което да се окаже по-малкото зло.

А може и да го предъвчат и изплюят, и после да си го повърнат в театъра пред пенсия да си доизкара мандата. Що ли му беше нужно това – май само от суета, да се надяваме! Или пък по принуда – все пак Герп го държаха 12 години да управлява софийски театър, най-големият общински. Мафията не дава нищо даром!

Гергана Пирозова

«