« Върни се назад Публикувано на 26.10.2022 / 13:55

КОЙ ПАЗИ ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА В ГД ГРАЖДАНСКА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ. ВМЕСТО ДА БЪДЕ ОБЕКТ НА РАЗСЛЕДВАНЕ, СЕГАШНИЯТ МИНИСТЪР ХРИСТО АЛЕКСИЕВ, ОПЪНАЛ ЧАДЪР НАД ШЕФА НА ГД ГВА ХРИСТО ЩЕРИОНОВ, Е ГОТВЕН ЗА БЪДЕЩ СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ!

На 23.10.2022 АФЕРА публикува:

СКАНДАЛ! ШЕФЪТ НА ГРАЖДАНСКА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ УМИШЛЕНО УКРИВА УБИЙСТВЕН ОДИТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА СИГУРНОСТТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ! РЕЗУЛТАТИТЕ СА ТОЛКОВА СЛАБИ, ЧЕ ЕК МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ СТАТУТА НА „ЛЕТИЩЕ ОТ ЕС“! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ШЕФЪТ НА ГД „ГВА“ Е И С ОТНЕТ ДОСТЪП ДО КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

https://afera.bg/%d0%a1%d0%9a%d0%90%d0%9d%d0%94%d0%90%d0%9b-%d0%a8%d0%95%d0%a4%d0%aa%d0%a2-%d0%9d%d0%90-%d0%93%d0%a0%d0%90%d0%96%d0%94%d0%90%d0%9d%d0%a1%d0%9a%d0%90-%d0%92%d0%aa%d0%97%d0%94%d0%a3%d0%a5%d0%9e%d0%9f/

На 24.10.2022 АФЕРА публикува:

ГРАЖДАНСКА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ПЪЛНА КАТАСТРОФА! ЗЛОВЕЩА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ В ГД ГВА! „ИНСПЕКТОРИ“ НА АВИАЦИЯТА СА БИВША ЧИСТАЧКА, СТЮАРДЕСИ И БИВШИ СЕКЮРИТИ! САМОЛЕТ ЛИ ТРЯБВА ДА ПАДНЕ, ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ ДА РАЗЧИСТЯТ КОЧИНАТА В ГД ГВА, НАЧЕЛО С КРАСИМИРА СТОЯНОВА И ХРИСТО ЩЕРИОНОВ! ЗАРАДИ БЕЗУМИЯТА В ГД ГВА СМЕ ВКАРАНИ СМЕ В „PRIORITY LISTS“ НА ЕВРОПА И ТОВА Е ЕДНА ОТ СКРИВАНИТЕ ПРИЧИНИ ДА НЕ ПОМИРИШЕМ ШЕНГЕН!

https://afera.bg/%d0%93%d0%a0%d0%90%d0%96%d0%94%d0%90%d0%9d%d0%a1%d0%9a%d0%90-%d0%92%d0%aa%d0%97%d0%94%d0%a3%d0%a5%d0%9e%d0%9f%d0%9b%d0%90%d0%92%d0%90%d0%a2%d0%95%d0%9b%d0%9d%d0%90-%d0%90%d0%94%d0%9c%d0%98%d0%9d%d0%98/

Въпреки турболенцията от разследванията на АФЕРА, която разтърси задкулисието на Властта, официално министърът на транспорта Христо Алексиев мълчи като задник, менторът му, който го е направил служебен министър на транспорта – президентът Румен Радев също мълчи като задник. Благодарение на тяхното ПРЕСТЪПНО МЪЛЧАНИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ, ОРГАНИЗИРАНИТЕ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И ГД ГРАЖДАНСКО ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ /ГВА/ продължават да се вихрят с брутална крадливост.

Нещо повече, което първа и единствена ще ви разкрие АФЕРА! – вместо да бъде обект на разследване, арест и досъдебно производство – сеташният транспортен министър Христо Алексиев, който опъва непромокаем чадър над шефа на ГД ГВА Христо Щерионов, е готвен за … следващия служебен министър председател! И, разбира се, за служебен премиер ще го турне не друг, а … Румен Радев!

След престъпните афери, които изнесе на показ АФЕРА, достойното и честно поведение на ментора на служебното правителство – президентът трябваше да бъде моментално и незабавно отстраняване на шефа на ГД ГВА Христо Щерионов от поста, както и незабавно и моментално отстраняване на транспортния министър Христо Алексиев, толериращ цялата ОПГ в Министерството на транспорта, заедно с „вечвата Амбър“ Красимира Стоянова – „сивия кардинал“ на ГД ГВА.

Нищо от това не се случва, а както АФЕРА предупреди въпрос на време е, не дай, Боже, благодарение на абсолютната некадърност, нефелност и безумни назначения в ГД ГВА, да се случи някой трагичен авиационен инцидент.

Кой пази престъпната Схема в ГД ГВА, освен „сивия кардинал“ в Министерството на транспорта Красимира Стоянова? Министърът на транспорта Христо Алексиев.

Кой е и как „изкласи“ до президента Румен Радев  – Христо Алексиев? Каква „торба“ и пълна с какво получи от Христо Щерионов за да го набута като шеф на ГД ГВА? Службите знаят ли за „достойната тежина“ на „торбата“, която получава транспортният министър и ако са уведомили за това президента Румен Радев, защо Радев продължава да се прави на глух, кьорав и ням?

Фигурата на въпросния сегашен транспортен министър Христо Алексиев цъфва на властовата сцена през 2005 година, когато от „Позитано“  го води тогавашният транспортен министър на Тройната коалиция Петър Мутафчиев.

Всички тогава наричат Христо Алексиев – „Маминия“.

Четири години „Маминия“ се подвизава в Министерството на транспорта.

Същият „Мамин“ Христо Алексиев е турнат и като заместник генерален директор на НКЖИ, където отговаря по европейските проекти.

Що милиарди левове изтичат по това време и в кои джобове отиват – Аллах керим!

По времето на правителството на ГЕРБ става и съветник на Управителния съвет на ДП НКЖИ.

Неслучайна брилянтна оценка дават и депесарските медии, спонсорирани с техни пари, така: „…По-късно обаче работата на Христо Алексиев е оценена високо от ресорния министър на ГЕРБ Ивайло Московски.“

Като високо оценен кадър от ГЕРБ Московски, очевидно много впечатлен от това – президентът Румен Радев взима Христо Алексиев като секретар по икономическите въпроси в президенството, а когато съставя първото си служебно правителство на Огнян Герджиков през 2017 година, Румен Радев прави министър на транспорта точно любимеца на ГЕРБ Московски – Христо Алексиев.

В служебното правителство пак на Румен Радев от 12 май 2021 г., оглавявано от Стефан Янев, Христо Алексиев е отново министър на  транспорта .

И в сегашното служебно правителство на Румен Радев, оглавявано от Гълъб Донев, Христо Алексиев пак е министър на транспорта.

Сегашният шеф на ГД ГВА Христо Щерионов е любимец на министър Христо Алексиев „Маминия“.

Христо Щерионов от 2013-2017  е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Летище София ЕАД. В периода 2017-2018 е  член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Летище Пловдив ЕАД.

През 2018-2020  става директор на дирекция „Оператори, авиационна сигурност, Въздушно пространство, търсене и спасяване, правно осигуряване“ (ОАСВПТСПО) в ГД ГВА.

А от 2020 година оглавява ГД ГВА.

На това място АФЕРА пита службите: Каква „торба“ и пълна с какво получи от Христо Щерионов – Христо Алексиев? Службите знаят ли за „достойната тежина“ на „торбата“, която получава транспортният министър и ако са уведомили за това президента Румен Радев, защо Радев продължава да се прави на глух, кьорав и ням?

Брутално скандални са фактите около тоталното съсипване на Летище София по време на управлението на Христо Щерионов. Въпреки тях той продължава да е любимец на министъра Христо Алексиев и ръководи ГД ГВА, която е в тотална катастрофа и е въпрос на късмет, че досега самолет не е паднал.

Концесията на Летище София е съизмерима на аферата с кражбите по магистралите, но очите на властта плодължават да бъдат затворени, включително и тези на Христо Алексиев и ментора му Радев.

Вездесъщият съветник на Румен Радев – Николай Копринков също е много бризък с министър Христо Алексиев. Но не само той му крепи безнаказано гърба.

„Маминия“ Христо Алексиев се е ориентирал своевременно към още по- мощни фигури. А кои са тези по-мощни фигури, които успяват да накарат и президента Радев да си затваря очите за безобразията, вършени в ГД ГВА и Министерството на транспорта?!

Един малък нюанс към отговора на въпроса – сега, когато Христо Алексиев предприема повсеместни смени на директори във всички транспортни звена, единствено НКЖИ липсва в този списък. Дали защото НКЖИ, където той се е подвизавал, не е под негласното владичеството на фигури от ДПС?!

АФЕРА за пореден път призовава президента Румен Радев, който ОТГОВАРЯ за правителството си, незабавно да вземе решение за разчистване на кочината ГД ГВА, както и ОПГ в Министерството на транспорта.

В противен случай – той е съучастник.

Afera.bg

 

«