« Върни се назад Публикувано на 16.11.2022 / 12:17

КАК ДА ОТКРИЕМ НАЙ-ДОБРИТЕ УСЛОВИЯ ЗА БЪРЗ КРЕДИТ?

Чудите се дали да изтеглите онлайн кредит? В това няма нищо лошо, но трябва първо да се информирате и да направите проучване. Обикновено, когато хората търсят бързи кредити пропускат тази част, защото имат спешна нужда от пари.  Дори обаче да ви трябват пари веднага, проучете различните оферти. Защото в момента има много компании за бързи кредити, които могат да предоставят преференциални условия във вашия конкретен случай.

Изберете най-изгодната за вас оферта

Вече не е трудно да откриете разнообразни оферти и да направите сравнение. В сайтове като creditonline.bg например, може да разгледате какво предлагат много компании за бързи кредити. В случай, че и преди сте теглили бързи кредити от една фирма, които сте погасявали навреме, много е възможно тази фирма да предостави бонуси, отстъпки и преференциални условия специално за вас. Може да си уредите удължаване на периода за погасяване или още един безлихвен заем. Също така, за да изберете най-подходящата оферта за онлайн кредит, сравнете най-важните неща: срок за изплащане, размер на лихвата, допълнителни такси, начин на погасяване, условия за предоговаряне, лихва при забавяне на вноската. В сайтовете на кредитните компании има калкулатори и може да се изчислят всички важни параметри. Имайте предвид, че във всяка фирма може да има много различни оферти и условия.

Как да изберете най-добрата оферта за кредит до заплата във вашия случай?

Трябва да имате предвид, че оскъпяването при връщане на кредит може да бъде завишено при някои кредитори. Най-добре е да сравните лихвените проценти, да изчислите годишния процент на разходите и да изберете тази оферта, която ще запази баланса в бюджета ви. Помислете добре какъв е той, защото след като внесете сумата по кредита трябва да имате възможност за покриване на обичайните разходи. Отново бихме препоръчали използването на кредитен калкулатор, за да сте сигурни, че взимате заем при възможно най-изгодни за вас условия. Изберете сумата, която ви е нужна за теглене, месечната лихва и срока за погасяване. Калкулаторът автоматично пресмята месечните вноски и окончателната сума, която ще трябва да върнете. Обърнете внимание на размера и периодичността на вноската, на общия размер на дължимата сума. Сравнявайте офертите при зададена еднаква сума и еднакъв период на изплащане. По този начин ще получите най-точна информация за оскъпяването по кредита.

Какъв трябва да е размерът на вноската?

Месечната вноска е много важен фактор за взимане на решение. Дори да има малко по-голямо оскъпяване, по-добре е да изберете такава месечна вноска, която няма да ви бъде прекалено трудна за изплащане. Сложете си лимит на сумата и го спазвайте, за да си спестите финансови проблеми.

Търсете бързи кредити от кредитори, които дават възможност да изберете погасителния план

Изберете подходящ погасителен план за вашия конкретен случай, за да сте сигурни, че ще можете да връщате парите навреме и че няма да имате бъдещи проблеми с изплащането на заема. Информирайте се за скрити такси, за всички комисиони и т.н. Освен погасителния план, изберете също сума, която не изисква големи месечни вноски. Не се изкушавайте да вземете повече пари, отколкото са ви нужни, защото това може да ви изиграе много лоша шега.

Проверявайте фирмите, от които мислите да теглите бързи кредити

Фирмите, от които ще теглите бързи кредити, трябва да са лицензирани и узаконени. Проверете легитимността им в БНБ. Те трябва да имат номер на регистрация, както и подробно написани Общи условия, които са достъпни за всеки посетител на сайта им.

Изберете кредитна компания, която отговаря на вашия клиентски профил

Ако искате да теглите онлайн кредит, но имате влошена кредитна история, най-вероятно няма да можете да се възползвате от всички оферти. Няма смисъл да си губите времето. Отсейте само фирмите, които отпускат кредит на хора с лошо ЦКР. Ако нямате поръчител, тогава трябва да търсите бързи кредити без необходимост от предоставяне на такъв.

Запознайте се добре с условията по договора

Преди да подпишете каквото и да било, трябва да бъдете много внимателни. Прочетете подробно предложения договор и се съгласете на условията само, ако ги разбирате и приемате. Може четенето на този скучен текст да ви се струва много досадно, но по-добре е да бъдете запознати. В противен случай рискувате да влошите нещата и да изпаднете в още по-неприятна финансова криза. Също така, необходимо е да имате представа как изтегленият кредит ще се отрази върху бюджета ви. Ако условията са ясни, прозрачни, изгодни и вие нямате никакво съмнение относно тълкуването и прилагането им, тогава може да подпишете договора за онлайн кредит.

И ако все пак не можете да изберете оферта?

Ако всичко изброено досега ви се струва много сложно за съобразяване или нямате време, най-добре е да се консултирате с кредитен консултант. Той ще избере няколко варианта, които отговарят на нуждите и изискванията ви. Тогава ще можете да бъдете напълно уверени, че сте избрали най-добрия бърз кредит за вас. Можете също да потърсите съвет в интернет, да прочетете отзиви от клиенти, да съберете мнения за различните кредитни компании, да се посъветвате с близки и приятели, които вече са ползвали услугите на дадена фирма. Но ние сме сигурни, че ако отделите малко време за качествено проучване, няма да имате никакви затруднения в намирането на най-подходящата оферта.

«