« Върни се назад Публикувано на 27.10.2022 / 17:25

ИЗВРАЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКАТА САМОБИТНОСТ И КУЛТУРА. ОТКРОВЕНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ СЕ ПРИЕМА ЗА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА

Бившият македонски премиер Зоран Заев призова македонският народ да се радва, защото македонският език вече е признат от целия свят, предаде БГНЕС.

„Македонският сън е реалност! Е, не, не. Подписахме споразумение с Европейския съюз на македонски език.

Северна Македония подписа споразумение с ЕС, където стоят подписите на всички държави-членки на ЕС, включително и тези на съседите ни Гърция и България.

Хей… Гърция и България подписват споразумение с нас на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК!

Е, не, не…“ – въодушевен е Заев.

При подписването на Договора за ФРОНТЕКС Урсула фон дер Лайен казва следното:

Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езици на ЕС. Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това.“

Казано е: – Не бивай лицеприятен против душата си (Сир. 4:26), нито към маловажни, нито към високия, нито към могъщия, понеже никой не може да те избави от неугасимия огън.

Каква полза за човека, ако придобие цял свят, а повреди на душата си (Мат. 16:26)?

Уважаеми политически български колоси, скъпи настоящи ръководства на специалните ни служби – да са ви честити тези изявления.

Между това да си лицеприятен (ще си спестя словата на кого) и това да си почтен човек, нашите тщеславни, авторитетни среди избраха лицеприятността.

Явно модерния неолиберализъм опива и най-твърдия в убежденията си, най-принципния и най-славещия себе си като защитник на националния ни интерес.

Сребролюбието е най-лошата страст.

То е най-трудно удържимото средство против човешката съвест.

Радвайте му се и сега!

То е ментор, който непрестанно е ухажван в делата на простака.

Извинете грубия ми изказ, но не прост човек, а простак – висша форма на простотията – би могъл да оперира с понятието „македонски език“ и да смята, че това го извисява интелектуално и му предава справедлив, загрижен и уважителен израз.

Право на всеки е да се самоопределя, какъвто иска да е, но с понятието „македонски език“ не развращавайте децата и идните поколения на България.

Казвам го с цялото си уважение към моите преподаватели Проф. Иван Кочев, Проф. Иван Добрев, Доц. Петър Илчев, които ако бяха живи, нямаше да удържат гнева си към тази низост на отношението към индоевропейското езикознание и в частност към пъстрата диалектна разновидност на българските говори.

Това е извращение към българската самобитност и култура.

Повече от срам е, когато на откровеното предателство на българския дух се предава лицеприятност и се стига до там, че се приема за държавна политика.

Всеки от светиите е носил на себе си пояс, който стягал чреслата и означавал строгост в живота.

Така те придобивали всеоръжието на Светия Дух и били препасани със силата Му.

Чреслата на някои дами и господа са толкова разпасани, че са обрекли българския дух не само на отчуждение, но и на унижение.

А в тази атмосфера на бездушие, физическо, интелектуално и морално, можем само да се молим на Светия Дух да прости глупостта и продажността на дните ни, лишени от най-възвишената добродетел – Божият страх.

“ Не сме народ, не сме народ, а мърша,

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас…

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време…

 

Помежду си лихи, буйни, топорни,

пред други сме тихи, мирни, покорни…

 

Все нас тъпчат кой отдето завърне,

щот сме туткун, щото не сме кадърни…

Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –

а всякому мерамът е развала…

 

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

пак ще кажа и с това ще да свърша.“

 

Ако някой се затруднява да познае автора на тези слова, вече е нормално.

Даже е за предпочитане, да се не помнят.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

«