« Върни се назад Публикувано на 30.10.2022 / 15:02

ЗА „АРТЕКС“ ВСИЧКИ СА СЕ СТРОИЛИ НА БАЛАТУМА – ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ, ГЕРБЕРИ И РАЗНИ ПРОТЕСТЪР-ДЕМОКРАТИ. ЕГАТИ МИРИЗЛИВИЯ ШПАЛИР! ЩЕ СЕ ЧЕРКУВАТ НА ТАВАНА НА „ЗЛАТЕН ВЕК“

Както АФЕРА първа каза, Дирекцията за национален строителен контрол под крилото на президента и на неговата корумпирана издънка – министър Шишков се готви да въведе в експлоатация кулата „Златен век“ срещу бившия японски хотел, носещ сега звучното българско име „Маринела“.

Върти се приказка, че някакви десет милиона си търсят джоб по този повод. Някакъв другар от село Труд, дето го играе бир парче кадровик на държавата, даже чакал апартамент в „Златен век“.

Оказа се обаче, че „Артекс“ играят на сигурно.

По веригата са строени и демократи, и гербери, и зеленочорапници на главнокомандващия великата ни армия.

Кметът на район „Лозенец“, който кой знае защо се назовава „Комитата“, още на 4 февруари т.г. е издал удостоверение, че на „Златен век“ е приключен грубият строеж, т.е. готов е за въвеждане в експлоатация. Не случайно протестърския търбух на таз Комита се е удвоил за три години кметуване!

После назначената от министър Шишков нова началничка на Дирекцията за национален строителен контрол е прекратила процедурата срещу незаконното строителство, след което е успокоила главния архитект на Столична община с едни писма, с които почти му е указала да издаде необходимите документи за предстоящото въвеждане в експлоатация.

Градостроителят от Бяла Слатина – арх. Здравко Здравков, назначен от самоковската даскалица за главен архитект на София, съответно е продължил с подписването и подпечатването на нужната документация.

Стъпка по стъпка… Всички на хорото! Като стане храмът на тавана на „Златен век“ ще го обикалят дружно по Великден!

А прошляците от инициативния комитет срещу строежа видяха, че няма да видят кинти и се разбягаха…

Всички знаят, че строежът е направен без действащо разрешение, ама е готов. Кво ни бърка? Чакаме кой ще вземе най-много от „Артекс“, за да му кажем „Евала!“

Afera.bg

«