« Върни се назад Публикувано на 07.01.2023 / 9:59

ДО ЛОНДОН И ОБРАТНО ИЛИ БАЛАДА ЗА ВИКТОР ЛИЛОВ, ХРИСТО ГРОЗЕВ, НАНСИ ПЕЛОСИ И ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ, СЛЕД ПОБЕДАТА НА УКРАЙНА НАД ПУТИН

3 процента от британците се определиха като ЛГБТ, а Великобритания е рай за тях.

Не би трябвало в България да са повече, значи – под 100 хиляди ЛГБТ.

От 681 година насам, в България няма подадена жалба някой да е бил недопуснат до работа или уволнен от работа заради сексуалната си ориентация, което е престъпление много, много отдавна, но без  престъпници, бляскав пример за успешна  превенция без репресия, без и без това хилавият санкционен капацитет на държавата да се обременява.

Единственият демонстративен гей-политик у нас, Виктор Лилов, за което всеки го уважава, стене от сутрин до вечер, че не може да се омъжи за партньора си и не може да го наследява, което го тормози денонощно. През ден заплашва с емиграция.

Евроатлантическите ни партньори непрекъснато настояват да се задоволят претенциите на Виктор Лилов. Урсула Лайен изведе това като приоритет на приоритетите официално. 90 хиляди български гея да имат право да се женят и наследяват, които никога не са били обект на трудова дискриминация, никой не им пречи да живеят по двойки, както и да прехвърлят имущество помежду си. Да, но справедливо ли е, ако единият партньор умре внезапно, да не се ползва с правата на партньор в брачна двойка? Какво толкова ще стане, ако задоволят всичките им искания? Не е много справедливо, наистина, това е тежка несправедливост. Подозира се, че ако някой специалист по застрахователен риск и провизиране направи изчисления, ще се окаже, че от тази несправедливост страдат математически точно Виктор Лилов, партньорът му и близките им десетина приятели, като част от 90 хиляди.

Възниква следващият проблем, справедливо ли е хетеро двойките без брак да не се наследяват при внезапна смърт на партньора? Тук вече нямаме нужда от специалисти по риск, щипка популярна философия върши работа – рисковете от развод, при развод и след развод не си струват пред величавата свобода на безбрачния конкубинат.

Понеже проблемът на Виктор Лилов не може да бъде решен през проблемите на безбрачните двойки, затова трябва да се върже с проблемите на битите жени, които в България са над милион, по данни на председател на НС. Съществува пълен синхрон между щенията на Виктор Лилов да се ожени за партньора си и да го наследява и искащите да помогнем на милиона бити жени с приемането на Истанбулската конвенция. Колко са били битите жени през времето до комунизма, когато гонехме 9 милиона, никой не се наема да изчисли, най-вероятно милион и половина, колко са били когато влизаме при Урсула през 2007 г. , вече 7 милиона, за  какъв период са набити днешните 1 милион от 6 оставащо население, никой не се вълнува. На всичко отгоре, Конституционният съд отхвърли прогресивната теза, че битите жени могат да са един милион, два милиона или сто хиляди, зависи от контекста, зависи кой се счита за жена и кой се счита за бита жена.

Така, се върнахме обратно при Виктор Лилов и проблема му да не може да се жени и наследява партньора си, подкрепен отривисто от Урсула Лайен, но все така нерешен.

Конституционните съдии най-дръзко му заявиха в помпозен документ, че невъзможността му да се жени и да наследява партньора си не е по-голяма трагедия от невъзможността да се наследяват хетеро двойките без брак и неговата трагедия не е по-трагична от тяхната, наред с това държавата, която не му позволява да се жени и да наследява партньора си дори е изградила собствена конституционна и правова специфичност, не може като в Лондон и точка по въпроса.

Всички близки на Виктор Лилов дълбоко се възмутиха и изпратиха бригадно покъртително писмо до Урсула Лайен, в което приведоха тонове аргументи и научни доказателства, че конституционните съдии не му разрешават да се жени и наследява партньора си, защото си бият жените, ведно с компрометиращ видеозапис от ресторант, където ясно личи, че председателят на Конституционния съд не напуска веднага мястото, когато от съседна маса поръчват химна на Съветския съюз.

Междувременно, Путин си поиска руските територии и население от Украйна, а проблемът на Виктор Лилов да не може да се жени за партньора си остана висящ.

На помощ се притече Володимир Зеленски, през изрично ходатайство на дълбоко ангажираната с казуса на Виктор Лилов Лайен и му предложи украинско гражданско и специално разрешение, специално за него, да се ожени за партньора си в Киев, след капитулацията на Путин.

Стана невъобразимото, партньорът на Виктор Лилов се оказа предател, подкупен от руските служби, не пожела да се откаже от българско гражданство и да ходи да се венчаят в Киев, и дори го напусна.

Всички много плакаха, защото цялата интернационална операция се оказа безпредметна поради липса на булка.

Изведнъж, гръм и мълния, стана чудо!

Христо Грозев обяви от Лондон в извънредно включване по БиБиСи, че той ще се ожени в Киев за Виктор Лилов след пълната капитулация на Путин идния понеделник.

В отговор и знак на евроатлантическа солидарност, Нанси Пело.

Стефан Гайдарски

«