« Върни се назад Публикувано на 26.11.2022 / 9:19

ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ НА ТАЗИ ШАЙКА НАГЛИ КРАДЦИ НА ДЕМОКРАЦИЯ ДА СИ ИГРАЯТ С НАС И ДА НИ ВЗЕМАТ ЗА ГЛУПАЦИ

От осем години съм народен представител и никога досега не съм виждал такава яростна съпротива срещу приемането на един закон , каквато виждам от страна на ПП и ДБ срещу промените в изборният кодекс.Това е много интересно обстоятелство , особено като се отчете факта , че го правят хора , които никога , ама никога не са сключвали договор с посредническа фирма за доставка на 30 % по- скъп газ и други подобни “ честни  и морални “ договори.

Мога да кажа с ръка на сърцето , че не съм и вчерашен и бързо схващам къде е заровено кучето – както е прието да се казва за същината на проблема.

С други думи нямам никакво съмнение, че изборите са откраднати с тези точно машини.

Само за една от повече от 12 хиляди секции секции ще дам следния пример – по индивидуалните разписки от машините ДБ имат само 7 гласа , протокола изготвен от машината отчита за същата партия 77 гласа – в повечето секции тези засечки не са правени – приема се протокола изкаран от софтуера на машината.

Сега стоя и се питам колко ли фалшиво избрани народни представители от тези две партии има в Народното събрание?

Кои са тези Народни представители избрани с вълшебната флашка?

И най-вече – докога ще позволяваме на тази шайка нагли крадци на Демокрация да си играят с нас и да ни вземат за глупаци?

В тази връзка ще кажа следното – този номер на тази разпасана бригада да купува и продава фалшива демокрация ще спре. Тези хора не са богоизбрани и не стоят над останалите, независимо , че се приемат за такива. Не стоят над България и не са по-важни от нея.

Те са просто нагли и с високо самочувствие и повечето от тях са много надменни.

Тяхното разобличаване е вече основен въпрос и приоритет за националната сигурност на страната и ще се погрижим това да се случи.

Точка по въпроса.

Game over!

Eрджан Ебатин

депутат от ДПС

П.П. Пепа Абаджиева:

Ерджан, смяташ ли, че в никакъв случай не може да се откраднат изборите с хартиените бюлетини? Питам като човек, който 99% прави всичко по електронен път – данъци, такси, преводи, комунални плащания, лизинг, пращания през ПОС-терминали, теглене и внасяне на банкноти чрез банкомат, покупки в черен петък, справки в НОИ, НАП и т.н. Почти никъде и нищо не правим чрез хартия! И не само аз….?? Вярвам, че и при теб е така! Тогава какви хартии, какво броене, писане и задраскване в протоколи, висене с часове с чували и т.н.

2022г. е! Какъв е този напън да вървим назад?! За всяко действие има противодействие….

Ерджан Себайтин Ебатин

Първо не само смятам, но и съм сигурен, че тези избори са откраднати точно с тези машини. Това е като аксиома – няма съмнение за това.

И не го мисля от позицията на това, кой доколко ми е симпатичен, както е масовото настроение, а от друга позиция – да има честен вот.

Моят извод е, че това трябва да се спре.

Въпросът е НЕ ЗАЩО, както го поставяш, а КАК?

Първо, хартиената бюлетина с всичките и слабости се оказа далеч по-надеждна от ТОЗИ точно машинен вот.

Не случайно в ЕВРОПЕЙСКАТА ПРАКТИКА МАШИННИЯТ ВОТ Е ОТХВЪРЛЕН ЗАРАДИ НЕНАДЕЖНОСТ. А в ЕВРОПА също всичко се плаща по електронен път, далеч преди нас.

Разликата е в това, че фирмите осъществяващи електронните операции имат интерес да отчитат честно печалба от съответните контрагенти за да останат на пазара, за разлика от тези, които са инструментариум на определени партии и отчитат вот.

Второ, ние не предлагаме пълна отмяна на машинния вот – предлагаме точно тези компрометирани машини да се заменят с други – Американски образец, които след вота разпечатват бюлетината с отразеният вот и друга машина скенер го разчита – за да няма недействителен вот – тоест махаме човешкият фактор за тези, които искат изцяло машинен вот като тебе – но с гарантиран честен процес за това.

И все пак оставяме възможност за тези, които се притесняват да гласуват машинно да го направят с хартия – това са 600 000 български граждани, които се отказаха да гласуват заради машините. Съгласи се, че и те са хора и тяхното мнение има значение.

Всичко се прави за да няма измами с вота – това е темела на Демокрацията. Ако вота се променя – това е най-сериозната измама и заплаха за националната сигурност.

«