« Върни се назад Публикувано на 12.01.2023 / 17:56

ДИМИТЪР СТОЯНОВ НА РАДЕВ ДА СИ. ХЕЙ, ЖИВОТ, ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕЙ!

Димитър Стоянов си купува апартамент в София по време на пандемията през 2021 година.

По това време започва афера със служителката, отговаряща за секретната секция в президентството Петя Милкова.

През януари 2022 г. уволнява с натиск дългогодишната служителка Десислава Александрова, която е служител повече от 20 години и работи при трима президенти. Александрова е отговорник за социално-икономическия съвет.

Димитър Стоянов я гони и от ведомствения апартамент на президентството, близо до болница „Пирогов“, за да настани там близката до сърцето си Петя Милкова. Стоянов се мести да живее при нея. До преди да си купи апартамент Стоянов също живее в държавно жилище на преференциален наем в центъра на София, въпреки огромните си доходи.

Проверка на сайта на президентството показва, че преди да бъде назначен за служебен министър на отбраната на „Дондуков“ 2 Димитър Стоянов заема цели две длъжности – на главен секретар и на половин щат е секретар по отбраната. Тоест заплата и половина. Отделно от двете заплати е пенсионер от 2017 година и всеки месец взима и таван на пенсията от 1100 лева.

Припомняме, че президентът Радев веднага като назначи служебен кабинет през автуст увеличи драстично парите за собствената си администрация с по 1000 лева на човек.

Андрей Червенков

«