« Върни се назад Публикувано на 21.01.2023 / 19:18

ДБ И ПП ПАРАДИРАТ С ПОСОЛСТВОТО НА „КОЗЯК“, А СИ ПРАВЯТ ПИАР С ОГРАБЕНИ ОТ АМЕРИКАНЦИ ПАРИ. ПРИЕМАТ ПАРИ ОТ БИЗНЕСМЕНИ, ИЗГОНЕНИ ОТ САЩ, А ПРОКЛАМИРАТ „ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ“ ЦЕННОСТИ

Американското правосъдие е гилотина върху главите на фараоните от най-новата българска крипто пирамида. Странно, че Гешев премълчава този факт.

NEXO има около 120 000 инвеститори от САЩ, от които са прибрали приблизително 3 милиарда долара. 3 000 000 000 $. Тези депозити са абсолютно незаконни и според споразумението с прокурорите и регулаторите NEXO трябва да върне всички пари до 2 месеца и да прекрати акаунтите на американските си вложители. Само от лихви българчетата дължат на клиентите си в САЩ около половин милиард отгоре. Та, въпросът е имат ли NEXO 3,5 милиарда долара ликвидност, с които да потушат пожара на несъществуващия вече за тях американски пазар? Срокът е 1 април. Ако парите не се върнат до цент, следва издирване, съд, дела, затвор за фараоните.

Тяхната собствена крипто валута нексо коин е една измишльотина, която се търгува само помежду им, за да поддържа изкуствено някаква стойност. Дори и така, този крипто актив е оценен на максимум 400 милиона долара от регулаторите на щата Кентъки, които са се доверили на някаква счетоводна оценка на самото NEXO. Тоест, активите на компанията са около осем пъти по-малко от дължимите пари с незабавен ефект.

Сещам се, че NEXO босовете сега могат да си поискат обратно даренията от Христо Иванов и неговата партийка ДБ, както и милионите налети за безсмислена реклама в изданията от кръга Капитал на олигарха Прокопиев. Вероятно Настимир и Асен Василев също са намазали дебело филията с пари от NEXO. Без да го искат, със споразумението с NEXO властите на САЩ за заложили бомбата със закъснител с българската крипто пирамида да избухне точно в последната седмица от кампанията за извънредните парламентарни избори у нас в началото на април. Ще позволят ли САЩ български партии да си правят политическа реклама с пари, откраднати от американски граждани??

Морално ли е ДБ и ПП да парадират с връзки в посолството на улица “Козяк”, а да си правят пиар с ограбени от американци пари?

Морално ли е да приемат крадени пари от бизнесмени, изгонени от САЩ, а да прокламират  “евроатлантически” ценности?

Николай Бареков

«