« Върни се назад Публикувано на 07.01.2023 / 16:31

Г-ЦА ЛЕНА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ИЗОБЛИЧЕНА ИМЕННО КАТО ЖЕНА. И ТОВА ИЗОБЛИЧЕНИЕ ТРЯБВА ДА Е ОСТРО, ЖЛЪЧНО И КАТЕГОРИЧНО

Защо Лена следва да бъде изобличавана именно като жена?

Чета коментари за това колко низко, долно и пошло е да се атакува жена, в частност г-ца Лена Бориславова. Каква проява на мизогения било Слави да опошлява една дама със средствата на сатирата.

Като човек, имал възможност, по силата на служебното си положение, да разхожда тоалети из Народното събрание повече от 10 години ще кажа, че г-ца Лена следва да бъде изобличена именно като жена. И това изобличение трябва да е остро, жлъчно и категорично.

Защо?

  1. Ами на първо място, защото на любовния фронт именно жената е “силният пол”. По силата на естеството, мъжът е роб на нагона си, той е слаб и подвластен на страстите. И в този смисъл действа искрено и непредубедено. Нуждае се от секс, вижда подходящ обект и оставя инстинктът да го води. От своя страна жената действа разумно, обмислено, ръководейки се от доста рационални съображения. При нея нагон липсва или ако го има, той (чисто хормонално) е потиснат от друг тип инстинкти за оцеляване. Тя е тази, която избира дали да влезе във връзка и го прави водена от ясни мотиви за своите ползи или пък за рисковете. Не случайно мъдрите хора са казали, че жената спи с когото иска, а мъжът – с която може. Т.е. в женската природа са заложени ограничаващи и възпиращи механизми по отношение на сексуалността. Които при г-ца Лена умишлено не са сработили.
  2. Поводът за сатирата е нейната греховна, извънбрачна и (ако вярваме на слуховете за наличие на записи, овековечили подвизите й в сградата на МС) блудна и дори содомитска връзка с женен мъж на особено висок държавен пост, каквато несъмнено е длъжността на министър-председателя. Дори да не вярваме на слуховете за записи от камери, в публичното пространство, чрез агенция ПИК, се появиха красноречиви и не отречени от главните герои кадри, потвърждаващи такава връзка. Т.е. г-ца Лена, бидейки държавен служител на особено висок, представителен държавен пост, е правила извънбрачен секс с прекия си шеф, получавайки заплата от бюджета на Р България, който бюджет се утвърждава от любовника й на заседание на ръководения от него Министерски съвет. Дипломите, експертизата, професионалните качества тук нямат никаква роля. И никой не ги оспорва. Споменаването им даже утежнява вината й, защото показват, че тя е умна жена и отлично си дава сметка за последиците.
  3. Горните твърдения идват да кажат, че в действията на г-ца Лена има умисъл. Хипотезата за беззащитното момиче, подлъгано от лошия батко, е несъстоятелна, т.е. тук възпятата дама е далеч от ролята на жертва в #metoo контекст. Напротив, тя е особено интелигентна жена, съзнаваща силата си в тази тъй срамна ситуация. И прилагайки своята чисто женска сила, се е възползвала от нагона на овластен мъж, за да получи висок, представителен държавен пост, по силата на който да се облагодетелства финансово в големи размери (нека юристите да кажат дали не са особено големи по смисъла на закона). И да упражнява влияние и власт по отношение на въпроси, касаещи Р България, дори без прекият й пост да предполага такова влияние и власт.
  4. Казусът няма нищо общо с красивите, макар и греховни любовни романи, съпътствали и съпътстващи световната история. Модерното битие изобилства от извънбрачни връзки, възникнали на работното място. Политиката е особено “благодатен” терен, тъй като борбата за дадена кауза поражда силна емоционална близост между участниците, която логично преминава в сексуална. Когато става дума за “наистина любов”, единият от двамата прави крачка назад, оттегляйки се от служебните и обществени ангажименти на извънбрачната си (а дори и на брачната) половинка. Защо? Ами за да не опетнява допълнително образа на любимия си с намеци за непотизъм. В случая с г-ца Лена това дори не са намеци, а на̀ТВЪРДи, ако трябва да използваме вулгарна риторика.
  5. Същото, прочее важи и за журналистки, които нощем спят с политици, а денем ги отразяват. Сред защитниците на г-ца Лена виждаме журналистки с подобни редове от личните си биографии, които вместо да сменят ресора или да си създадат собствена медия (сайт се прави учудващо евтино, а и Фейсбук сам по себе си е медия), безпардонно използват медийните ресурси на работодателите си, за да правят скрит PR на любовниците си. Т.е. случаят с г-ца Лена не е прецедент, а част от грозна, утвърдена и приемлива практика, която не допринася за свободата на словото. За утвърждаване на морала хептен.
  6. Ако не бъде безпощадно разкритикувана и осмяна, г-ца Лена ще стане причина много други млади (и не само) жени, извоювали висок пост по обективни причини, базирани на знания, компетентност, трудолюбие, здравословна амбиция и психическа пригодност, да бъдат обвинявани в задкулисни, неморални и сексуални отношения с висшестоящи. Друга група верни, лишени от суета, обичливи и грижовни жени ще се боят да отдадат най-хубавите си години на някой силен и амбициозен мъж от страх, че той ще падне в плен на обмислената стратегия на жена, решила да прави пари и политика чрез женските си дадености.
  7. To make the long story short, жените обладаваме сексуалната власт и когато влезем в несъвместима с морала (и закона) хипотеза, следва действията ни да бъдат безпощадно оценявани точно в женски план, вън от дипломи и знания. С всички средства на публицистиката. Защото ако няма жена, която “да пусне” на женен и овластен мъж, единствената възможност на този мъж ще бъде да избира между Асен и Наско “от джама”. А сега – инструментал.

Ваня Иванова

«