« Върни се назад Публикувано на 28.11.2022 / 18:55

ГЕШЕВ, А ТИ ЗАЩО НЕ КАЗА НА БРИТАНЦИТЕ, ЗАЩО ДАВАШ НА ДАНС, А НЕ НА ГДБОП „КОДОВЕТЕ“, И ЗАЩО ЕДНА ГОДИНА СИ БЪРКАХТЕ В ЗАДНИЦИТЕ ПО ДОСЪДЕБНО ЗА ХАКЕРСКИ ТЕРОР СРЕЩУ „АФЕРА“ И ОЩЕ НИЩО НЕ СТЕ ИЗВАДИЛИ ОТ ТЯХ?!

Главният прокурор Иван Гешев и посланикът на Великобритания Роб Диксън откриха  конференция за киберпрестъпността

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и Негово превъзходителство Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство у нас, откриха конференция на тема „Киберпрестъпност“, която се провежда в Учебната база на прокуратурата в Цигов чарк в периода 28-30 ноември 2022 г. В рамките на конференцията български магистрати ще бъдат обучавани в най-добрите практики за противодействие на киберпрестъпленията от британски експерти – Ейдриън Флешър, представител на Кралската прокурорска служба, и Ева Лабеда от Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство.

В откриването на форума участваха още заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и началникът на отдел „Киберпрестъпления“ в НСлС Светослав Василев.

Главният прокурор Иван Гешев подчерта, че в резултат на неуспешните законодателни промени, с които бе закрито специализираното правосъдие, за прокуратурата в момента е основен приоритет възстановяването на специализацията в 28-те окръжни прокуратури за разследване най-тежките престъпления в България.

„Закриването на специализираната прокуратура е национална трагедия, защото ни върна 12 години назад. За съжаление, благодарение на един предишен министър на вътрешните работи, и МВР е в трагично състояние, а именно то разкрива престъпленията. За щастие съдебната власт е стабилна. Изграждаме наново специализация за кибепрестъпления, за организирана престъпност, за тероризъм. Затова обученията са изключително важни, както и да черпим от опита на най-добрите в тези области. При директен, личен контакт, освен че се обменя опит, това помага и за по-бърз резултат в борбата с престъпността“, посочи Гешев.

Гешев, вместо тия захаросани пиар текстове и лакардии, а ти защо не каза на въпросните британци защо днес даде на ДАНС да проверява „аферата с кодове на машините по изборите“, а не на ГДБОП, което е резонно и логично?

Вместо тебе, ще го кажа аз – защото ГДБОП, както и ГДБОП „Компютърни престъпления“, са едни михлюзи, некадърници, както и чадъросващи де що организирана престъпност има.

Защото ГД „Компютърни престъпления“ вместо да разкрие бруталните поръчители и изпълнители на бруталния хакерски тероризъм, осъществяван ГОДИНА ВЕЧЕ НЕПРЕКЪСНАТО срещу сайта АФЕРА, си бъркат в задника и още нищо не са извадили от него, дори и това, че след ГОДИНА време от образуването на досъдебното производство, по което би трябвало да разследва ГДБОП, дори и не са го прекратили, а ако са го прекратили, то дори не са ни уведомили като податели на сигнала.

Защото ГДБОП единственото, което правят „профи“ е да хващат например наркопласьори и бригадирите им, да ги пишат „вербувани“ и да им опъват чадър, докато „вербуваните“ уж бандити им делкат кинти – месечна лепта. Същото е и с „кибер престъпниците“.

Защото МВР е в катастрофа от години, но бе ДОубито от двамата последни измисленяци, които назначи Румен Радев – Рашков и Демерджиев.

Днес Гешев даде проверката на „кодовете“ на ДАНС. Знак. Защото самият той знае, че МВР -идиоти на Румен Радев и ГДБОП са пълен ташак.

Друго е по-важно, обаче! – Кой ще се намери да изпоарестува най-сетне купищата ГДБОП-аджии, които са се превърнали в наказателни ОПГ-та. Кой, бре, михлюзи ниедни?! Щото, нали се сещате, че не може до безкрайност, като стане дума за „кибер престъпления“ да се пъчите напред само с това, че сте „разкрили“ Путин и Русия?!

Нещастници.

Afera.bg

«