« Върни се назад Публикувано на 26.10.2022 / 17:24

ГЕРБ И ДБ ВНАСЯТ ЗАКОНИ В ЛИЧНА УГОДА НА ПРОКОПИЕВ. БОКО ПАК НАСТЪПИ МОТИКАТА. В ИГРАТА ЛИ Е РАДЕВ

На 20 октомври независимо ужким един от друг депутати от ГЕРБ и ДБ, сред които звездните персони Ивайло Мирчев и Елисавета Годзилата Белобрадова, фамозната гешева приятелка Надежда Йорданова, Теменужка Петкова и др., внесли в деловодството на НС законопроекти за „Възобновяемите енергоизточници във водните пространства на РБългария“.

Законите ще облагодетелстват приоритетно властелина на зелената енергия и виден собственик на заводи за соларни панели Иво Прокопиев и неговите съдружници в ръководството на личната им партийка Дай България.

Тези закони ще поставят под сериозна заплаха водните богатства на държавата ни. И още, пипалата на зеления октопод „Капитал“ в парламента от ДБ са внесли два законопроекта изключително нагли и лобистки в полза на бизнеса на спонсора си.

Финално, ако промените минат, всеки мощен олигарх с ВЕИ, сещай се от милиардер нагоре и политици, ще може/могат да се включват безпроблемно в енергийната мрежа на страната и да изграждат мощности където и както му/им хрумне.

Въпросът е защо и откъде се взе този синхрон в действията на двете противоборстващи на думи партии ГЕРБ и ДБ в личната угода на Прокопиев.

Лично Бойко Борисов ми заяви ден след изборите, че в правителство без ДБ на Прокопиев и Христо Иванов ГЕРБ няма да участва.

Въпросът е докъде сега стига натискът към ГЕРБ и ДПС откъм Брюксел и Вашингтон за подобна коалиция на малцинството – ГЕРБ, БВ и ДБ (99 депутати) с подкрепата на ДПС отзад? Защото без ДПС нямат нужните за коалиция гласове, а с тях стават 135 бетон.

Според моите дълбоки източници в столицата на Европа в момента отново тече тежък натиск с нови актуализирани списъци по листа Магнитски към българските политици и олигарси да се разберат за про-евроатлантически ориентирано правителство с мандата на дребосъците от ДБ и с Христо Иванов за премиер. Дали ажиотажите ще дадат резултат ще проличи и по гласуването за даряване на оръжия в полза на клета Украйна, което предстои до дни в българския парламент.

Ще настъпи ли пак Борисов мотиката с Прокопиев с третия мандат за ДБ? В играта ли е Радев….

„Горещото гори, студеното студи, а парен каша духа“, както казваше Варлаамът Копринарката във Вазовата повест „Чичовци“. Но защо не! Чудесата Господни са чудесни, заключаваше мъдро за всичко странно и уродливо пак същият препатил богобоязлив герой.

(скоро очаквайте още скандални подробности)

Николай Бареков

«