« Върни се назад Публикувано на 30.11.2022 / 18:24

БРУТАЛЕН НАГЛЕЦ! ОБЛАСТНИЯТ НА ХАСКОВО ЗАПЛАШИ ДЕПУТАТКА ОТ БСП

Уж подалият оставка Минко Ангелов след подадени сигнали срещу него за участие в контрабандни канали за внос от Турция се заканва левицата повече да няма депутати в района.

Скандалът около вече бившият областен управител на Хасково Минко Ангелов се разраства с грозна сила. Ангелов подаде оставка във вторник след сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми. Тече разследване на ДАНС, Прокуратурата и МВР.

Вместо да се стаи като виновен, Минко Ангелов продължава да се държи като местен дерибей, отправяйки заплахи чрез смс до депутата от БСП Смиляна Нитова.

Нека припомним, че именно тя отправи въпрос към премиера Гълъб Донев по време на парламентарен контрол. „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за голям контрабанден внос от Турция, във връзка с който е замесено името на областния управител на област Хасково. За жителите на областта той не е непознат, доколкото вече три пъти е назначаван за такъв в служебните правителства на президента Румен Радев“, – заяви от трибуната на парламента Смиляна Нитова преди ден.

Пред haskovo.live Смиляна Нитова определи съобщението на Ангелов като непремерено и обидно. Тя недоумява в качеството си на какъв Ангелов може да остави без мандат една партия.

Нитова обаче е озадачена и от факта, че в съобщението до нея Минко Ангелов не отрича директно да е участвал в контрабандна схема.

Пред haskovo.live Минко Ангелов отрече да е пращал съобщение на Смиляна Нитова. Той директно излъгал, че няма вайбър, за да изпрати заканата си. Заяви, че отдавна познава Смиляна Нитова, но последно бил контактувал с нея от преди последните предсрочни парламентарни избори.

Бърза проверка обаче показва, че телефонният номер на Минко Ангелов използва приложението вайбър и последно абонатът е бил активен там днес следобед.

Днес скандалната новина за грозните заплахи към Нитова беше съобщена от парламентарната трибуна от червения народен представител Иван Ченчев.

„Това е цинизъм. Виждаме какво е кадруването на служебното правителство. Става дума за областния управител на Хасково. Това е сериозен въпрос, който трябва ни скандализира и да реагираме остро“, каза Ченчев, но не посочи дали самият Ангелов е автор на текста, по думите му – четири страници, или някой друг.

Той уточни, че есемесът дошъл след питане на Смиляна Нитова към Гълъб Донев. Именно след нейния въпрос във вторник Донев съобщи новината, че Ангелов е подал оставка. Служебният премиер обясни, че причината е започнала проверка от прокуратура, ДАНС и МВР.

Ченчев заяви още, че съобщението със заплахи от Ангелов до Нитова е дълго и завършва така: „Ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си МИР (многомандатен избирателен район)“.

„Виждаме какво е кадруването на служебното правителство, но БСП няма да допусне което и да е длъжностно лице в държавата да си позволява да заплашва народни представители, както от групата на БСП, така ще бъдем солидарни с всеки един от вас, който задава въпрос, върши си работата като народен представител и се случва това, което се случва“, добави той.

afera.bg

«