« Върни се назад Публикувано на 20.11.2022 / 17:09

БОРИСОВ ПОИСКАЛ АГЕНЦИЯ ПО КИБЕРСИГУРНОСТ. ВЕДНАГА СИ ПРЕДСТАВЯМ ЦВЕТАНОВ И КАЛКУЛАТОР. ГЛЕДАТ СЕ В ОЧИТЕ. ХА, СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО-УМЕН?!

Борисов е поискал създаването на агенция по киберсигурност.

Веднага си представям Цветанов и калкулатор. Гледат се очи в очи. Ха, сега да видим кой е по-умен?!

Но в друго ми е мисълта. Като чуя у нас да става дума за “сигурност” и тръпки ме побиват. Пред очите ми е Маноил Манев, как смета наум, за да не хаби дигитална памет от партийния хард диск, сега, тея десет китайци, дето ни хакат държавните сайтове, реално кви са? От Шаолин или Троянския манастир? Биков, какво мислиш?

Искам да кажа просто, че да, хубаво е да има нова държавна сигурност, особено на киберниво, ама ми е малко тъжно за детето, дето ще му се наложи после да гледа новия Асен Агов как се бори за демокрация в “Панорама”. А това е мега досадно, повярвайте ми! И аз си обичам детето.

Да не говорим, че ако Баце контролира нещата, най-вероятно ще построят сградата на новата агенция по киберсигурност на място на кортовете в Банкя. За да му е бърза онлайн връзката, а не за друго, разбираш ли…

Абе, нямам думи! Аз все се надявах, че гледам игрален филм, дори драма, а то в крайна сметка сега оказа детска анимация.

Пфу! Много съм наивен!

Васил Петев

«