« Върни се назад Публикувано на 29.11.2022 / 21:33

БОКО ТИКВАТА СЕДНА НА ТРОН. БОГ ЛИ СИ ПРАВИ ТАШАК С НАС, ИЛИ „ВЕЛИКАТА ХРИСТОВА ЦЪРКВА“?!

Бойко Борисов седна трона на византийските императори в патриаршеския храм в Истанбул

Бившият министър-председател на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов седна в трона на византийските императори в патриаршеския храм в Истанбул. Такава чест не е оказвана на нито един български държавник досега.

Вселенският патриарх Вартоломей I възглави вечерното богослужение, с което започна отбелязването на литургичните тържества в чест на Св. Апостол Андрей Първозвани.

„Това е Тронният празник на Великата Христова Църква на Константинопол – Истанбул. Богослужението се проведе в древния патриаршески катедрален храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

За мен беше огромна чест, че Негово Всесветейшество Вартоломей, който стои на Трона на Св. Андрей, определи срещу него да застана на най-високото място в Православната църква – на Трона на някогашните императори на Източната Римска (Византийска) империя – точно аз. Тази чест ми беше оказана от патриарх Вартоломей I заради работата ми в името на Православието“, посочи Бойко Борисов.“

Като гледаме този изумеющ кадър, останахме направо без молитви.

И в прав текст единствено се питаме: Бог ли си прави с нас ташак, или „Великата Христова Църква“?

А колко нелеп е Боко Тиквата на „трона“ – вижте сами – то е изографисано на снимката – вижте му погледа, пръстчетата, крачолите и „стойката“.

Прости им, Господи, те наистина не знаят какво правят! И няма кой да изгони Търговците и Чекмеджетата от Храма!

Afera.bg

«