« Върни се назад Публикувано на 18.01.2023 / 6:19

А ТИ ПО ВРЕМЕТО НА КОГО ЖИВЯ? МЪРТВИТЕ АВТОРИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ АВТОРИ. ЩОТО НЕ ДРАЗНЯТ ЖИВИТЕ. ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА

Всяко поколение ражда своите “големи”. Някой път те са толкова големи, че дори поколението им не ги вижда. Няма фокус. И тогава вече е нужна дистанцията на времето. Някой път години, а друг път дори хилядолетия. Малките паметници се ронят, изчезват, а големите живеят, дори и под пясъци. Дори и обилно заляти с отровата на своето съвремие.

Щото ако след сто години някой ме попита, а аз имам ужасно дълги планове за този живот by the way, а ти по времето на кого живя, едва ли бих се сетил за Ал Йо. Или за Биков, Бойко, Хари, Нинова, Карадайъ, Fifty cents, Киро или не дай си Боже, Лорер. Може би по-скоро щях да сетя за Увалиев, Данаилов, Де Ниро, Андонов, братя Мормареви, Райнов, Парцалев, Йоан Павел II, Шарън Стоун и Пабло Ескобар, но за Асен Василев или Брендо, едва ли.

Така си мисля аз. И дано не бъркам. Знам само, че мъртвите автори, са най-добрите автори! Щото не дразнят живите. Или прокуратурата. Не дай си Боже!

===

Не мога да ги разбера, тея пичове от Нексо – толкова малък свят, а те с толкова големи планове!

Вместо да си направят една къща за гости в Ардино. Да им капе, дет се вика…

А сега отвсякъде песък! И чаршафи, бате!

===

Според мен скандалът, който тече с президента Байдън в САЩ, е пълно недоразумение!

Най-вероятно секретните документи, открити в къщата му, са още от времето на Виетнамската война, но Джо е забравил да ги прибере, щото са му се обадили през лятото на 69 година от Пентагона с молба, да лети заедно с Нийл Армстронг до Луната. Че Нийл, разбираш ли, се страхувал да лети сам!

Съответно, кВо следва: Аз съм се върнал от Луната, а ти ще ми казваш на мене, къде ще си държа секретните данни, а?!

Или с няколко думи – не може да бъде тормозен така възрастен човек! Да не говорим, че Джо се е върнал от Луната, още когато вашите дедовците са чакали за “Москвич” пред “Мототехника”! Сметай, още в кои години, американците са измислили туризма! И Виетнам като дестинация.

Васил  Петев

«