« Върни се назад Публикувано на 09.12.2022 / 16:02

АКЦИЯ „БЯЛО“. „ОБОСНОВАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ“. МВР ДЪРЖАВНИЯТ „МОНОПОЛ“ КАТО НАКАЗАТЕЛНА МУТРЕНСКА БРИГАДА РАЗЧИСТИ ТЕРЕНА НА ИСТИНСКИТЕ НАРКО ИГРАЧИ ОТ ШАНО, ЗАРАДИ КОЕТО МЕСЕЧНИТЕ ПЛИКОВЕ НАДЕБЕЛЯХА КЪМ ГДБОП

Гледам акция „Бяло“.

Излиза един униформен и той, поредният експерт, реди някакво „обосновано предположение“.

От края на 2009 г. цялото ни правоохраняване е обосновано предположение .

Началото на тази жалка гротеска бе поставено от хора, чиято менталност, без предположение, е откровено обоснование за низка, нагла, алчна амбициозност, жадна за пълни джобове, но не и за правоохраняване.

Колкото повече време минава, толкова повече правоохраняването ни изпитва оперативна нужда от нравоучение.

Не са ни никак лоши законите.

Прекрасно би могло да функционира обществото ни, ако се спазваха.

Когато моралът линее, а користта и продажността са окупирали правоохраняването, законът бере срам и ни оплаква пред Бога.

Уважаеми колеги, на което и ниво в системата да сте, когато ви се даде възможност да застанете пред камери на телевизии и електронни медии, не пристъпвайте към това поръчение с лицемерие и двоедушие, а с чиста съвест, ако е останала такава.

И не се стремете да угодите на началника или на министъра.

Лъжовността ни вкарва в грях.

Грях, който се плаща не само лично, но и от близките ни.

Не се колебай и не скривай своя недъг.

Голям проблем е, когато недъгът се представя за подвиг.

Твърде жалки сме в амбициите си, защото преди да сме казали каквото и да било, важно или неважно, Господ вече знае за какво ще говорим.

И преди да отворим уста, знае много добре какво имаме в сърцата си.

Затова по-добре да изпросваме от Него да постави „стража на устите и ограда на устните ни (Пс.140:3)“, особено когато сме приели да служим на справедливост, а неволно – поради некадърност, или пък волно, поради угодничество, багрим тази справедливост с лицемерието си.

Колкото и да изглежда денят добър, напудрен за нас от ТВ-камери, електронни медии и кариерни амбиции, ако е прекаран в грехове, макар и представен за успешен, той е най-горчив сред горчивите.

И горчивината му става все по-силно изразена с времето, докато не ескалира в точния миг, отреден от Този, който винаги знае към какво отваряме сърцата си и познава до болка тесните ни амбиции.

Пиша това, защото идва Коледа, а около Рождество Христово не малко български майки, на български воини и миротворци, са плакали.

Няма да дърпам дявола за опашката и да припомням.

По-добре да замълча за тази болка.

Когато градиш пиар на власт, на ръководство, на институция, с отхвърлена съвест, тъпчейки достойнството на пагона, отдаден на облаги и кариерно израстване, не забравяй думите на Спасителя:

– „с твоите уста ще те съдя (Лук. 19:22)“.

„Обосновано предположение“ е лукава, словесна игра в устата на полицая, чрез която обществото го възприема повече като измамник, отколкото като правоохранител.

Станалите явни за обществото действия в тази акция „Бяло“, би трябвало да са строго регламентирани и оперативно издържани.

Силов акт на специализирани структури с „обосновани предположения“ звучи нелепо, налудничаво и безумно.

Би могъл да се оправдае при евентуална по-остра форма на тероризъм, но дори и тогава чисто оперативната дейност плаща тежък данък за некадърност, в случай на неуспех.

Оставете този термин за един по-следващ етап, на други представители на правната сфера.

По време на специализирана полицейска акция бягайте от него като дявол от тамян.

С „обосновано предположение“ оперативният служител няма как да изглежда академично, нито да бъде олицетворение на справедливост, а по-скоро поставя етикет за върховна глупост на дейността си.

Коварните души се лутат в грехове.

Чий грях е по-голям?

На този, който представя себе си за борец срещу справедливостта с шумни, празни, ялови акции, или на този, който се „къпе в бяло“, трови младежта, осребрява и остава безнаказан.

На този, който поставя юзда на правоохранителя, плащайки да не закачат комфорта му или на правоохранителя, който потайно приема регулярни бонуси и заличава истинската „обосновка“(вътрешна и външна) с ехидността на обоснованите си предположения.

Навикът да греши води падналия към по-лошо, казват светците.

Ако някой иска да представи падането в правоохраняването за танц,  това си е негово мнение, но падението, за съжаление, няма как да е изкуство.

Когато плачът е породен от изкуство или пък от покаяние, той може да е израз на катарзис за душата, но когато плачът е рожба на падение, това вече е грях.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Бележка на Веселина Томова: Нямаше да пиша ПАК за тази дърварски некадърна „акция „Бяло“, съшита пропагандно, но след днешния фалшиво лицемерен брифинг на прокуратура и МВР, за да покажат ЛЪЖАТА как действали във взаимодействие, не се стърпявам от наглостта им, и ще ви  посоча ИСТИНСКАТА РЕКАПИТУЛАЦИЯ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ГРОТЕСКОВА АКЦИЯ „БЯЛО“:

  1. Акция „Бяло“ тържествено бе оповестена ПРЕДВАРИТЕЛНО! пропагандно по слугинските телевизии и медии. Вие преценете какви идиоти трябва да са тъпите ченгета на МВР Демерджиев/ Радев, пардон Пламен Узунов и Николай Копринков. Или не са идиоти, а са СЪучастници на ИСТИНСКИТЕ НАРКО-ИГРАЧИ, а?!
  2. Помпозните отчетени резултати от МВР и прокуратура са пълни лайна, без никакво извинение. „Бяло“ приключи без хванат нито грам „бело“! Стотици „мишоци“ ги показаха по телевизията на фона на въоръжени до зъби ченгета, като че ли са хванали Пабло Ескобар. На практика – саксии с коноп, и оранжерии с марихуана… Мишок, до мишока, пазачи на оранжериите и нито един нарко играч дори на средно ниво!
  3. Всъщност, МВР като ДЪРЖАВЕН „МОНОПОЛ“ РАЗЧИСТИ ТЕРЕНА НА ТОП НАРКО – ИГРАЧИТЕ ОТ ШАНАДЖИИТЕ, разпространяващи трева и коноп.

За сведение на несведущите: Най-трудното разчистване на терена от шанаджии от групировките начело с ИСТИНСКИТЕ НАРКО ИГРАЧИ, винаги е било свързано с шаното на трева и коноп. И тъй като АФЕРА не пасе патки като прокурорката Сийка и тъпоглавия главен секретар на МВР, а години наред е както на терен на улицата, така и на терен сред ченгетата, ви го казва в прав текст – това, което преди години Групировките вършеха срещу шаното, сега ДЪРЖАВНИЯ „МОНОПОЛ“ в лицето на МВР и ГДБОП, им го поднесоха на тепсия и им го свършиха.

  1. ДЪРЖАВНИЯТ „МОНОПОЛ“ НА МВР И ГДБОП /ЗА ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА, КАКТО И ЗА ВСИЧКИ В МВР, Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ ГДБОП Е ИСТИНСКАТА НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА/ ПОДНЕСЕ КАЧЕСТВЕН ПОДАРЪК НА ИСТИНСКИТЕ НАРКО ИГРАЧИ, КОИТО НИТО МВР, НИТО ГДБОП НИКОГА НЕ ПИПА – първо, защото плащат надлежно с месечни пликове на когото трабва, и второ – защото Службата „си е вързала гъза“ да „оправдае“ рушветите, които никой никога не хваща, с това, че е регистрирала всички „бригадири“ като доносници УЖ на ГДБОП.
  2. Акция „Бяло“, която бе пълна гротеска и унижение като гледка за всички, които професионално вдяват от МВР и служби, всъщност бе измислена като телевизионно внушение и манипулация как се „борим с престъпността“.
  3. „Пребориха се“ така – че разчистиха терена на нарко играчите от шано и сега месечните пликове с кинти ще станат по-дебели, а ахмаците пред телевизора трябва да викат „Ура“ на МВР идиоти на Демерджиев/Радев.
  4. Апропо, на бюрото на главния прокурор Иван Гешев има и ДРУГИ доклади и справки, които ГДБОП НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, защото са свързани точно с онези на които ДЪРЖАВНИЯ „МОНОПОЛ“ РАЗЧИСТИ ТЕРЕНА. Ама – йок!, важното е телевизионния цирк на прокурор Сийка и тъпоглавия главен секретар на МВР да върви пред ехалето. Нещастници!
«