« Върни се назад Публикувано на 25.01.2023 / 9:01

АКО ЦАР САМУИЛ БЕШЕ ЖИВ, ВЕДНАГА ЩЕШЕ ДА ИМ СПРЕТНЕ НА ТЕЯ КРИПТО – БЪЛГАРИ ЕДНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ХУМАНИТАРНА ОПЕРАЦИЯ

Гледам какви ги вършат македонците през последните дни и се сещам за “френското предложение” на Макрон. С тая уста, дето целува баба си, той целуна и нас. Сега и гинеколог вече не може да ни оправи! Афтите. И вкуса в устата.

Асен и Киро дори май език му пуснаха. Ще трябва да проверя в архивите. Че съм забравил. То по тяхно време си беше жива оргия.

При всички положения обаче, ако цар Самуил беше жив, веднага щеше да им спретне на тея крипто-българи една специализирана хуманитарна операция. За да може после да си снимаме през лятото новия сезон на “Игри на волята” на плажа на Охридското езеро.

Между другото, както би казал ген. Атанасов, знаете ли как им викат на северномакедонците в Гърция? Скопиянци. Нещо средно между скопени скакалци и селски пияници. В Холандия ги пържат. С къри.

Или с две думи – не народ, а насекоми. Толкова отровни, че чак са безобидни. Човек трябва да ги прибере в една кутия и да ги метне в хладилната камера. За да могат един ден правнуците сами да видят, какви дребни животинки са обитавали навремето Балканите.

Васил Петев

«