« Върни се назад Публикувано на 04.01.2023 / 10:18

„АЗ ПОЗНАВАМ ВЕЛИСЛАВА…“, „ТАКА ЛИИИИ?“. ВЪХ, ОБЪРКАХМЕ ПРОПАГАНДНАТА КОНТИКА НА BTV!

Втори ден като фон ми върви „Преди обед“ по bTV, където има някаква практика да канят двама „коментатори“, дето се изказват по всички въпроси, даже и по въпроса за баба Фроса…

Тая седмица там като коментатор е синоптикът Боби Лазаров и някаква жена, която удивително ми прилича на „Летящата коза“ от ДБ. След като дидактично и назидателно, макар и с подчертано любезен пиниз, тази жена втори ден ни облъчва с либерални опорни точки, разбира се и с филипика за Украйна, днес я докарва и до … Народния театър. Защото имало годишнина – 119 години Народен театър Иван Вазов.

Охотно припомня скандала в Народния театър, като камъните естествено са по главата на Велислава Кръстева, намесва и Румен Радев, който бил отишъл да се среща с „едните“ актьори, ама не се срещнал с „другите“ – протестиращите и това било все едно да отиде само при „Левски“, а не при ЦСКА… Нищо, че доколкото си спомняме май само един протестираше и вдигна захарта, нищо, че доколкото разправят в гилдията той си бил с диабет от години…

Та… въвлечен в „темата“, Боби Лазаров си позволява, ах, против либералната пропаганда на bTV, следното: „Аз познавам Велислава…“, на което въпросната жена моментално извиква, издължавайки „ли“-то по американски: „Така лиииии?“. Като че ли е направо еретично, забранено и изобщо абсолютно неприемливо да познаваш Велислава Кръстева.

А след като Боби Лазаров на всичкото отгоре си позволява да изрече, че бил с много добри впечатления от Велислава, въпросната мазно любезна жена с вледенен поглед го притиска да се обяснява какво било пиар, кой определял критериите за пиар и т.н.

Хващат ме нервите. Не за друго, а защото по BTV никога няма да доживеем да чуем и видим ясна, категорична и остра позиция, която да зашлеви шамар на 24 часовата омерзителна либерална пропаганда, която тече манипулативно и която е превърнала телевизията в болшевишка радио-точка, и се разтърсвам в сайта на бтв да видя коя е тая, дето ми прилича на „летящата коза“ от ДБ.

Зорница София била. Режисьорка.

И аз познавам Велислава, драга ми Зорница София. А сега кажи провлачено: „Така лииии?“, че да видиш какво ще ти кажа, защото не съм Борислав Лазаров. Разбира се, това няма да се случи по bTV, защото там пускат само такива „правилни“ като Зорница София.

Потресаващо „правилни“.

Хайде, бакалъм.

Веселина Томова

 

«