Публикувано на 12.05.2008 / 13:08

Wikipedia: Бойко Борисов е президент, а Патриарх Максим – премиер!

 

Днес сайтът www.bg.wikipedia.org осъмна с нова „актуална” информация относно българската държава. Фактите, които показва търсачката, изписвайки в нея „България” до голяма степен се разминават с реалността. Например, президентът на страната ни, според сайта, е Бойко Борисов, а министър-председателят – Патриарх Максим. Националният ни девиз „Съединението прави силата” пък е сменен може би с истинската реалност в България – „Злобата и завистта разединяват българина”. Софиянци от друга страна вече могат спокойно да отдъхнат, защото столицата не е София, нито пък Луковит, а Горни/Долни Дъбник. За голяма наша изненада Мелник се оказа от най-малък в най-пренаселен и претъпкан град от 2 млн. души. Анонимният редактор на статията в wikipedia не е пожалил и териториалните граници на страната ни, като ги е разширил до 1 110 910 кв. км, които никак не звучат лошо за държава с население 7 млн. души. С такава площ сме сигурни, че задръстванията на магистрала „Хемус” ще станат утопия.

Всичко това може и да звучи в кръга на шегата, но тук идва въпросът до каква степен трябва да се доверяваме на информацията, предоставена от електронната енциклопедия, след като явно всеки може да има достъп до публикациите й и преднамерено да подменя важна информация. Вижте сами как някой си е поиграл с фактите за страната ни и дори е проявил завидно творчество.

Frognews.bg

Коментари 0 за
“Wikipedia: Бойко Борисов е президент, а Патриарх Максим – премиер!”

  1. Аналогичен случай има и във Варна. Преди една година например вонящият на корупция и долен тимаджилък гр. Варна беше обявен на майтап за „най-добър за живеене град“. Кмета обаче повярва и ей-го на!поръча си и табела с същия надпис! Ташак, другарю секретар, къде ще я слага тая табела-сигурно на вънкашната врата на имението си.Там най-ще му върви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *