Регистрация
Публикувано на 25.01.2017 / 19:25

TOP SECRET ДОКУМЕНТ! ЧУЖДО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА КТБ РОВИ ЗА КОНТРАБАНДА С „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“, ИСКРОВ ОПИСАН КАТО „ИНФОРМАТОР“, „ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ“, БОРИСЛАВ САРАФОВ, ЙОРДАН ЦОНЕВ…

На служебната поща на сайта АФЕРА се получи документ, който публикуваме без никакви корекции – едно към едно. Документът е „top secret“. В него управителят на БНБ Иван Искров е описан като „информатор“, а бившият министър на МВР Цветлин Йовчев пък е описан като потвърдил информация за срещи на Иван Искров в „офиса“ на Искров с Делян Пеевски, Йордан Цонев, Ангел Александров, Борислав Сарафов – зам-главен прокурор…

По всичко личи, че секретния документ е от разследване на чужда служба и касае КТБ, както и Цветан Василев.

Любопитно е и това, което пише за Цветан Цветанов, който „заяви“ и поставя  Борисов и Пеевски в една линия, както и се говори за „фабрикуване на доказателства“ за овладяване на КТБ.

Цветан Цветанов е наречен „източник“ и той дава шокиращи сведения: „Източникът свидетелства, че няма причина да се мисли, че мажоритарният собственик е извършил престъпление. Той свидетелства, че премиерът Бойко Борисов и Делян Пеевски са заговорничели срещу Цветан Василев и са изфабрикували доказателства за слаб контрол и организация на банковия мениджмънт, с цел да придобият активи и собствености на банката след нейното затваряне“.

Като „тема“ в документа е описано: парични транзакции, контрабанда, наркотици, участие в контрабанда с Ислямска държава /Хизбула, Идил/.

Като „регион“ в документа са определени – България, Турция, Сирия

В графата „списък“ влизат: оперативни агенти, информатори.

Впрочем, в документа Иван Искров е определен като „информатор“.

И тъй като не се очертава никакъв шанс и новият президент да разсекрети стенограмата за КТБ, АФЕРА публикува документа, както бе получен на пощата ни:

КТБ

КТБ

КТБ

КТБ

КТБ

КТБ

КТБ

Afera.bg

Коментари 12 за
“TOP SECRET ДОКУМЕНТ! ЧУЖДО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА КТБ РОВИ ЗА КОНТРАБАНДА С „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА“, ИСКРОВ ОПИСАН КАТО „ИНФОРМАТОР“, „ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ“, БОРИСЛАВ САРАФОВ, ЙОРДАН ЦОНЕВ…”

 1. Специално за Веселина Томова: https://www.youtube.com/watch?v=yaS3vaNUYgs
  Вярно, грижливо са те обкръжили с най-гъвкавите влечуги от Лукановия змиярник, но Божията искра е налице. Господ здраве да ти дава!

 2. Контакти едновременно с ИДИЛ, Ал Каида и Хизбула? Хизбула трепе ИДИЛ и Ан Нусра (Ал Каида) де къде ги намери, и обратното. Да беше ЦРУ, да беше СРВ, да беше МИ-6 – може, ама Пеевски и Доган…
  ПП Документчето звучи като превеждано от български на английски от българин. Мани синтаксиса, ама ИДИЛ на английски не е IDIL, а ISIS (до едно време беше ISIL). Нещо понамирисва.

  1. Май си прав! На английски ИДИЛ е ISIS. Миналата година ФБ или ТУИТЪР, под предлог борба с тероризма, закриха профила на едно момиче защото се казва Isis, т.е. Изида!!!

 3. искров (had taped/зачертано/) е записал срещата, но не е предоставил копие към времето на изготвянето на сводката. :D къде е записчето?

 4. Цветан Василев не се е обърнал към правилните хора, на които, да се оплаче !
  Така именувания „Виенски случай“ за сега е напълно неизвестен и май така и ще си остане, като се има в предвид, че цялото разследване е прехвърлено към супер професионалните разследващи органи на България !!!

 5. Случайност
  CGDC Center for global dialogue and cooperation
  Седалище Виена
  Хобито на Клинтън, откакто не е президент на САЩ. Петър Стоянов също е техен служител.
  Представлява нещо като Световно правителство с участието и на политици, и на бизнес, т.е. Правителство назначено от олигарсите провеждащо тиха и неофициална дипломация, лобизъм.
  Вероятно писмото цели объркване, Доган няма нищо общо с ИДИЛ, но е все пак парче от някакъв пъзел.

  1. Може и да няма директно, а косвено – контрабандата с цигарки в Близкия Изток. И последното изречение, буквално: „Иван Искров декларира (потвърждава) своята отгогорност за предоставянето на фалшива (невярна) информация за банкрута на някой си.

   1. Дядка,
    Цигарките в Близкия Изток са четири до шест пъти по-евтини от цигарките в България. А цигарките в България са четири до шест пъти по-евтини от цигарките в Европейския съюз.
    Откак Боко Рапоня го раздава министър-председател, контрабандата на тютюн и тютюневи изделия през България за ЕС се е увеличила от 8 до 44 процента. Това не го казва Муйо, а Европол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>