ПАРОЛАТА В НАП-ВАРНА Е:„ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ, ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА“

 

Само този, който не е имал контакт с  НАП, само той не може да подкрепи и да застане зад позицията на Пламен Пенчев и Деян Персинов. Познавам и двете момчета, работят и печелят (да почива в мир Деян), колкото да си изкарат хляба в тази бананова държава България и смятам, че са напълно неоснователни коментарите под статията на Пламен Пенчев.

Големият въпрос, който си задавам, е защо добричлии не са толкова критични към всички ДДС  измамници, търгуващи със зърнени култури, които са на всяка крачка в Добрич.

Тези хора по цял ден уговарят ДДС измами по заведенията и карат коли за 200-300 хил. лв. Но интересен е и факта, че и НАП е сляп за тези хора и схеми, а упорито хаби време и ресурси да облага и тормози обикновените хора като Пламен и Деян.

Явно схемаджиите разполагат с достатъчен ресурс да си плащат за опъване на чадър и за потулване на схемите около тях, за разлика от Пламен и Деян. Вече е сигурно, че и в НАП-Варна има кой да приеме с удоволствие тези подаръци.

От години се знае, че доста фирми, занимаващи се с ДДС измами в областта на зърното, си местят регистрацията точно в НАП-Варна и НАП-Добрич, защото тук получават нужния чадър да си развиват схемите.

Например, групичката около „Агро резерв“ ООД продължава да си върти ДДС игрите в добричкия регион вече повече от 10 години.

Цял Добрич знае, че в техните бази постоянно влиза зърно без документи за милиони, а след това се съставят фалшиви документи за произход. Преди около година имаше жега около тази фирма, но всичко се потули и групичката си работеше необезпокоявано от НАП през изминалия сезон.

Питам, защо НАП-Варна не е така безкомпромисна и не си свършва работата до край относно подобни схеми или може би чака фирмата да бъде източена и продадена на клошар, за да се активира контролната функция на НАП-Варна.

Ето защо в митниците и НАП новите директори са или досегашните зам. директори или бившите директори, уволнени преди 3-4 години, заради участие в схеми, т.е. все корумпирани муцуни. Целта е да се запази чадъра върху ДДС схемите, а той се опъва на ниво директор, и да се симулира дейност върху дребния бизнес. Иначе хиляди ревизии, проверки, ама ефект минимален.

Единственият изход за България е да се приеме закон, с който категорично да се забрани лица, които са заемали ръководни постове в държавния апарат през последните 25 години, да бъдат назначавани за такива отново. Просто при тях връзките и зависимостите с хора от сивата и черната икономика са много по-силни от тези на старчетата от Държавна сигурност.

Тези началници на контролните институции са основните виновници за състоянието на държавата ни, това са едни корумпирани слуги на българската олигархия.

Докато българският народ не разбере, че проблемите на България се дължат на тези настоящи директори, защото те са хората които реално прилагат законите в нашата държава, нищо няма да се промени.

Не случайно в САЩ жителите на всеки град/щат си избират ръководителите на важните за обществото институции, а не се оправдават и не търсят причина на проблемите си в лошото наследство и навици, получени от индианците, примерно.

Галин Аврамов

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Скандално. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

2 коментара по ПАРОЛАТА В НАП-ВАРНА Е:„ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ, ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА“

  1. Загрижен каза:

    Реалността е такава. Скоро в НАП Варна нищо няма да оправи. В момента пак има конкурси за директори и пак пълна порнография.Старите верни муцуни са на ход. Такъв беше и конкурса за фискалния контрол. Решиха въпросите от теста с достатъчен брой точки само протежетата, само тези, които знаеха отговорите. Знаещите и можещите, тези които не са връскари, останаха под чертата / от 32 до 36 точки/, защото нямаше как да решат въпроси, по неиздадени още наредби и заповеди. Още една неработеща структура, гълтаща огромен паричен ресурс. Просто такава структура от връзкари и корумпирани държавни служителчета няма как да проработи. Те мислят, че са там не за да пресекат някаква корупция, а за да прикриват корупцията на своите началници. Машала! НАП Варна се бетонира още повече. От години вече тази структура -НАП Варна не работи. Но всички там в ЦУ на НАП просто си кротуват и си получават заплатите. Какво ги интересува НАП Варна? Некадърници, мишоци и плужеци управляват НАП Варна.

  2. Иван Петров каза:

    Проблемите на България идват от това,че чл.1 от старата конституция не е отпаднал,а важи с най-пълна сила,но се отнася за Партията,управляваща в даден момент.
    А партиите,както се знае от учебниците,са клубове по интереси.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>