ФИРМАТА „ЧЕХ – ЙОСИФ НОВОСАД”, ЗА КОЯТО НАТИСКАЛ МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ – СПОНСОР НА ЦВЕТАНОВ И ГЕРБ!

Едно от обвиненията срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов е,че през март 2010 година той използвал служебното си положение, за да набави за Йосиф Новосад (управител и собственик на “ЧЕХ – Йосиф Новосад” ООД), противозаконна облага, а именно спечелването на обществена поръчка за “Доставка на хранителни продукти за разпределение на лица в неравностойно положение по обособени позиции – план за 2010 г.”, обявена от ДФ “Земеделие” по “Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 година.

АФЕРА разкри, че Йосиф Новосад е син на крупни бизнесмени, които се подвизават във Велико Търново. Те имат мандра, цех за колбаси и хранителни магазини.

Фирмата „ЧЕХ – Йосиф Новосад” е на името на синът им, който е млад мъж, като е посочил в профила си във Фейсбук, че живее в Ибиза, Испания.

В Търново на Йосиф Новосад му викат Йоско ЧЕХА.

Той има и автобусни превози към градския транспорт. Кара Ферари – последен модел за около 500 000 лв. ГЕРБ го имат за „дойна крава”, твърдят запознати. В града са идвали и немски следователи за да разследват потъване на пари по евро-програми, но така и последствия е нямало.

Същата тази фамилия Новосад спонсорира Цветан Цветанов и ГЕРБ за изборите, и в региона се говори за близката им връзка с Цветанов. Така очевидно натискът за спечелването на поръчката е бил от Цветанов към Мирослав Найденов, който пък притиска шефа на ДФ Земеделие.

Целта е била поръчката да бъде спечелена точно от фирмата на Новосад, но Калина Илиева се е върнала тогава от отпуск, осуетява заверата и поръчката се печели от други фирми.

Сигналът е бил достояние на МВР и ДАНС още от 2009 година, но Цветанов и Борисов са осуетили разследването. По онова време Яне Янев то РЗС бе казал директно, че „Бойко Борисов е привикал Мирослав Найденов и Светослав Симеонов и им е разяснил, че на него в този момент скандали в земеделието не му трябват – да си раздават каквито щат пари, но това да не става обществено достояние.

Прокурор Борислав Джамбазов също подчерта, че по разследването срещу Мирослав Найденов е имало натиск то да бъде вкарана в миша дупка: „Става въпрос най-грубо казано за оказан натиск по отношение на бившия шеф на ДФ “Земеделие” и посредством този сигнал и по отношение на наблюдаващия прокурор, като явно целта е била наблюдаващият прокурор да се отведе и да не работи по това дело, защото по това дело е работено доста активно към онзи момент. В края на 2010 г. са събрани доказателства, но вследствие вероятно на този натиск част от свидетелите, които са давали показания, са преценили, че не могат да твърдят нещата, които първоначално са били казани. Така че се е наложило прокуратурата да търси други начини, за да докаже своята теза… Това е наложило да се търсят други варианти, защото не може да се разчита, съгласете се, на показания само на свидетели, които веднъж са заявили едно, а впоследствие казват, че не биха потвърдили тези свои показания”.

Afera.bg

На снимките: Йосиф Новосад

 

 

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Скандално. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

5 коментара по ФИРМАТА „ЧЕХ – ЙОСИФ НОВОСАД”, ЗА КОЯТО НАТИСКАЛ МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ – СПОНСОР НА ЦВЕТАНОВ И ГЕРБ!

 1. katerica каза:

  VIE STE XORA ,KOITO GOVORITE,,,,,NO NE I S FAKTI,,,,A KOGATO IMA FAKTI NIAMA MALCHETE ,,,VSEKI MOJE DA SADI,,,,NO KAKTO SE KAZVA PAJAVIOM UVIDIM,,,NEDEITE SADETE BEZ DA STE SIGURNI,,,,

 2. Oля каза:

  Фирма “ЧЕХ” това са баща и син,т.нар. Големия и Малкия Чех. Това са хората на Цвък, които движат търговията с контрабандни цигари и от техните складове във Велико Търново тръгват за разпространение в цялата страна. За това именно той се кандидатира именно от листата във Велико Търново!

 3. Dim каза:

  Пълни глупости . Само защото си участвал в търг и не си го спечелил и вече си ДОЙНА КРАВА хи хи . Аз съм от Велико Търново и бих казал че в града не се говори нищо подобно незнам от къде черпите информация и то грешна. Фирма “Чех- Йосив Новосад” дава хлаб на над 300 човека в областа и се ползва с добро име . Колкото до Ферарито да кара си го човек няма лошо.

 4. КК каза:

  М. Мършата първи замириса. Сега се очакват да бъдат изтеглени следващите фаланги от наденицата ….

 5. Истината каза:

  Най-после едно по едно всичко започва да излиза на бял свят.Сега ВКП трябва да образува Досъдебно производство срещу Цветанов и Флоров и за далаверите им с Мутрата от бившата СИК Петър Христов,който от къде е познайтеееееееее Велико Търново?????

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>