Шефът на 08 РУП при СДВР, ексначалник на 01 РУП – СДВР, продължава да играе в „Недосегаемите”

През месец август 2012 година в дирекция “Инспекторат” при МВР постъпва сигнал с вх. № ЕD7В9А9А2В, в който се посочват данни, факти и обстоятелства доказващи корупционната дейност и “служебния” непрофесионализъм в работата на комисар Евгени Игнатов, по това време началник на 01 РУП при СДВР. В сигнала се посочва и констатирано грубо престъпно нарушение на “ЕК на служителя в МВР” от страна на комисаря – същият на оперативка в присъствието на 50-60 служители на РУП от всякакъв ранг обижда инспектор Л. Доцев, назовавайки го “алкохолик” по повод на възникнало ПТП със служебен автомобил, чийто шофьр е бил той /в последствие се установява, че Доцев по време на ПТП е бил с 0.00 % промила алкохол в кръвта/.

Въпреки че от тогава до сега са изминали близо 6 месеца спрямо Игнатов не са взети, каквито и да е било административни или наказателни мерки от страна на ръководството на СДВР и МВР.

Комисията извършваща проверката е снела писмени обяснения от около 2/3 от личния състав на РУП, в които те предоставят неоспорими факти, данни и обстоятелства, доказващи корупционната дейност на началника на РУП. Независимо от това състава й, комисията не предоставя никакви писмени предложения пред ръководството на СДВР и МВР с мнение за налагане на наказание на Игнатов.

Същата тази комисия в момента извършва проверка относно постъпила жалба срещу Евгени Игнатов за прикриване от негова страна на извършено престъпление – през м. декември 2012 г. пред РУП идва потърпевш с личният си автомобил, за да заяви за извършена кражба от управляваното от него МПС, чрез счупване на стъклото на същото. Съгласно инструкциите за работа в МВР на МПС трябва да се извърши ПСД “Оглед на МП”, но по заповед на Игнатов такъв не се провежда. Дори МПС е откарано с “паяк” на наказателен паркинг, поради това че то е било неправилно паркирано от потърпевият гражданин пред РУП. За това безпрецедентно неадекватно отношение на служителите от МВР към

гражданина на РБългария от националната медия БТВ е излъчен критичен репортаж.

Това е ярък пример за многото констатирани извършени престъпления от страна на “професионалиста” комисар ЕВГЕНИ ИГНАТОВ. Но и в този случай ръководството на СДВР сигурно ще си “затвори” очите – старши комисар В. Йорданов, директор на СДВР е в близки другарски отношения с комисаря Игнатов, по прякор “ГОНЗО”.

Христофор Емил Събев

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Скандално. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>