Безсмъртният Полковник Серафимов няма нужда да става „генерал”

Полковник Владимир Серафимов е легенда. Спасителят на българските села край Смолян през Балканската война е полковник на(д) полковниците. Войн. Престъпил е заповед. И е запазил българи. Жертвал е бойци. Спечелил е Битката. Вече е в Отвъдното, но винаги ще бъде отсам, откъм нас, живите, които го помним, отсам бъдещите живи, които ще го спомнят.

В понеделник проф. Божидар Димитров редна в тв студио, че щели да правят полк. Владимир Серафимов генерал. Посмъртно.

И за какво му е на Полковника? Той отдавна е в Полка на безсмъртните българи. Не е изпълнил заповед. И не са го направили генерал. Професор Димитров припомни думите на Полковника – така е трябвало. Това е била дисциплината на онази българска Войска.

Но в дисциплинарния режим на новите политици Полковника няма шанс. Искат да го правят „генерал” посмъртно. И да накърнят историческия му образ. Защо трябва да вършат това? С какво право подправят историята? Ами с тяхното – на изживяващи се за исторически личности приживе. А край тях мъртвило. Полковници като Война Серафимов да са живи в паметта ни благодарна. Фабрикуването на „генерали” и киченето с дрънкулки да оставим на сегашните „исторически личности”.

www.bgsniper.com

 

 

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Сюжети. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

3 коментара по Безсмъртният Полковник Серафимов няма нужда да става „генерал”

 1. 88888 каза:

  Не званието прави воина командир,а неговите решения,но ние живеем в държава където воинските звания се дават на килограм,както ролите на главните героини в Холивуд.

 2. nabludatel каза:

  Серафимов и Дрангов са светци за българската воиска.
  Подетото дело не е за полковника а за днешните псевдо генерали за да се легитимират.
  Полковника е спасил територия и хора. Сегашните генерали продават и предават войската и имотите и. Защото сегашната армия не може да защити и едно село но на някой му се иска да се нареди до големите български войни.

 3. Barabas каза:

  Ами нали по някакъв начин трябва да се оправдае генералския чин на ББ… Колко ли генерали се обръщат в гроба си.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>