Иван Костов: АЗ ще ви извадя от кризата!

Лидерът на ДСБ Иван Костов в студиото на bTV ни върна към образа си на Командира от преди години и запрати в ъгъла благота си визия, която ни пробутваше от дълго време, заявявайки с метални нотки: „Аз имам какво да направя за България!”. След като ДСБ и гражданско сдружение “Единство” се подписаха под Единна платформа, Костов коментира:„В тази платформа се казва какво сме готови да направим, за да изведем България от кризата. Никой друг не е в състояние с такава сигурност и компетентност да направи това за България.

Касовата приватизация даде живот на 650 хиляди частни фирми, помогна да се излезе от кризата за 10 месеца. Събрали сме се много хора, които не сме съгласни да наричат това управление най- големия провал на прехода.

Аз имам какво да направя за България. В платформата съм казал какво мога да направя за България, за да я изведа от кризата.Ако хората желаят страната да излезе от кризата, трябва да ни подкрепят на изборите. Обединението е стимулирано и от казаното от ГЕРБ, че преходът е криминален.”

Костов коментира и покушението над Ахмед Доган така: „Това е политическа провокация. НСО, МВР и частната охранителна фирма са показали, че са абсолютно разкапани, те са фалирали пред очите на цялото ни общество.Всички те прехвърлят отговорността един на друг, а всички в купом са станали абсолютно излишни”.

Afera.bg

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Репортер. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

18 коментара по Иван Костов: АЗ ще ви извадя от кризата!

 1. Киро каза:

  Пълни глупци! Костов е велик и мошеник, Станишев е велик и хитър лапач, Царят – още повече и юнак български от Мадрид, взел си имотите , Бат Боко – най вече е върхът – чист, неопетнен, некорумпиран и настоящ българин, докарал народа си до просешка тояга! Да са ви честити!!! Питам тогава кой е истинският българин, който ще мисли за България и населението Й? Кой? Къде е? Мисли народе!!!

 2. Tervel каза:

  Полит икономиста направи анализ на коментарите от хората- “платени драскачи”, “идиоти”, само една мека китка може да мисли така и да се прави на велик, нито защитавам комунягите , нито тези дето си напълниха джобовете от приватизация, но и Иван -черния много краде,а продължава да се натиска за държавна работа , има и бизнес , там да покаже колко добър икономист е да направи голяма фабрика и да разкрие работни места, така че gosho – избърши си устичката от бята течност дето излиза от устата ти!

 3. gesh каза:

  Шокиращо малоумие в повечето коментари. ,,Мненията” на платените драскачи си личат, обаче има и идиоти, които си се държат естествено. Всички знаем, че глупостта е агресивна, но знанието за това не намалява отвращението при всяка среща. Отвращение от твърдото убеждение за правота у хора, които имат ,,мнение” за ,,масова”, ,,касова” приватизация и т. н. само от вестниците, и е повече от видно, че НИЩО не са разбрали. Пълен мармалад им е в главите зомбирани, но имат ,,мнение”. Не заслужават коментар, но все пак: ,,8 януари спокойно може да бъде празнуван като знакова дата за първото крупно и масово ограбване на българина след паденето на комунизма. На този ден през 1996 г. стартира официално масовата приватизация, реализирана от БСП с премиер Жан Виденов. Българите участваха в раздържавяването с надежда да станат собственици на създадените по времето на тоталитаризма национални блага. Тогава държавата „подари” на всеки пълнолетен по 25 000 /неденоминирани/ лева, записани в бонови книжки. В раздържавяването участие взеха 81 приватизационни фонда. В момента реално с акциите на повечето от тях не може да се търгува, тъй като липсва предлагане, или са фалирали. ….Масовата приватизация не доведе до масово забогатяване на българите, а до масовото им ограбване. Вече открито се признава, че това е първият организиран грабеж от червената номенклатура и съсипване на икономиката. Хората иронично нарекоха процеса масова балонизация.От раздуването и пукането на балона спечелиха единици – верни хора на комунистическия елит, Държавна сигурност и новата политическа върхушка. Обсебеният бонов ресурс бе използван за участие в търговете за придобиване на акции от държавните предприятия, а получените дивиденти от тях или приходите от продажбата им бяха източвани в паралелни фирми. Днес повечето от фондовете не съществуват, а около 82% от закупените фирми са докарани до умишлен фалит, разпродадени като старо желязо или на парче. По неофициална класация като ударник ликвидатор се сочи червената издънка Николай Банев. С фонда си „АКБ Форест” той придоби, а после затри десетки предприятия. Днес обаче Банев е собственик на личен самолет с писта, кара Майбах и убеждава, че е носител на левите идеи. По неговия челен пример действаха 94% от босовете в масовата приватизация. На нито един от тях обаче прокуратурата и съдът не потърсиха отговорност.” factor.bg
  Какъв Костов тук, какви пет лева…

 4. НОРА каза:

  За сведение на Праведния: МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ Е ПРОВЕДЕНА И ЗАКОНОДАТЕЛНО И ФАКТИЧЕСКИ – ПО ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ! ТОГАВА СЕ РАЗДАДОХА БОНОВЕТЕ НА ХОРАТА, ТОГАВА СЕ СЪЗДАДОХА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПУЛОВЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ, В КОИТО ХОРАТА СИ ДАДОХА БОНЧЕТАТА, А ТЕЗИ ПУЛОВЕ ГЛЪТНАХА ЕДИНСТВЕНО ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ! фАЛИР4АЛИТЕ ВЕЧЕ СОЦ. МАСТОДОНТИ БЯХА ОСТАВЕНИ ПО СПИСЪК, НА КОСТОВ – ТОЙ ДА СЕ ОПРАВЯ.СЛЕД КОЕТО КОСТОВ БЕШЕ ОПЛЮВАН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 12 ГОДИНИ ОТ ОФШОРНИТЕ МЕДИИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА ЦЕЛИТЕ НА МАНИПУЛАЦИЯТА ОЩЕ В САМОТО НАЧАЛО НА ПРЕХОДА И НАДЛЕЖНО БЕШЕ НАТРАПВАНО НА МАТ”РИАЛА, БЕЗ ВСЯКАКВО УВАЖЕНИЕ КЪМ НЕГО, ЧЕ ИМЕННО ИВАН КОСТОВ Е КРАДЕЦЪТ НА ПРЕХОДА. АЗ бих препоръчала да се огледате наоколо и да си дадете сметка – какви хора забогатяха от МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, КОЙ разпродаде хотелите на целия Слънчев бряг по списък, още ПО ВРЕМЕТО НА БЕРОВ, какво се случи след това с тези пулове за масова приватизация, които включваха цели отрасли от соц, икономиката ни! Да се огледа също – колко забогатя от тази приватизация, лично Иван Костов и колко – тия, които го оплюват вече 12 години! Ей, хора, мислете с главите си и ако можете, разсъждавайте сами! Инъче системата за манипулация на народонаселението работи отлично. Но, тя не може да действа така успешно, ако всеки от вас си анализира сам за себе си цялата обстановка. И МИСЛЕТЕ: Защо от всичките соц. страни само у нас народът бе обран така успешно?! Кой измами народа всъщност и защо медиите с години укриват старателно факти и документи, които биха могли да повдигнат завесата около няколкото изключително забогатяли семейства?За Костов – ясно! Той е виновен за всичко, нали? Но къде в сценката за селски вечеринки останаха тези, които се облажиха и защо не се говори за тях? Найстина ли някой насила им набута в ръцете всичко, което те заграбиха и имат ли тези хора връзка с последващите и предишните (преди Костов) управления на страната! Тема за размисъл – трудно нали?! Да не разсъждаваш е доста по лесно, отколкото да повикваш след победителите, че си с тях! Само, че това не завършва добре, за тези, които се отказват илипросто не могат да мислят!

 5. Damqn каза:

  Норче ходи да му лапаш кура на Иванчо, да беше написал дисертация на тема”Как да излезем от кризата96″.А за фалиралите заводи, нали е икономист можеше да измисли нещо революционно и нямаше да има пропаднали такива, нали е чел Артър Хейли “Колела”, той започна магистралите, като не могат да строят заводи!

 6. Праведния каза:

  Да да ще чакам черньо да ме оправя.Върни паричките от масовата приватизация на хората и ние сами е се оправим.Ако чакам да ме оправят досега гладен да съм умрял.Празни приказки на вятъра.Всички пътища към ада са постлани с добри намерения.Хайде да те видя бачкай без пари за държавата и за гражданите ,след като си толкова загрижен.Комунистически боклук.

 7. НОРА каза:

  Драги съфорумци!Вас никой не може да ви оправи! В това съм напълно сигурна и за това съм подготвила куфарите на децата.Огледайте се наоколо, вижте се как живеете и малко се си замислете: 1. Можеше ли да се запази социалистическата държава с нейните енергоемки мастодонти, след като те си загубиха пазарите – СИВ се разтури и нямаше на кого да си продадем продукцията?!2. Помните ли зимата на 96 година – колко ви бяха заплатите (на професорите от СУбяха по 7-8$), имаше ли как да си купите мляко за децата, изобщо плащаха ли ви заплати и колко лева бяха останали в държавната хазна?!3. Знаете ли, че за да ви се платят заплатите, когато дойде Костов на власт и му връчиха празната хазна, заедно с нея и списък (подготвен ощеот Жан Виденов) със 64 ФАЛИРАЛИ СОЦ. МАСТОДОНТИ, за които МВФ беше поставил изричното условие ТЕ ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ВЪВ ФАЛИТ? Р5аботниците – навън, а фондове за безработни – НИКАКВИ?! Да, Костов се договори с МВФ да не ги затворят, а да пробват да ги продадат, и ги продаде за да не останат работниците на улицата. В интерес на истината Кремиковци успя да работи още цели 10години! Искам да викажа, че заедно с всичките беди -източени банки, празна хазна, висящи заеми над 10 милрд. лева, соц. икономика и сдминистрация, необходимост от подмяна на цялостната структура на органите на държавата за да премине тя от планова към пазарна икономика и т.н. – това всичкото кой го свърши?! Не беше ли ИванКостов който ви извади от дъното, при това дори не гладувахте?! Само, че той не беше включен в плановете на мафията и с ваша помощ МАФИЯТА го отстрани от властта, оплю го тотално със своите медии и вие й пригласяхте И ВИЖТЕ СЕГА ДО КЪДЕ СЕ ДОКАРАХТЕ!. Предполагам, че в основата на всички ТЕЗИ ПРОЦЕСИ Е невежеството И ЛИПСАТА НА КАКВИТО И ДА Е НАВИЦИ У НЕШИЯ НАРОД САМ ДА МИСЛИ , ДА РАЗСЪЖДАВА И САМ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ! За това всички още чакат ГОДО, но няма да го дочакат!

 8. пастат каза:

  Ебати нарциса, не може без да се набута в режима, носталгия по Командира-крадец. Милионер благодарение на тъпите българи, проста нация, сини мумии – колко сте?

 9. Ezel каза:

  “Иване кажи им те ще те разберат”-Иванчо, черен мангал много си нагъл и противен,колко завода построи по време на твоето управление, колко завода продаде за жълти стотинки и хората останаха на улицата, колко парички гушна да има за внуците ти и за правнуците ти, първо оправи себе си преди да ходиш да оправяш народа, вземи се скрий някъде , че хората с камъни ще те замерят в който град ходиш, и тези хора в Козлодуй не са били нито пияни ,нито дрогирани, а си защитават парчето хляб , който им отне по време на твоето управление мухльо смотан!

 10. За Иван Костов каза:

  НАГЪЛ ДОЛЕН ЦИГАНИН БОКЛУК.ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ МРЪСНИКО.
  СЪД И ЗАТВОР ЗА ТЕБ БЕ БОКЛУК.ДА ТИ НАПРАВЯТ АНАЛА НА МАЙСКА РОЗА В КАФЕЗА БОКЛУК КРАДЛИВ.
  НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕ ТЕ СЛУШАМЕ ИЗМАМНИКО.

  • .Бати Сарасати каза:

   90% от вас сте мангали – яко не ми вярвате, направете си термо-имижинг. Има мангал (макак) – има дисфункция на ендокринната система! Айде, тествайте се!В тона отношение, бай ви Иван има доста по-малко мангалски гени от Боко, Доган или Съсела – генът за тен е от неустойчивите гени и е без значение. Не му е там кусура на Костов.
   Икономическата криза на запад започна още средата на 80-те. Като е толкова велик икономист къде беше на майната си, че не го знаеше, къде му бяха премъдрите съветници и консултанти да не му кажат? Ъ? Той за България ли работеше или за някаква фикс-идея?
   И маймуна би се сетила, че за да се излезе от икономическата криза трябва да се смени икономическия модел, а за това трябва як хъс и здрав гъз. Аз лично не виждам политик в бг-то, който може да направи това.

 11. mihail каза:

  По голям нааглец и гьонсурат от Костов в България няма и не имало!!Вместо за затвора,той се готви за министерския съвет!! Нямали най-сетне да се намерят българи,които да заселят Костов заедно с всички управници от 1989 година до наши дни,на остров Белене,за дълъг срок??!!

 12. БАЙ ТОШО-СТАРИТЕ КУРВИ ПАК СЕ РАЗМЪРДАХА! каза:

  КОЙТО Е БИЛ ВЪВ ВЛАСТА,СЕГА Е ЗА ЗАТВОРА!!!
  ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ УПРАВНИЦИ!!!
  ВСИЧКИ ДО ЕДИН,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!!!!!!!

 13. да питам каза:

  Той ще ни оправи. Като си забърше носа,ще забърше и нас.

 14. irish shepherdess каза:

  огладня старата комунистическа подлога, която луканов изпрати в сдс да го руши отвътре – май свършиха парито от далаверите със “сапио” и от харизването на “булбанк” за жълти стотинки на италианците, които му подхвърлиха дребни трохи /апартамент в милано за дъщеря му и разходите по учението й там/, а получиха нашата банка с капитализация около 2,5 млрд. долара.
  иска му се още да краде /по примера на а.доган/, ама вече няма глупави хора, които да гласуват за него…

 15. учуден каза:

  С риск коментатор Plamen Dimitrov от facebook и перо-то да се засегнат,но аз си мисля,че Костов е в пъти повече политик и съзидател,отколкото “лицата” ББ,ЦвЦв&сие от гЕРБ-ерастката формация!

  даже се чудех в началото на Костовите приказки “..с гЕРБ сме сестрински партии,ЕНП,десници,Европа…”!?

  май след тези избори , за да се спаси БГ от безумието на 4-те години гЕРБ-еризация ще й трябва някаква форма на мултипартийно-техно-национално обединено правитеслтво на спасяването на БГ…

 16. georg[ev577 каза:

  недей……..

 17. перо каза:

  Сега след като си върна старата изгора, господинът мисли че са му пораснали крила и светът е негов. Пополека господине, пополека. Ти си този който направи криминалната приватизация.Аз обаче, понеже имам претенции да уважавам себе си, не бих допуснал бъдещето ми да се гради между чаршафите с лидерката на орташката ви партия.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>