ЕКСКЛУЗИВНО! 240 000 000 РАЗПИСАНИ ОТ КИРИЛ ЙОРДАНОВ САМО ЗА 4 ДОГОВОРА, А ВАРНА ТЪНЕ В ДУПКИ. 17 000 000 ЛАПА „ТИТАН” ЗА СМЕТОПОЧИСТВАНЕ!

Шефът на „Инвестиционна политика” в Община – Варна ПАСТАДЖИЯТА /назначен на тази длъжност от Кирил Йорданов, след като е бил управител на сладкарница „Неделя”/ Константин Камов, /с ударение върху „о”-то, както сам проси да го наричат/ започна неохотно и рехаво да публикува договорите, подписани от бившия кмет на Варна, сключени след спечелване на обществени поръчки. Камов още се прави на ударен и не публикува ВСИЧКИ ДОГОВОРИ ЗА 13-ТЕ ГОДИНИ НА КМЕТУВАНЕ НА КИРИЛ ЙОРДАНОВ, но и от тези, които се е престрашил да огласи става ясно колко милиони са изтекли за тоя, дето духа.

Само от публикуваните четири договора, подписани от бившия кмет на Варна Кирил Йорданов, свързани със сметосъбирането и сметопочистването на Варна, сключени с фирмата „ТИТАН АС”, лъсва следното:

- По договор Д-8 -9200/1023, сключен на 11.08. 2008 година фирма ТИТАН АС получава на четири пъти сумите от 13 199 815 лева, 2 113 378 лева, 453 000 лева, 125 293 лева и 908 443 лева.

Или общо: 16 799 949 лева без ДДС.

Колко е почистена Варна всеки непредубеден може да види със собствените си очи.

Четири договора са огласени и подписани от Кирил Йорданов за ремонти на пътища, инфраструктура, текущи ремонти, асфалтиране и подръжка на пътища. Договорите са подписани в края на лятото на 2012 година.

По договор Д-12001078ВН от 14.09.2012, сключен с фирмата „ОБЕДИНЕНИЕ АБ” – ВАРНА, СА ОТПУСНАТИ ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ 60 000 000 ЛЕВА. Срокът на договора е до края на март 2016 година.

На 5 септември 2012 година Кирил Йорданов подписва договор пак за ремонт и подръжка на пътища с фирмата „ВАРНА СТРОЙ 2012”, което е гражданско дружество между „Трансстрой Вн”АД и „Пътстроймонтаж” Силистра, ОТНОВО ЗА 60 000 000 ЛЕВА.

На 21.08.2012 година Кирил Йорданов сключва договор за подръжка на пътища, ремонт и асфалтиране с фирмата „Инжстройинженеринг” отново на стойност за 60 000 000 лева.

На същата дата Кирил Йорданов сключва договор отново за подръжка и ремонт на пъпища и с друга фирма „Зебра” от Аксаково, пак на стойност 60 000 000 лева.

Или, дотук общата стойност е за 240 000 000 лева без ДДС.

Междувременно на 25.01. 2013 година кметът Кирил Йорданов сключва договор с фирмата „Аква Гарант” за реконструкция З етап на плувния басейн „Приморски”, като отпуска 226 679 лева при обща стойност на договора 2 493 478,68 лева.

Огласените договори са само КАПКА В МОРЕТО от онова, което е раздадено от общинския бюджет за ремонти на пътища и инфраструктура през последните 13 години от кметуването на Кирил Йорданов, време, в което така и никой не успя да напълни дупките на Варна. Най-вече “Инжстройинженеринг” , “Пътища и мостове” и “Хидрострой”.

СПОРЕД ДОГОВОРИТЕ КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ РАБОТАТА НА ФИРМИТЕ И КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПОРЪЧКАТА Е ВЪЗЛОЖЕН НА ОБЩИНА – ВАРНА! КАКЪВ КОНТРОЛ Е УПРАЖНЯВАН Е ВИДНО ОТ СЪСТОЯНИЕТО НА ГРАДА.

Както писа АФЕРА, схемата на „отработването” на обществените поръчки е била следната, според брилянтен наш специзточник – печелившата фирма за търга е била определяна предварително.

Рушветът върви – до 30% от стойността на поръчката.

Парите се плащат предварително.

Нататък по сключените договори пари на фирми се отпускат с нареждане лично от кмета към финансистката Стефка Господинова.

Така фирмата, спечелила поръчката, първо се заема да избие предварително дадените пари, после да спести за себе си и на финала дупките и инфраструктурата на Варна се замагьосват с „фондьотен”, за да не е без хич.

Според информация на АФЕРА предстои шефът на „Инвестиционна политика”, ПАСТАДЖИЯТА Константин Камов, да бъде изхвърлен от Община – Варна и да се върне при тортите, ако и там го вземат.

Всички публикувани до този момент договори можете да видите в пълнотата им тук:

http://www.varna.bg/bg/articles/3666/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8_-_%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80.html

afera.bg

 

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Разследвания. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

8 коментара по ЕКСКЛУЗИВНО! 240 000 000 РАЗПИСАНИ ОТ КИРИЛ ЙОРДАНОВ САМО ЗА 4 ДОГОВОРА, А ВАРНА ТЪНЕ В ДУПКИ. 17 000 000 ЛАПА „ТИТАН” ЗА СМЕТОПОЧИСТВАНЕ!

 1. Stefan Kostov каза:

  Не знам дали защото е публикувано на 1 април , но частта отнасяща се до фирма ТИТАН АС е леко казано откровена лъжа и подвеждаща информация. Някой май не е забелязал ,че срока на публикуваните договори за обществени поръчки е 10 години и заплащането е съгласно утвърдена план сметка на община Варна за сметосъбиране и няма как договор за десет години да бъде платен на 4 пъти , както се твърди в статията. Затова поднесената по този начин информация приемаме като първо априлска шега.
  Стефан Костов – експерт Логистика
  Титан АС

 2. korn каза:

  крадене по герберски – много и по много!

 3. Предполагам каза:

  Предполагам, че нищо не е ставало без одобрението на общинския съвет, който трябва “да продължи да работи под наблюдението на гражданите (чрез упълномощения им представител Ивайло Василев)”

 4. Чавдаров,Гетова арестувайте каза:

  Хайде бе прикурорите,къде сте? Опа на единия дадоха апартамент преди 1 месец.

 5. Къде е Тодор Иванов? каза:

  Къде е падналия от круша некадърник?
  -В гранд мола при “Ния стил-ката”!!!
  С какво се замимава?
  С облеклото на служителите, къси поли, брадясвания, тютюнопушене.
  Типично с манивр на начална учителка.А
  А кой да види Киро крадеца и Цецо физкултурника че е….ха мам…та на Варна?
  МВР каквото даде на прокуратура, това ще отработи последната.
  Извод: Тошко да ходи в техническия дето се прави на велик или да продава конфекция с любимата си в гранд мола.

 6. Иванов каза:

  В края на краищата дали въобще някой ще провери всички тия “обществени поръчки” и дали пък прокуратурата не трябва да се само сезира???И докога “временният” кмет ще държи всичката тая паплач в общината??Те са за съд, бе хора??Докога ще ги търпим да ни лапат паричките???И не могат ли да се развалят тези “без отчетни”договори – все с едни и същи-”Трансстрой-т.е.”Инжстрой” и сие и остальная паплачь????

 7. MARTIN каза:

  Какво ли ще стане, когато се стигне и до анексите към договорите. С анекси ЕФФФТИНИТЕ магистрали на ГРОБ добиват “статут” на ЗЛАТНИ! Зала АРМЕЕЦ с два отделни договора – за залата и околното пространство (без подземен паркинг) и скъсена (без писта за лека атлетика) и тя претендира за позлатяване!

 8. Може , може …всичко може …документите на масата / денги на стале/, пък ела да видиш..

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>