ТРИЧАСОВИ СРС ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИ” УДОСТОВЕРЯВАТ СКАЛЪПЕН ЗАГОВОР СРЕЩУ ТРАКТОРА

По делото, известно с прозвището „килърите”, същесвува папка №10 със СРС за повече от три часа, което касае единствено Алексей Петров – Трактора, разкриха брилянтни източници на АФЕРА.

В СРС участват шефа на варненската вътрешна дирекция на МВР комисар Димитър Димитров, прокурорката Стефка Якимова, която нашумя с шокиращи закононарушения по „мега” делото във Варна, дежурният анонимен свидетел Светлин Иванов – Близнака, както и висш полицай от ГДБОП /вероятно Валентин Цоновски, който играе важна роля по делото „килъри”/, упоменат кой знае защо като „неизвестно лице”.

Повече от три часа СРС разкрива как прокурорка, ченгета и Близнака мътят заговор и се наговарят как да наредят Алексей Петров – Трактора с поръчкови скалъпени показания, дадени от Близнака.

Папка №10 е дебела повече от един сантиметър и съдържа целия запис на хартиен носител.

По делото „килъри” има и един разпит на Светлин Иванов – Близнака от 12 ноември 2010 година, който почти изцяло касае Алексей Петров и оттам също лъсва конспирацията и замисъла на заговора как да бъде компрометиран Трактора.

Светлин Иванов – Близнака е вечният дежурен „анонимен” свидетел използван за поръчки от МВР и прокуратурата. Той е явен свидетел и едновременно анонимен №5 и №6 по варненското „мега” дело, анонимен свидетел е срещу Златко Баретата, Тони Мамата, Алексей Петров, Васил Кеца и Георги – Дачи от „килърите”.

По досъдебното производство образувано срещу ОПГ на Близнака, за която той бе арестуван, също има потресаващи СРС, в които лъсват абсолютно престъпно незаконните действия на „мега” прокурори и висши ченгета. Делото срещу Близнака обаче бе набързо смачкано чрез смешни споразумения, а тези дни братът на Светлин – Красен Иванов – Близнака и той бе включен в бригадата за поръчкови показания като „анонимен” свидетел срещу Иван Славков по варненското „мега” дело.

По делото „килъри” лъсва, че разпитът с Близнака е от 12 ноември 2010 година, касаещ натъкмената схема срещу Алексей Петров.

По това време Близнака вече е сгънат като макарон от ченгета и прокурори и те го ползват като момче за всичко, карайки го да наизустява измислени истории.

Ето какво казва пред камерата на предавенето АФЕРА обаче същият Близнак на 1 юни 2010 година, пет месеца преди въпросния разпит:

Светлин Иванов – Близнака: Здравейте, значи в миналото интервю заявих, че на 15 март /б.р. 2010 година/ комисар Димитър Димитров /б.р. директор на ОДП – Варна/и прокурор Якимова /б.р. – прокурор Стефка Якимова от ВАП/ ме извикаха в Дирекцията и употребиха натиск, и ме караха против моята воля да дам показания срещу Алексей Петров. На 21 –ви /май – бел.ред./ гледах емисия “Календар” /б.р. по Нова телевизия/ и разпознах едното лице, което беше приближено до министър Цветанов. В емисията “Календар” Цветанов разправя как са разбили група в Перник, лицето, което разговаряше до него, беше то. Телефонният му номер е 0885 90 63 19 – това е /б.р. телефонът/ на този човек, с който аз разговарях, и проведох многократни разговори, и той ме кара против моята воля да дам показания. Цялата работа е наредена и скалъпена, както мегаделото… се употребява натиск и по този начин да мога да замълча. Значи, те разбраха, на 1 април /б.р. – 2009 година/ отидох в Служба ДАНС и разказах за организирана престъпна група на МВР и прокуратурата. Проверката приключи и казаха ми “Всичко е ОК, реализация ще има” и след това вече се образува някакво производство срещу мене – срещу неизвестен извършител. Някой е дал показания от тези, които са давали поръчкови показания срещу мегаделото и цялата работа просто е така скалъпена като мегаделото. Тепърва предстои да излязат всички записи по мегаделото и тогава вече ще се разбере, и ще стане ясно, че просто прокуратурата във Варна скалъпва по някакъв си техен начин обвинения – и повдига, и задържа под стража лица, които нямат нищо общо.

СКАТ: – Продължават ли да те заплашват в ареста?

Светлин Иванов Близнака: – В момента не, спряха след вашето изказване по СКАТ /предаването “Афера” от 23.05.2010, бел. ред./ никой не е идвал и не е разговарял..

Веселина Томова: Какво точно искаха от тебе? Това лице, което си го разпознал до Цветанов там… Какво точно искаха – да даваш поръчкови показания, че…

Светлин Иванов Близнака: – Значи работата беше такава – ако бях дал показания срещу Алексей Петров…

Веселина Томова: Да, каква беше сделката?

Светлин Иванов Близнака: Значи работата беше такава – то нямаше сделка – “Трябва да правиш каквото ти казваме, защото ако не го правиш това, което ти казваме, нали знаеш, пращаме качулките!” – това беше изказването на него… /б.р. лицето с посочения телефон, близък до Цветанов/. Многократно проведох разговори с този човек от личния си телефонен номер, записах го, ще ги /б.р. – записите/ изложа в делото. В момента имам невъзможно неограничен достъп – нямам как да се свържа с човека, който да ги изкара всички тези неща, но ще намеря начин и ще ги изкарам по някакъв начин, по някаква възможност… Искаха да дам показания срещу Алексей Петров, че е организатор и че е лидер на организирана престъпна група и никой няма да се занимава с мене – аз отказах категорично една седмица, преди да бъда задържан.. Също искам да кажа, че в досъдебното производство ще се разбере как комисар Димитър Димитров /директор на ОД МВР Варна – бел. ред./ бръкна в джоба си и ми изкара 3200 лева и ми ги даде..

Веселина Томова:- За автоматите ли?

Светлин Иванов – Близнака: – Не знам за какво става въпрос. Отидох и закарах 3200 лева на едно лице, което в момента няма да го спомена, и след това разбрах, в хода на делото, че са били за закупуване на два автомата.

Десет дни по-рано, на 21 май 2010 година същият Близнак, днес дежурен „анонимен свидетел” казва пак пред камерата на АФЕРА:

„Искам също да кажа, че 2010 година – 15 март – комисар Димитър Димитров ми звънна на телефон 0878 44 66 44 от личния си телефонен номер, извика ме в Дирекцията, там присъстваха прокурор Якимова, комисар Димитров и двама полицаи, които се представяха, че са близки до министър Цветан Цветанов, караха ме на сила, мога да предоставя записа.

Караха ме да давам показания срещу Алексей Петров – отказах да давам показания, заплашваха ме, манипулираха ме… В продължение на 20 дни това нещо се случи. Искам да цитирам част от разговора, който ще излезе в медийното пространство: Комисар Димитров ми каза: “Кво ти пречи, отиди за последно дай показания!”.

И още:

„Искам да ви кажа, че на 01.04.2009 отидох в ДАНС, разказах за организирана престъпна група в МВР и прокуратурата: лидер, ръководител и организатор – комисар Димитър Димитров /б.р. – директор на вътрешната дирекция на МВР във Варна/, а дясната му ръка – прокурор Стефка Якимова, Диян Нанов /б.р. – зам-шеф на ОДП – Варна, сега шеф на ОДП – Перник, назначен от Цветан Цветанов/, Герасим Ковачев /б.р. – дознател в ОДП – Варна/, Атанас Стойков /б.р. – дознател в ОДП – Варна/, Панайот Вълчев /б.р. – дознател в ОДП – Варна/, Емил Михайлов /б.р. – ексшеф на БОП – Варна/ , Добромир Досев /б.р. – служител на БОП, върнат на бял кон от Цветанов/ и Диян Горанов /б.р. – служител на ДАНС – Варна, бивш служител на БОП – Варна/.

За тази организирана престъпна група на МВР и прокуратурата разказах как са заплашвали свидетели, манипулирали са ги и са ги карали против тяхната воля да дават показания. Искам да изложа всички тези неща, защото просто съм бил с полицейска охрана от 12.09.2008 до 19.06.2009 и няма как да съм извършител на тези престъпления, за които ме обвиняват, защото полицаите са били свидетели, защото са ме пазили. Искам също да кажа, че това е полицейски натиск, и от прокуратурата. Искам също да кажа, че 2010 година – 15 март – комисар Димитър Димитров ми звънна на телефон 0878 44 66 44 от личния си телефонен номер, извика ме в Дирекцията, там присъстваха прокурор Якимова, комисар Димитров и двама полицаи, които се представяха, че са близки до министър Цветан Цветанов, караха ме на сила – мога да предоставя записа, същото съм казал и на съдията – че в прехода на делото ще дам всички видео-, аудио- и снимков материал, направен от мен, срещу тази организирана престъпна група.

Караха ме да давам показания срещу Алексей Петров – отказах да давам показания, заплашваха ме, манипулираха ме. В продължение на 20 дни това нещо се случи. Искам да цитирам част от разговора, който ще излезе в медийното пространство: комисар Димитров ми каза: “Кво ти пречи, отиди за последно дай показания!”.

Казах на комисар Димитров, че нямам намерение да давам поръчкови показания от днес нататък вече / разговорът се е състоял седмица преди ареста на Близнака – бел. ред /.

Също искам да кажа, че ще изложа записи, когато Диян Нанов и комисар Димитров ме заплашват, че цялата полиция щяла да работи срещу мене и щели да пратят качулките да ме арестуват и още куп други работи. За това вие сами ще се осведомите, ще ги пратя на всички медии / записите – бел. ред./.

Искам да кажа, че нямам нито едно СРС, нямам нито един разговор с нито един от обвиняемите, с които сме в това дело, те ми нямат телефона, даже не знаят къде живея.. Също искам да кажа, че част от обвиняемите, които са пуснати под домашен арест, комисар Димитър Димитров и прокурор Стефка Якимова са ме пращали при тях да дават по други досъдебни производства поръчкови показания..

СКАТ: – Ти да ги вербуваш..

Светлин Иванов Близнака: – Не, аз не съм вербувал… Те ме пращат от тяхно име да отида да им..

СКАТ: – Като посредник?

Светлин Иванов Близнака: – Като посредник. Те какво искат и онези какво трябва да направят. Това е, което искам да кажа. Значи, невинен съм и няма да сключа извънсъдебно споразумение, и няма да се призная за виновен по обвиненията, които са ми повдигнати.

Веселина Томова: – Заставаш срещу една машина, и то държавна машина…

Светлин Иванов Близнака: Искам само да кажа едно нещо, за което също ще излезе запис: когато Диян Нанов ми казва: “Всичко това, ако отидеш ти и го разкажеш в ДАНС.., срещу държавата не можеш да тръгнеш, ти ще бъдеш смазан!”. Значи, тая работа мен не ме интересува, аз не мога да бъда мачкан и малтретиран в продължение на една година, при положение, че с полицейска охрана съм бил – няма как да стане, и отидох и казах цялата истина в ДАНС пред Петко Сертов и Ангел Ангелов , изложих всички материали. Тогава главният прокурор Борис Велчев направи разработка срещу тези лица / организираната престъпна група на МВР и прокуратурата – бел. ред./ със СРС, снимки и видеозаписи.. И накрая на май месец /б.р. – 2009 година/ ми се обадиха от прокуратурата от София и казаха: “Светльо, ти свърши много добра работа, мерси за всичко, оттук нататък очакваме реализация срещу тази група”, но ден-днешен реализация няма, звънях няколко пъти подред – ” Кво става, ще правите ли нещо?”; “Ами да, сега са избори, сега новото ръководство.. Абе ще стане, не се притеснявай”.

До ден-днешен нищо не стана, накрая в крайна сметка попаднах аз в ареста, след като разказах цялата истина и като закарах всички записи до този момент между тези лица. Значи, също искам да кажа, че с тези лица съм пил, ял и какво ли не съм правил – също ще го докажа… Аз съм бил свидетел по дела, нямал съм образувани досъдебни производства, когато съм отишъл, просто очаквайте с нетърпение…

Веселина Томова: – Страхуваш ли се?

Светлин Иванов Близнака: – Да, притеснявам се. В ареста идват различни хора и ми казват, че комисар Димитър Димитров няма нищо общо, казах им да не ми говорят глупости – аз съм направил достатъчно записи, направо ще ви кажа колко са: 3000 записа имам.. Ще видиме кой казва истината и по какъв начин я казва.. Аз съм я казал, доказал съм го един път пред органите в София, ще го докажа и тука! Това е, което мога да кажа”

На 20 април 2010 година пред съда по варненското „мега” дело същият Близнак казва:

Светлин Иванов –Близнака: „Ще говоря истината, цялата истина и най-истинската истина! Само моля да не ме прекьсвате.

Искам да разкажа за организирана престъпна група от полицаи и прокурори. Шеф на тази ОПГ е комисар Димитьр Димитров. Негова дясна рька е прокурор Стефка Якимова, а лява рька заместник – директора Диян Нанов. Под тях са прокуров Йорданка Стайкова, дознателите Герасим Ковачев, Панайот Вьлчев, Атанас Стойков, Емил Михайлов /бивш шеф на БОП – Варна/ ,Добромир Досев /дясна ръка на Михайлов, върнат на бял кон в БОП – Варна от Цветан Цветанов/. Чрез заплахи и манипулации тези хора/ шефът на ОДП – Варна и останалите./ ни караха да се дават показания срещу невинни хора с цел да се скальпват дознанието. Всичко започна на 05.09.08год. Бях нападнат от Христо Данов с 25 човека на ул.”27юли”.Тогава се обадих на Добромир Досев /БОП – Варна/ и му казах за нападението. Той ми каза, че ще ме срещне с едни хора. По-кьсно вечерта около 18 часа вьв Виница се срещнах с Досев, прокурор Стефкя Якимова, комисар Димитър Димитров и заместникът му Диян Нанов.

Караха ме да дам показания срещу Данов. Обикаляхме около 3-4 часа по околните села, като ми обясняваха какви показания трябва да дам,за да нямам проблеми.

На 06.09.08год.бях отведен от Диян Нанов и Досев в гората около Девня, като на тази среща ми дадоха нова карта с телефон и ме накараха да разпиша декларация, че сьм сьгласен да бьда подслушван и записван. Бях принуден и манипулиран да се сьглася, като сьщо така ме накараха да се обадя на Веселин Данов от телефона и да си уговоря среща с него. Беше ми казано какви вьпроси да му задавам, как да се дьржа с него и как да го провокирам за да каже нещо уличаващо.След това имах няколко срещи с Веселин Данов, на които бях обурудван с микрофон даден ми от комисар Димитър Димитров. На 07.09.08год.бях заведен на Летище – Варна в кабинета на директора на Летището.

Там бяха Досев, Емил Михайлов, Диян Нанов, прокурорката Якимова, прокурорката Стайкова, дознателят Атанас Стойков и сьдия Попов. Караха ме да давам показания срещу Иван Славков и Веселин Данов. Якимова ме попита: “Кажи сега от кого вземаш парите и на кого ги даваш.” Аз отговорих: “От никого не вземам и на никого не давам пари”.

Тогава Якимова се ядоса и се обьрна кьм Досев :”Какво става, Добчо, нали се бяхме разбрали, уж всичко беше уговорено.”

Започнаха разправии и заплахи. Тези сцени станаха пред сьдия Попов и той каза:”Тези работи не трябва да стават пред мен. Това се прави преди това. Излезте навьн и се разберете.”

Излязохме от стаята с Досев и навьн той започна да ме заплашва и манипулира, като ми говореше: “Eй, сега, ще те задьржа. Не знаеш каква папка имаме срещу теб. Сега ще извикам качулките.”

Имаше и много други заплахи. След което се вьрнахме в стаята и Емил Михайлов говореше, Атанас Стойков пишеше на лаптопа. След като приключиха им разписах показанията, без дори да ги чета.

Всичко това мога да го докажа,понеже за своя лична сигурност този разговор сьм го записал. Почти всичките ми срещи с полицаи и прокурори от този момент на сетне сьм ги записвал за своята лична сигурност. Записвал сьм моя глас.

След това бях оборудван от Досев сьс записващо устройство и пратен да записвам Данов. След ареста на Данов на 12.09.08год. в дирекцията имаще много арестувани хора, сред които проститутки. От комисар Митко Димитров ми бяха дадени снимки на различни хора и той поиска от мен да влизам при задьржаните и да им казвам да посочват тези хора, и да казват това, което беше казано от комисар Димитров.

Обиколих заедно сьс служители на БОП почти всички стаи на дирекцията и уговарях задьржаните да свидетелстват. Накрая при мен дойде прокурор Якимова и ми каза: “Какво става, до сега само 2 момичета са дали показания.” Аз и отговорих: “Какво да направя аз, да ги бия ли.” Тогава комисар Димитров ми каза: “Не знам какво ще правиш,но ако не ги накараш да дадат показания, тебе ще задьржим.”

След това ме накараха да потьрся по телефона Пейчо Пейчев и да го уговоря да се предаде в полицията като казаха да му предам да дойде в полицията без адвокат иначе ще му дадат 20год.затвор”. Когато двамата отиодхме на следващия ден в полицията, имаше уговорка между прокурора и двамата полицейски шефове, че Пейчев ще бъде свидетел по делото и те трябва да се разберат за присъдата му. Пазарлъкът беше като на пазара. След това ме накараха да се свържа с Янко Колев и против моята воля да се срещна с него и да говорим. За него уговорките също бяха да е свидетел. Накараха ме и да манипулирам и Нурай Шукри – Коджата.

Нещата не свършиха до тук. Преди около 20 – 30 дни лично комисар Димитър Димитров ми се обади по телефона и ми казаа, че двама служители от София искат да се срещнат с мен.

На самата среща те ме караха да давам показания срещу Алексей Петров.”

Днес Близнака фигурира като анонимен свидетел по делото “октопод” с показания, които са меко казано, смешни. Но пък схемата как са натъкмявани лъсва в СРС по делото “килъри”, където същият Близнак пак е “анонимник”.

Afera.bg

 
Публикувано в Разследвания. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

0 коментара по ТРИЧАСОВИ СРС ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИ” УДОСТОВЕРЯВАТ СКАЛЪПЕН ЗАГОВОР СРЕЩУ ТРАКТОРА

 1. The Saint каза:

  Добре дошли в страната на Тракторите,Калинките и Златките…

 2. gogo каза:

  След като “близнака” вече е свидетел,значи в МВР нямат нужда от него.Това е трябвало да знае момчето.Бил ли е секретен сътрудник на някоя от службите в МВР?Сигурно е бил и вече не е.Проста работа.В МВР може и да има честни хора но голяма част са кариеристи катерещи се по гърбовете на колегите си за да изпъкнат,да бъдат забелязани.За тях сътрудника е само средство за изпълнение на конкретна задача.Липсва уважението към човека и грижата за него след изпълнението.Абе направо го хвърлят на вълците.

 3. octopus каза:

  ..щом навремето Бойко го изхвърли,като мръсна котка от РДВР-Плевен.Единствената акция в която въпросния клоун реално е участвал е в Перник,когато се “застреля”единия похитител на Мирослава-през останалото време селянина реди сценарии под диктовката на основните измекяри Цветанов и Флоров.

 4. dian каза:

  Гадни ченгета сте. В Бургас е същата работа едно към едно. Даже името на шефа на полицията е пак димитров.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>