Мафиот № 1 е шефът на ОДП – Варна, дясната му ръка – прокурор Стефка Якимова, лявата – замът Нанов

 

 

Във Варненския съд се случи днес нещо, което не се е чувало в съдебна зала до този момент в България.

Свидетелят по „мега” процеса” Светлин Иванов – Близнака намери мъжеството и каза цялата истина за това как в България се скалъпва „знаков” процес в услуга на определени мафиоти.

Нещо, което Близнака обещаваше, че ще направи от месеци.

Избра да каже истината пред съда.

Потресаващата история на едно „мега” дозанание, за което още преди година и половина afera.bg писа, че е тюрлю-гювеч, който трябваше да спаси от правосъдие истинските бандити и да натопи поръчково определени лица, заплюти от „мега” прокурори и шефа на вътрешната полиция на МВР във Варна комисар Митко Димитров.

Категорично на няколко пъти Светлин Иванов – Близнака, използван по недопустимо незаконосъобразен начин от прокуратурата и полицията, иначе като защитен явен свидетел, посочи кои са истинските мафиоти във Варна:

Мафиот №1 е шефът на ОДП – Варна комисар Митко Димитров, дясна ръка му е прокурорката Стефка Якимова, а лява ръка – заместникът му Диян Нанов!”,

отсече Близнака и каза пред съда, че има доказателства и записи за всички безобразия, вършени от тези лица по „мега” дозананието. Именно Близнака бе лицето, което комисар Митко Димитров и „мега” прокурорката Якимова ползваха за мръсните си поръчки и стъкмяване на „мега” дознанието.

И поради некадърността си и липсата на каквато и да е аналитичност, направиха ужасно фатална грешка – арестуваха Близнака десет дни преди да застане пред съда да дава свидетелски показания.

Истерично паникьосани какво може да каже Близнака за всичките им зулуми, „корифеите на правораздавателната мисъл”, решиха, че като го арестуват, ще му запушат устатата, натискайки го за договорки.

И още нещо: да го направят арестант, за да мине в графата на „неблагонадежден свидетел”, като че ли корумпираните бопаджии, които се изредиха пред съда са по-благонадеждни. Да, ама Близнака бе вече със статута на „защитен свидетел”, набутан му от същите „мега” прокурори.

Не бяха свалили обаче правилно профила на Светлин – Близнака. Ако бяха прочели внимателно книгата на Веселина Томова „Бандитска Варна”, щяха да вдянат, че притискайки Близнака по този безумен начин да мълчи, само ще го предизвикат да каже всичко. От цялата истина по мафиотските начини на разследване в България, респективно Варна.

Близнака притежава цяла фонотека от достоверни записи за извършеното от прокурори, ченгета и дознатели, включително прокурор Роман Василев, прокурор Борислав Сарафов, Евгени Диков от ВКП, както и местни „звезди” от морската столица, които за да обслужат кариеристичнити и продажните си комплекси, сътвориха купища абсолютни идиотщини, наречени дело от „обществено значим характер”.

Ето и какво каза точно в съдебната зала Светлин Иванов – Близнака: Шефът на ОД на МВР във Варна е лидер на организирана престъпна група. Дясната му ръка е прокурор Стафка Якимова, а лявата заместникът му комисар Диян Ненов./б.р. сега директор на ОДП – Перник, сложен там от вътрешния министър Цветан Цветнов/

Въпреки, че прокуратурата се опита да обърка Близнака с подвеждащи едни и същи въпроси, зададени по различен начин, Светлин не се поддаде на провокацията и дори възропта към прокурор Стайкова: „Колко пъти ще ми задаваш един и същи въпрос? Вече отговорих!”.

Светлин потвърждава и истината, че на 1 април доброволно отива в ДАНС, където доброволно пред прокурор Роман Василев и служители на ДАНС дава телефона си да бъде посдлушван. Тогава започва и разработката срещу комисар Митко Димитров, Диян Нанов и прокурор Стефка Якимова, за което писа преди година afera.bg Близнака настоя тази разработка да бъде осветлена, а също да бъдат изнесени и аудио и видеозаписите, които е предоставил. afera.bg също настоява от повече от година тази разработка да бъде осветена! И главният прокурор да каже защо спря ДАНС!

Светлин Иванов призна пред съда, че той е дал своите свидетелски показания по т. нар. „мегадознание” под натиска на прокурор Стефка Якимова и комисар Димитър Димитров. Двамата са го притискали да уговаря свидетели, които да свидетелстват срещу Иван Славков и Веселин Данов. В противен случай го заплашвали, че ще получи тежка присъда, но ако съдейства активно ще се размине с „домашен арест”.Светлин Иванов –Близнака: „Ще говоря истината, цялата истина и най-истинската истина! Само моля да не ме прекьсвате.

Искам да разкажа за организирана престъпна група от полицаи и прокурори. Шеф на тази ОПГ е комисар Димитьр Димитров. Негова дясна рька е прокурор Стефка Якимова, а лява рька заместник – директора Диян Нанов. Под тях са прокуров Йорданка Стайкова, дознателите Герасим Ковачев, Панайот Вьлчев, Атанас Стойков, Емил Михайлов /бивш шеф на БОП – Варна/ ,Добромир Досев /дясна ръка на Михайлов, върнат на бял кон в БОП – Варна от Цветан Цветанов/”.

На това място защитата на Иван Славков поиска от съдията за стотен път да бъде разрешен ауиди – запис на съдебното заседание. Такова бе и желанието на Светлин Иванов – Блинака. Като ужилен съдът отхвърли за стотен път това искане.

Близнака поисква и да упълномощи адвокат,с който да се консултира при необходимост, но му беше отказано, вьпреки че когато това беше поискано от човека на Веско Жеков – Ивелин Митев, това му беше разрешено и дори заради това отложиха разпита му за следващия ден за да си осигури такъв.

Нататък Близнака продължи показанията си:

„Чрез заплахи и манипулации тези хора/ шефът на ОДП – Варна и останалите./ ни караха да се дават показания срещу невинни хора с цел да се скальпват дознанието. Всичко започна на 05.09.08год. Бях нападнат от Христо Данов с 25 човека на ул."27юли".Тогава се обадих на Добромир Досев /БОП – Варна/ и му казах за нападението. Той ми каза, че ще ме срещне с едни хора. По-кьсно вечерта около 18 часа вьв Виница се срещнах с Досев, прокурор Стефкя Якимова, комисар Димитър Димитров и заместникът му Диян Нанов.

Караха ме да дам показания срещу Данов. Обикаляхме около 3-4 часа по околните села, като ми обясняваха какви показания трябва да дам,за да нямам проблеми.

На 06.09.08год.бях отведен от Диян Нанов и Досев в гората около Девня, като на тази среща ми дадоха нова карта с телефон и ме накараха да разпиша декларация, че сьм сьгласен да бьда подслушван и записван. Бях принуден и манипулиран да се сьглася, като сьщо така ме накараха да се обадя на Веселин Данов от телефона и да си уговоря среща с него. Беше ми казано какви вьпроси да му задавам, как да се дьржа с него и как да го провокирам за да каже нещо уличаващо.След това имах няколко срещи с Веселин Данов, на които бях обурудван с микрофон даден ми от комисар Димитър Димитров. На този разговор Данов ми каза,че вече взема проституцията в града,че се е разбрал с Алексей Петров и от София са му дали грьб. /б.р. Данов лъже целия ъндърграунд, че София и Алексей Петров стоят зад гърба му, заради информация, подадена към ДАНС за връзка на антимафиоти с мафията. На среща на 4.09. с Алексей Петров е Веселина Томова заедно с Данов./

На 07.09.08год.бях заведен на Летище – Варна в кабинета на директора на Летището.

Там бяха Досев, Емил Михайлов, Диян Нанов, прокурорката Якимова, прокурорката Стайкова, дознателят Атанас Стойков и сьдия Попов. Караха ме да давам показания срещу Иван Славков и Веселин Данов. Якимова ме попита: "Кажи сега от кого вземаш парите и на кого ги даваш." Аз отговорих: "От никого не вземам и на никого не давам пари".

Тогава Якимова се ядоса и се обьрна кьм Досев :"Какво става, Добчо, нали се бяхме разбрали, уж всичко беше уговорено."

Започнаха разправии и заплахи. Тези сцени станаха пред сьдия Попов и той каза:"Тези работи не трябва да стават пред мен. Това се прави преди това. Излезте навьн и се разберете."

Излязохме от стаята с Досев и навьн той започна да ме заплашва и манипулира, като ми говореше: "Eй, сега, ще те задьржа. Не знаеш каква папка имаме срещу теб. Сега ще извикам качулките."

Имаше и много други заплахи. След което се вьрнахме в стаята и Емил Михайлов говореше, Атанас Стойков пишеше на лаптопа. След като приключиха им разписах показанията, без дори да ги чета.

Всичко това мога да го докажа,понеже за своя лична сигурност този разговор сьм го записал. Почти всичките ми срещи с полицаи и прокурори от този момент на сетне сьм ги записвал за своята лична сигурност. Записвал сьм моя глас.

След това бях оборудван от Досев сьс записващо устройство и пратен да записвам Данов. След ареста на Данов на 12.09.08год. в дирекцията имаще много арестувани хора, сред които проститутки. От комисар Митко Димитров ми бяха дадени снимки на различни хора и той поиска от мен да влизам при задьржаните и да им казвам да посочват тези хора, и да казват това, което беше казано от комисар Димитров.

Обиколих заедно сьс служители на БОП почти всички стаи на дирекцията и уговарях задьржаните да свидетелстват. Накрая при мен дойде прокурор Якимова и ми каза: "Какво става, до сега само 2 момичета са дали показания." Аз и отговорих: "Какво да направя аз, да ги бия ли." Тогава комисар Димитров ми каза: "Не знам какво ще правиш,но ако не ги накараш да дадат показания, тебе ще задьржим."

След това ме накараха да потьрся по телефона Пейчо Пейчев и да го уговоря да се предаде в полицията като казаха да му предам да дойде в полицията без адвокат иначе ще му дадат 20год.затвор”. Когато двамата отиодхме на следващия ден в полицията, имаше уговорка между прокурора и двамата полицейски шефове, че Пейчев ще бъде свидетел по делото и те трябва да се разберат за присъдата му. Пазарлъкът беше като на пазара. След това ме накараха да се свържа с Янко Колев и против моята воля да се срещна с него и да говорим. За него уговорките също бяха да е свидетел. Накараха ме и да манипулирам и Нурай Шукри – Коджата.”

Светлин Иванов посочи имена, адреси, номера на коли, както и категорично потвърди, че може да докаже всяка дума, тъй като е записвал всичко. Освен това, както afera.bg писа от преди година има разработка в ДАНС и там масивите също са пълни с незаконосъобразните, меко казано, дейстния на „мега” прокурори и ченгета от Варна.

Иначе работих като охрана на Весо Жеков. Красимир Кирилов му беше дясната ръка, Ивелин Митев му беше финансиста. Красимир Кирилов даваше поръчки за убийства. На бележките пишеше 30 000 лв. Весо Жеков и Красимир Кирилов се уговаряха за някои лица. Присъствал съм на срещи между тях.

Нещата не свършиха до тук. Преди около 20 – 30 дни лично комисар Димитър Димитров ми се обади по телефона и ми казаа, че двама служители от София искат да се срещнат с мен.

На самата среща те ме караха да давам показания срещу Алексей Петров. "

Това беше потвърдено и от брат му Красен, който също днес беше разпитан пред съда.

afera.bg

 

 

 
Публикувано в Разследвания. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

0 коментара по Мафиот № 1 е шефът на ОДП – Варна, дясната му ръка – прокурор Стефка Якимова, лявата – замът Нанов

 1. сссссс каза:

  къде отиде моят коментар, много подло от Ваша страна г-жо Томова, да триете тези, които не ви харесват

 2. Гражданин каза:

  или всичко е случайно и те не кадруват, а цецо сам си реди игрите?

 3. iCO каза:

  G-jo Tomova ,i vachata zablouda e palna.Tova,koeto iznasqte e pravo,NO ima i drouga shema…Koi vi kaza,4e modela pri vas(severno 4ernomorie)im e podvlasten-az pak ,kato patriot si misleh za drougi interesi….Q “tarikatite” da se otarsqt…a moga i da vi se smeq(militzioneri).

 4. mira каза:

  Abe dnes na pazara chuh chego takmeli za ministerrstvoto.Sled tova koeto e razkazano v sady za negovite shemi,i ako sluchaino tova koeto chuh stane.BRATIA BULGARI IDE GOLIAMA EKSKURZIA.

 5. mira каза:

  Sto procenta e viarno.To takiva shemi ima vyv vsiaka darjavna institucia.Ne darjava a BARDAK.

 6. адвокат каза:

  Да взема да я прочета тази книга.Явно е интересна.Вътре кой знае какви герои на прехода има.
  А че това е схема за поръчкови простотии от страна на МВР то и прокуратурата е обществена тайна.

 7. АЛЕКС каза:

  АКО И ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА Е ВЯРНО, ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ …

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>