Ерджан Ебатин: Министър Цветанов, а ако някой опре пистолет в челото на вашия лидер на конгрес на ГЕРБ, чай ли ще му сервирате?!

Господа от ГЕРБ, за мен няма никакво съмнение, че вие сте моралните поръчители на този акт, защото спечелването на следващите избори явно за вас минава през цената на етническия мир и аз съм убеден, че вие палите чергата в тази посока. Няма да се учудя ако и зад физическите поръчители на този терористичен акт стоите пак вие.Защото сега акцентите са насочени върху това колко ЛОШИ СМЕ НИЕ ОТ ДПС и КОЛКО ДОБРИ СТЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ.

Уважаеми приятели, на 19 януари се направи терористично покушение срещу лидера на ДПС – АХМЕД ДОГАН. Инструмент на този вандалски акт беше Октай Енимехмедов. Братята Енимехмедови са известни на обществото със силна лична амбиция да бъдат забелязани и атрактивни. Съзнанието им е затормозено, ако не са на гребена на вълната на обществото. На времето през комунизма тези турци ,които искаха да се докарат на комунистите, отглеждаха в дворовете си прасета, сега модата е друга – ако искаш да се докажеш в едно общество, в което малцинствата се тъпчат, най-яркият пример за това ще бъде да застреляш лидера на ДПС.
Така веднага ще станеш НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ. Дори МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ще работи в тази насока като акцентира колко много било бито горкото момче. Това му обръщение си е чиста проба поощрение за следващ атентат срещу ЛИДЕРА НА ДПС.

А какво трябваше да направи залата, г-н министър, може би да трябваше да му се сервира чай или кафе и за благодарност да му поднесем букет цветя?

А ако някой опре пистолет в челото на вашия лидер на конгрес на ГЕРБ, според вас вашите делегати ще реагират по друг начин ли? Съмнявам се, съмнявам се като знам от какви членове е вашата партия този човек въобще да бъде жив.
Господа от ГЕРБ, за мен няма никакво съмнение, че вие сте моралните поръчители на този акт, защото спечелването на следващите избори явно за вас минава през цената на етническия мир и аз съм убеден, че вие палите чергата в тази посока.

Няма да се учудя, ако и зад физическите поръчители на този терористичен акт, стоите пак вие. Защото сега акцентите са насочени върху това колко ЛОШИ СМЕ НИЕ ОТ ДПС и КОЛКО ДОБРИ СТЕ ВИЕ ОТ ГЕРБ.

Защото сега акцента не е върху доклада на г-н Доган , където в прав текст ви се казва, че сте НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и защо.
Така че, когато се анализира нещо, трябва да се гледа кой има интерес от подобен терористичен акт – се вижда, че ВАШАТА ПАРТИЯ ГЕРБ печели от това в момента. Пак на цената на мира и стабилността на страната, разбира се и на цената на омразата и националното предателство.
Жалко е, че ви има и е жалко, че сте толкова дребни и нисши в действията си.
За нас остава гордостта, че имаме велик лидер като доктор АХМЕД ДОГАН.
Благодаря на Бог, че го има!

ЕРДЖАН ЕБАТИНОбластен председател на ДПС – Варна

 

 
Публикувано в НАЧАЛНА СТРАНИЦА, Позиция. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

18 коментара по Ерджан Ебатин: Министър Цветанов, а ако някой опре пистолет в челото на вашия лидер на конгрес на ГЕРБ, чай ли ще му сервирате?!

 1. въпрос каза:

  аз само да питам: ако нападателят изобщо нямаше пистолет а беше скочил на сцената само с ножовете у него дето са били, пак ли нямаше да е опит за убийство а дребно хулиганство?

  ако е така безопасно с тоя пистолет що не направят опит директно пред камерата с такива патрони и от една педя, ама направо прокурора да си стреля в главата, за да демонстрира колко е безвредно? как пък никой не се съгласи да му стрелят от една педя за демонстрация че е безвредно?

 2. да питам каза:

  Ей туй е хубавото на България – не е оставала без ВЕЛИКИ лидери. Като започнем от Дядото, Г. Димитров, Т Живков, че и до сега. Сега даже са къде-къде повече и по-велики.

 3. неудобен каза:

  Дали това което се случи с Доган е атентат?Според Цветанов не е.А това дали е атентат http://www.blitz.bg/news/article/155324

 4. Kerbalata каза:

  МГТ -малък градски театър в НДК , службите за сигурност са ги изпратили да хъркат по столовете и да си бъркат в нослетата и пари да вземат за сън- лека нощ деца, на кой да приличат на Боко и Цецко – сънуват само магистрали и магистралки.

 5. toj e каза:

  mnogo si prav CHOVEKO.az sam chisto kraven balgarin kakto se kazva i ti svalqm shapka . mnogo si prav vav vsichko. ne gi slushaj tiq nashi sanarodnici koito sa golemi erbapi i rabotqt za 200 lv. i si malchat kat mishki.vsichkite ni proiblemi sa ot tova . da se maznim na nachalnika…bat bojko bat cecko …bat ne znam koj si bokluk…golqm paraz bil general …onq bil neznam kav shev v mevereto…abe ….ne gi li vigdate che sa tapi kato rabove i samo pleshtqt…ama tv7 taka kaza a pak btvito taka …ama i kevorkqn go kaza ….ama ama ama …budala do budala .kakavto i dsa e dogan az ne sam go chul da kage nqkoq laja …obrachi ot firmi…sqkash ne znaem kade sa parite …ne znaete li ….v upravlqvashtite …i te si kradat kato za posledno…ama che razdaval blagata ot evropa …ami sega koj gi razdava be!onq s polovin prast chelo.sram me e che sam balgarin…v tova vreme.tolkova prosti hora kade gi namirat ne mi stiga uma!

 6. bateto каза:

  Teатъра е повече от очеваден.
  На лъжкинята “мариам” ще напомня, че когато нападнаха Рейгън никой, ама никой о делегатите не отиде да рита атентатора след като го повалиха. Сила приложиха само гардовете. Не манипулирай и не лъжи така грозно. Не се приравнявайте с американците. Те не са башибузук. На конференцията на ДПС цял свят видя башибузука в действие. От режисьорите, през атентатора, та до ръфащите кучета.
  Никой не защитава атентатора, но той си е Ваш специалитет, Ваша рожба.
  Не говоренето създава омразата в мюсюлманите към Доган и ДПС-върхушката, а гаврата му с тях.
  На техен гръб с насъскване, заплахи и манипулации той и сол-ташаците му станаха милионери. Мюсюлманите в България са по-зле отколкото преди 20 години. Те споделят нищетата с останалия български народ и само са използвани от тоя умник за личното му обогатяване.
  Доган експлоатира най-интимното и най-голямата мъка на мюсюлманите от последните 50 г. – репресивната смяна на имената им. И с тази тяхна мъка стана приказно богат. Освен това той заплашва всеки, който не е с него
  Ако има някой, който да говори целенасочено с езика на омразата в България и който да клати умишлено етническия мир – това е Доган и патерицата му Сидеров.
  Доган никога не е бил гарант на етническия мир. Той е рожба на Луканов и задачата му беше
  да оттегли гласовете на турците от СДС тогава.

 7. bateto каза:

  Абе администраторче, путинче малко! На Путин ли ми се правиш, та ми изтри предишния коментар?

 8. bateto каза:

  “Класноселец”, според теб как натрупа богатството си Доган? С “блестящ труд за принципа на симетрията” или експлоатирайки наранената душевност и достойнство на турското население? “Интерпретацията на фамилията на който и да е човек, говори за простотия и духовна нищета” – това го споделям и подкрепям – така е. Прав си и за това, че Доган никога не е бил кадрови офицер от ДС. Той е бил доброволен сътрудник на ДС. “Недим Генджев никога не е бил подполковник от ДС” – да прав си, така е. 1990 г. го завари като ст.лейтенант. “Доган няма нищо общо /ама наистина нищо/ с терористичните актове” – не съм съгласен. По БНТ пуснаха документален филм, в който показаха документално причастието му към терористичните актове, което не беше отречено от никой.

 9. Кольо - дядо ми каза:

  Не искам да коментирам случилото са на мероприятието на ДПС, а реакцията на много хора след това. Погледнете политиците – всички първично осъдиха акта срещу Доган, но не защото са демократи, а защото се поставиха на негово място, тоест гузен негонен бяга.Тази реакция е характерна за хора с нечиста съвест.Те не могат да осъзнаят нечистата си съвест, но първичните им реакции ги издават. Погледнах те ли колко много хора героизират постъпката на извършителя? Запитахте ли се защо е тази също неадекватна реакция на голяма част от обществото ни? Правилния отговор е в поведението на тъй наречената политическа класа…….

 10. Класноселец каза:

  Ебатин,
  За мен е важен твоят отговор!

 11. Класноселец каза:

  Ох….не ме дърпайте “за опашката”.
  Нивото, словоредът, изказът, граматиката, неграмотността и ниската култура на някои от коментиращите не биха ме накарали и провокирали да отговарям. Просто са под нивото ми.
  Не разбрахте ли, че трябва да променим първо себе си, преди да даваме оценки и да имаме претенциите да променяме света?
  Отговарям, само защото “Бумеранг” е поанта на войнстващата посредственост, така котирана и ценяща се в последните 23 години. Надявам се, че е просто продукт на системата- човек, изразяващ лично мнение, макар че всички признаци говорят, че е възможно да е от така модерните и използавани напоследък /срещу пари/ блогърски групи, “разбиващи” поръчково една или друга теза в интернет.
  Ще отговоря заради другите /младите хора, които виждаме на протестите против съсипването на природата- те са чисти, беззащитни и искрени, търсещи истината. Да, това са нашите деца….какво да се прави…/:
  1.Ахмед Доган /по онова време- Меди Доганов/ има блестящ труд за принципа на симетрията.Това между другото. Сигурен съм, че никой от вас не го е чел. Та, по това е доктор…не по хидросъоръжения.
  2.Интерпретацията на фамилията на който и да е човек, говори за простотия и духовна нищета, мухльо? Всъщност, знаеш ли, какво значи на турски Ебатин ?
  3.Ако Доган беше старши лейтенант от ДС, считате ли, че не би ореван света с това? /Доста леко и на килограм се раздават звания от компексирани и неинформирани писачи/
  4.Недим Генджев никога не е бил подполковник от ДС.
  5.Доган няма нищо общо /ама наистина нищо/ с терористичните актове. Грешката му беше, че известно време държа за областен координатор на ДПС в Бургас Сабри Маджар- брат на един от атентаторите.
  6.Стига сте измествали темата към това, имало ли е патрони, нямало ли е. Нямало пълнител….
  Вътрешният министър си каза- “направил опит да произведе два изстрела, след което оръжието засякло”. “Корифеите” от МВР също отсякоха- два не знам си какви патрона и един- за отбрана от кучета. Бе, тия патрони, в устата ли си ги е държал Октай, като нямало патрони и пълнител? Вероятно ги е глътнал в патакламата, пък в Института по психология са го склонили да ги повърне?
  Хе- хе….искрено се забавлявам!

  • BUMERANG каза:

   ПО СКОРО ДА БЕШЕ СЕ НАРЕКЪЛ “ТУРСКОСЕЛЕЦ”.ОТ НАПИСАТОТО ОТ ТЕБ РАЗБРАХ САМО, ЧЕ СИ ДОСТА НАВЪТРЕ С ТРУДОВЕТЕ НА ААМЕД ДОАН. ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ ГОВОРЯ ТУРСКИ ПОЧТИ КОЛКОТО БЪЛГАРСКИ, НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ЛИЖА Г…. НА ТВОЯ ВЕЛИК РЪКОВОДИТЕЛ. ЧОВЕК, КОЙТО СТАНА МИЛИОНЕР НА ГЪРБА НА СТРАХОВЕТЕ НА ЕДНА /НАЙ БЕДНАТА И НЕГРАМОТНА/ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ИЗВЕРГ. КООРДИНАТОРА НА ДПС И БРАТА НА АТЕНТАТОРА ПО ОНОВА ВРЕМЕ ОТ ГАРА БУНОВО СТОЯ НА ТОЗИ ПОСТ НЕ ЗА ДРУГО, А ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ОСЪЩЕСТВЕНИЯ ПЛАН И ЗА ПОКАЗНОСТ КАКТО ПРЕД СОБСТВЕНИЯ ЕЛЕКТОРАТ, ТАКА И ПРЕД ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ВСЪЩНОСТ НЯМА КАКВО ДА ОБЯСНЯВАМ НА ТЕБ ТЕЗИ НЕЩА,ЗАЩОТО ТИ ПО ДОБРЕ ОТ МЕН ГИ ЗНАЕШ.

 12. BUMERANG каза:

  ДОКТОР ПО ФИЛОСОФИЯ ПО ХИДРО СЪОРЪЖЕНИЯ ИЛИ ПО ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ?
  Г-Н ЕБАТИН /КАКВОТО И ДА ОЗНАЧАВА ЗВУЧНАТА ТИ И ВОДЕЩА ДО НЯКОИ АСОЦИАЦИИ ФАМИЛИЯ/ НЕДЕЙ ДА БЛАГОДАРИШ НА БОГ, А БЛАГОДАРИ НА ДС, ЧЕ ГО ИМА. ДОАН ИМА ТРИ ПСЕВДОНИМА ОТ РАЗЛИЧНИ СЛУЖБИ НА МВР ПО ТАТОВО ВРЕМЕ. ТАКА КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ТОГАВА СИГУРНО СИ БИЛ УЧЕНИК, АКО ИЗОБЩО СИ ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ.БЕШЕ СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ ОТ ДС, А БИВШИЯТ ГЛАВЕН МЮФТИЯ-НЕДИМ ГЕНДЖЕВ БЕШЕ ПОДПОЛКОВНИК ОТ ДС.
  ТОЗИ ЧОВЕК ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА С ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ /ГАРА БУНОВО, ПЛОВДИВ/ И ИЗЛЕЗЕ ОТ НЕЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН.
  ПОГЛЕДНЕТЕ КАДРИТЕ С ТОКУ ЩО ПАДНАЛИЯ СЛЕД “АТЕНТАТА” ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ МЕЖДУ КРАКАТА НА АКТИВИСТ ОТ ДПС. ЯСНО СИ ЛИЧИ, ЧЕ НЯМА ПЪЛНИТЕЛ. УСТАНОВЕНО Е, ЧЕ В ЦЕВТА Е НЯМАЛО ПАТРОН – ОТ КЪДЕ ТОГАВА СЕ ВЗЕХА НЕ ЕДИН А ТРИ ПАТРОНА. КЪДЕ СА БИЛИ ТЕЗИ ПАТРОНИ В ДЖОБА МУ ЛИ?

  ХУБАВ СПЕКТАКЪЛ АМА ЛОШО РЕЖИСИРАН, ИЛИ КАКТО КАЗВА НАРОДА ХУБАВА РАБОТА АМА ЦИГАНСКА.
  КАК ПО ДРУГ НАЧИН ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ ЗА ТОВА КОНГРЕСЧЕ НА ДПС?
  ТОЗИ ЦИРК СЪС СИГУРНОСТ Е ИЗМИСЛЕН ОТ НЯКОЙ ОТ ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ДОАН. ПО УПЛАХАТА МУ СЪДЯ, ЧЕ НЕ Е ЗНАЕЛ, НО НЕ ЗАБРАВЯМ,ЧЕ Е ОБУЧАВАН В ДС, ЗАТОВА, ЧЕ МОЖЕ И САМ ДА СИ ГО Е СПРЕТНАЛ ТОВА “АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ”
  С ТОВА ТОЙ ПЕЧЕЛИ
  1. ОРЕОЛ НА ГЕРОЙ /ОЦЕЛЯЛ СЛЕД ВЪОРЪЖЕНО НАПАДЕНИЕ/ В ЛИЦЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ.
  2. ВЕЛИК РЪКОВОДИТЕЛ В ЛИЦЕТО НА ЕЛЕКТОРАТА СИ.
  3. ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС РАЗБИРАЙ, ЧЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕ ОТНОВО ДА ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО НА ПАРТИЯТА.
  4. ЗАТЯГАНЕ НА РЕДИЦИТЕ С ЦЕЛ ДА НЕ СЕ РАЗВОДНЯВА И РАЗПРЪСКВА ЕЛЕКТОРАТА.
  ДОРИ САМО ЗАРАДИ ПО ГОРЕ НАПИСАНОТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ РАЗИГРАЕ ПОДОБЕН ФАРС.

  • перо каза:

   А знаеш ли колко годинки ще му дадът ако го хванат в залата със зареден пистолет?Мероприятието е проведено по всички правила по които работят и службите- на общественни места оръжието разглобено и патроните отделно.

 13. Наблюдател каза:

  Абе Класноселец, не разбра ли, че тоя случай дето го цитираш е за един съвсем друг пистолет – преправен за да стреля с проектили! Поне прочети малко повече, вместо да се излагаш.. българино!

 14. Perla каза:

  Чудесно написано, моето мнение е същото, а дъщеря ми /27г/ каза:АКО НЯКОЙ НАПРАВИ СЪЩОТО С Б.Б В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА МУ ПОСЕГНА – ЩЕ МУ РЪКОПЛЯСКАМ

 15. Asen каза:

  Като българин съм горд, че имаме сънародници като автора – точни и мислещи.

 16. Класноселец каза:

  Крадец почина, прострелян от собственик на ателие
  06 февруари 2007 / News.dir.bg
  Собственик на ателие и апартамент в кооперация, намираща се на ул. “Чаталджа” простреля 25-годишен крадец с газов пистолет, който по–късно почина, предаде БГНЕС.
  Инцидентът е станал около 17,15 часа вчера. Простреляният бил намерен в безсъзнание на ъгъла на бул. “Дондуков” и “Васил Левски” от случаен минувач. Веднага е закаран в “Пирогов”, но лекарите не успяват да спасят живота му.
  Това между другото…
  Не те познавам, Ебатин….Може да си лош, добър, кариерист, идеалист….всичко е възможно, но това няма значение.
  Както и Вени Марковски /както и стотици хиляди зрители/, аз също не видях арестуван човек, нито пък задържан…Просто напоследък свикнах, при шумно отразявани полицейски операции, тежко въоръжени мъже да проскат по очи в офиса му /дома му/ бизнесмен, бивш министър или когото и да било. Все хора, на които е достатъчно да изпратиш призовка и в полицейското управление да им обявиш, че са задържани.
  Та, в този порядък на мисли, още не можа да се ориентирам, кога точно и от кого е задържан Октай- независимо дали е дребен хулиган или зловещ килър, дали е патриот или нещо друго.
  Поне от филмите /дори и български игрални и документални- и двата вида, отразяващи дейността на родната полиция са особено популярни напоследък/ у мен се беше формирало убеждението, че на задържан, хеле пък за такова нападение /когато още не знае видът на оръжието и не са известни “чистите” помисли и стремеж към справедливост/ на задържаното и водено лице се слагат поне белезници.
  Някои въпроси:
  1.Вече разбрахме, че в района на НДК била “въведена патрулка” /?!/. Така ли се прави и ще се прави и в бъдеще при подобни събития?
  2.Цели “двама униформени” и трима цивилни от “общинска полиция” са направили чудеса- отцепили района, ограничили влизането на външни лица от НДК, запазили местопроизшествието и пр. Ами нали всички видяхме двете старшинки, които не знаеха защо са там?
  Ще продължава ли практиката, при подобни инциденти да се изпращат общински полицаи? Всъщност, вероятно всички други за заети със сериозна и задълбочена оперативна дейност…
  3.НСО имало ли е план за охрана на мероприятието и обекта си /Доган/ ? По инструкции изисква ли се такъв? Кай го е подписал? Спазен ли е?
  4.Служителите от НСО, както и всички видове полиции- специализирани, общински, топ, боп и прочее имат ли у себе си белезници? Ако имат, знаят ли как се слагат? Ама, май нямат…Всъщност, вероятно не знаят, какво имат…Едно е сигурно- нямат мисъл.
  Не може задържано лице да се влачи, хванато под мишниците от двама души….
  5.При претърсването на квартирата на Октай, присъствали ли са поемни лица? Съставен ли е протокол?
  Аз съм леко озадачен, че в жилището на човек, регистриран за наркотици, хулиганство, побоища и какво ли не още, бивш боксьор и пр. били открити българският трикольор и знаме на Европейския съюз? Брех, мама му стара…Е- и молитвена броеница, няма- що, хе- хе…
  Вероятно не е обявено, но в офиса на Маргините навремето сигурно е имало библия, египетското знаме и записки по неолиберализъм.
  Забравих- май казаха, че имало и съставено от изрезки от вестници изречение: “Аз действах сам” или нещо подобно. Този човек пише ръкописно до майка си, но до разследващите оставя послание с изрезки от вестникарски букви…
  6.Днес австрийски вестник пише, че България не би била България, ако не се бяха появили веднага версии за инсценировка. Това, като комплимент ли звучи?
  В заключение, предлагам оптимизация на досъдебното производство, което ще спести пари на данъкоплатеца. Пари, така нужни за разясняване “що е това цифрова телевизия” /отделени само 17 млн.лв./. Предлагам, при извършването на каквото и да е престъпление, психолозите от МВР да провеждат блиц- анкета и среща с извършителя, след което на обществото да се обявява, какво всъщност е станало. И в крайна сметка- кой, какво и защо е извършил и какво наказание заслужава. Пардон, това за наказанието нека оставим на други.
  И едно лично мнение- реакциите и първите коментари на делегатите на конференцията /нищо, че те варираха от откровения гепач от Дулово М. Табаков до обикновени отрудени хора от Кърджали/, за съжаление /или за щастие/ бяха по- адекватни от тези на немалка част от болното ни общество- псевдоспециалисти, “експерти”, журналисти, политици, форумци, блогъри и пр.
  Никой от интервюираните делегати не си позволи да прави прибързани изводи и заключения, да дава квалификации и окончателни заключения. Те НЕ ЗНАЕХА от какъв етнос е атентаторът /защото за всички присъстващи той беше атентатор, а не младеж, “желаещ да протестира”/, не знаеха, че “пистолетът не може да убие”…
  Никой от делегатите не направи разделение между българи и турци.
  Тласкат ни натам и рано или късно вероятно ще стане, щом са решили други- извън нас. Дали ще позволим, зависи донякъде и от нас самите. Не казвам: от вас и от нас, защото все си мисля, че сме едно. Просто сме “ние”. Лично аз се гордея с такива сънародници. Орисани сме да сме заедно, така, както сме били! Другото е плява, Ерджан.
  Един българин.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>