Регистрация
Публикувано на 10.04.2019 / 22:52

PLOMO, PLOMO ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ! НЯКОЛКО РОДНИ РИБАРИ ВМЕСТО КАРАГЬОЗ ФАНАЛИ БЕЛО. САМО ДЖЕЙСЪН БОРН ЛИПСВА В ТАЯ КАРТИНКА

КОКАИНМВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла“ – прочиташ това заглавие и си представяш – Ел Чапо, изцъклен, разкрачен, нервно пуши калифорнийска царевица зад решетките в САЩ и докато скърца с изпилени от нарко-проблеми зъби, въпреки парадонтозата, изрича:

„Plomo, plomo за българските служби! Омбре, пич, тея се оказаха мноууу добри, беее!!!!!!“

Да, ама не. Истината, както обикновено е доста по прозаична, да не кажа направо тъпа. Като новата сграда до НДК.

Оказва се, че още преди 2 седмици град Констанца в съседна Румъния осъмва, като пристанището в Картахена в началото на лятото – две-три тичащи покрай неработещия кран баби, един изгнил и един чист нов контейнер, пиян гларус с лакиран клюн и 1700 кг чист кокаин по цялото протежение на близкия плаж.

Разбира се, адекватните специалисти от румънските специални служби, веднага ударно вдигат на пропаганда местните медии с предупреждения от рода на – „Не пипайте белото, много е чисто! Ще колабирате!“

Нашите такива служби пък, щото са мноууу по-специални и мноууу по-умни от румънските, почват първо да се хвалят с „успеха“ си, като между другото с половин уста споменават, че „ако случайно идете на море тези дни и случайно намерите няколко кила кокаин във водата, докато си взимате сутрешния брус, най-добре да не го пипате, щото кокаина по принцип е опасен, а в този конкретен случай, дори може да се окаже собственост на някакви ебахти престъпниците!“

Готино, но съмнително. Особено предвид детайла, че истината се крие във факта, че докато били за карагьоз няколко родни рибари, вместо рибки фанали бело. По-стара българска традиция, първо се зарадвали, после се уплашили, после ги било яд, че са го върнали, но някъде само мигове преди последното, се обадили на кварталния, който пък се обадил по кабела на горския, той на шефа на пожарната във Варна, той пък на Петя Славова, тя пък на Мадуро, а той директно на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Само Джейсън Борн липсва в тая картинка, ама той с тая загубена лична карта…

Искам да кажа, че румънците заловиха една лодка и констатираха баш в центъра на Констанца, че втората лодка е празна. Не е трудно да предположим, че именно стоката от втората празна лодка, са открили нашите служби тази сутрин.

Сега, разбира се, след този грандиозен за родните географски ширини успех, следват коктейли, поздравления, шотове и проверка на заловената стока.

Кво да се прави, братче, стар български обичай – или от морето ще ни дойде, или от небето! Амин!

https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/social/alte-sase-pachete-cu-cocaina-au-fost-gasite-pe-o-plaja-din-bulgaria-1111391?fbclid=IwAR2I_2Ab6a7xWkVP3bju7GOv1uP41_cUXZhgeXoZPCFVEFn6HXJTee_C8p0

КОКАИН

Васил Петев

Коментари 4 за
“PLOMO, PLOMO ЗА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ! НЯКОЛКО РОДНИ РИБАРИ ВМЕСТО КАРАГЬОЗ ФАНАЛИ БЕЛО. САМО ДЖЕЙСЪН БОРН ЛИПСВА В ТАЯ КАРТИНКА”

  1. Системата за превоз на наркотици по море не е от днес и вчера, а от десетилетия. Факта, че са ги хванали е по-скоро случаен и е резултат не на действията на полицията. По-скоро лошо време, което е позволило изплуването на саковете, а това може и да е отвличане на вниманието от значително по-голяма доставка. Без да съм конкретен мога да кажа, че и европейските ченгета не са така прецизни и оставят наркотиците да се „шляят“ по водата.

  2. Бях описал една схема тук преди години, която сънувах докато гледах мача. Едни кораби пътуват към Бг от Лат.Америка. Част от тях бяха задържани тук-там и установиха само по няколко тона наркотици в празните трюмове. Незадържаните кораби пускали добре опакования прах пред бреговете ни на прилична дълбочина да са недосегаеми за водолази. Имали и позициониращи устройства разбира се за да могат рибарските кораби на един наш човек да ги намерят и с дънен трал да ги вземат. Кораба толкоз миришел, че и куче неможе да подуши наркотика. Корабите разбира се си имат техни пристанища и никой не ги следи. По едно време тоя варненски рибар бизнесмен биде гръмнат с нещо под седалката на колата си с -типичен почерк на нарко мафията – умираш бавно и мъчително. Шъшукаше се, че или е присвоил едно едотонно пале или не е успял да го открие щото локатора млъкнал. Кой може да каже….но даката си замина. Сега се питам дали това не е онова пале дето го затри….значи честен е бил човека. Бизнес едва ли се закрива и подозирам, че партньорите му са потърсили друг подобен рибар с възможности за продължаване на схемата. Кой от тамошните бедни рибари позабогатя след като си отиде даката…милионер от риболов в ЧМ …луда работа. Дали пък няма да си отиде още един в близкото бъдеще ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>