Бизнесмен иска да разследват „откровени бандити” като Mall Varna и Central Plaza

 

 

В писмо до президента, премиера, главният прокурор, министри и институции Лазар Панайотов, управител на „Ла Вал” ООД заявява:

„Обръщам се към всички Вас, след като в отговор на предходните ми две отворени писма не последва абсолютно никаква реакция от страна на нито една институция в България. Както подробно вече посочих в предходните си две отворени писма, нашият бизнес и нашият живот са изцяло съсипани и ние сме напълно разорени не само поради

престъпленията на откровени бандити като ръководствата на търговските центрове Mall Varna и Central Plaza или по-точно на „Милър Мол Варна Уан” ЕАД и „Търговски център Варна” ООД,

но и поради пълно бездействие на българските органи на властта като прокуратура и полиция, които въпреки, че многократно ги сезирахме за извършените и извършващите се спрямо нас и дружеството ни „ЛаВал” ООД престъпления, не счетоха за нужно и не защитиха нашето законно придобито и законно притежавано имущество (стоки, търговско оборудване, рекламни материали и т.н.) на обща стойност над 321 471 лв. в магазините ни в тези два търговски центъра, които са обект на престъпно посегателство и на кражба или още по-точно на пладнешки грабеж. Тъй като явно в тази държава явно е напълно възможно съвсем безнаказано да Ви унищожат и да Ви отнемат всичко най-ценно, което притежавате без абсолютно никаква реакция от страна на държавата и нейните правоохранителни и правоприлагащи органи, то аз ясно заявявам, че:

Предстои на 01.03.2010 г. да бъде закрит и единствения ни останал магазин на ул. „Мусала” 5 във Варна, чийто договор за наем няма да ни бъде подновен, при което ние ще прекратим изцяло търговската си дейност, продължила точно 11 години, и ще останем без каквито и да са приходи и доходи, които да ни позволят въобще да „съществуваме”. Поради това предстои още да ни бъде отнет и автомобила ни Дачия, за който сме изплатили половината лизингови вноски. Предстои да ни бъдат отнети и продадени публично на безценица от страна на Първа Инвестиционна Банка ипотекираните ни три апартамента в центъра на Варна, както следва:

1. Апартамент 109.27 кв. м., Варна, ул. „Страхил войвода” № 36, ет. 1, ап. 2

2. Апартамент 87.35 кв. м., Варна, ул. „Страхил войвода” № 36, ет. 2, ап. 3

3. Апартамент 45.32 кв.м., Варна, ул. „Ангел Кънчев” № 691 ет. 3, ап. 7, или общо 241.94 кв.м.

Освен това предстои да загубим цялата си покъщнина в тези имоти, която няма да има къде да има къде да преместим и съхраняваме. Също така ще загубим абсолютно и цялото си фирмено имущество на „ЛаВал” ООД – стоки, оборудване и др., които няма къде да съхраним и опазим. При това положение изводът е един и той е много ясен: за нас повече живот в България няма! Аз, брат ми и тричленното му семейство и майка ни не само няма да има къде да живеем, защото без никакви доходи не можем да наемем друго жилище, но и оставаме на улицата без абсолютно никакви средства за препитание. Поради всичко това аз, в пълно съзнание, желая да заявя убедено и категорично следното:

Аз и моето семейство не желаем повече да живеем в Република България, чиито държавни органи не искат, не желаят и не могат да защитят нито нашето имущество, нито достойнството ни, нито честта ни!

В тази връзка, моля Президента на Република България да издаде указ, по силата на който да ни бъде отнето българското

гражданство, за което явно не сме достойни!

Нека да е ясно: обичам родината си, но се срамувам от държавата си!

Заедно с това желаем да подарим на българската държава цялото наше имущество – имотите ни и дяловете ни в двете ни фирми – „ЛаВал” ООД и „Екскуизит” ООД. Моля да ни се определи процедура, по която да извършим прехвърлянето на нашата собственост на държавата.

Единственото, което желаем в замяна, е еднопосочен билет (one way ticket) за всички нас до избрана от нас страна – член на Европейския съюз, в който да можем да започнем отново от нулата живота си!”

След като изпраща писмо до всички институции в България Лазар Панайотов не получава никакво съдействие и отговор. От Върховна касационна прокуратура все пак му отговарят, препращат материалите във Варненската окръжна прокуратура.

През последните 3 месеца обаче Лазар Панайотов подава 6 жалби до Варненската Районна Прокуратура и до ІІІ РПУ на МВР.

Каква е всъщност историята на Лазар Панайтов?

Лазар заедно с брат си са съсобственици и съдружници в две фирми – ЛаВал ООД и Екскуизит ООД. Общата пазарна стойност на личното и фирменото им имущество е над 1.2 милиона лв.

И трите им апартамента обаче са ипотекирани в полза на Първа инвестиционна банка, а също са заложени и всичките им стоки и търговско оборудване в 3-те ни магазина, и в офиса и склада им, срещу ипотечен кредит в размер на 234 900 €.

Ето какво разказва Лазар Панайотов:

„До това не драматично, а направо трагично състояние ние бяхме докарани вследствие на поредица извършени спрямо фирмата ни ЛаВал ООД престъпления от страна на Милър Мол Варна Уан ЕАД – собственик на Mall Varna и от страна на Венцислав Дорелов Славов – собственик на Central Plaza във Варна, които бяха наши наемодатели на магазините ни в съответните търговски центрове (молове).

Тук бих желал да изложа фактите и обстоятелствата за тези престъпления.

На 21.11.2008 г. по разпореждане на Венцислав Дорелов Славов – управител на „Търговски център Варна” ООД, собственик на Central Plaza, негови служители са влезли с взлом в нашия магазин на първия етаж на същия търговски център, като са сменили ключалката на входната ни врата. Оттогава досега сме лишени от достъп до магазина си, независимо, че нямаме абсолютно никакви задължения за наем или от друг характер. В магазина ни вече повече от 1 година са задържани от Дорелов незаконно наши стоки за над 65 х.лв. и наше оборудване за над 21 х.лв., с което са ни нанесени огромни за нас вреди, тъй като тези стоки отдавна щяхме да сме ги продали. Подадохме 2 жалби до Варненската районна прокуратура и до ІІ РУ на МВР – Варна за извършено спрямо нас престъпление по чл. 323, ал. 1 от НК, но не бяха предприети никакви действия спрямо закононарушителя. След време получихме постановление от Варненската районна прокуратура с формален отказ за образуване на предварително производство с мотива, че това бил спор между 2 фирми. Обжалвахме отказа пред Варненската окръжна прокуратура, но получихме същия отказ, който веднага обжалвахме пред Върховна касационна прокуратура.

Досега нямаме никакво решение. Абсурдното е, че на извършителя не бе съставен дори предвидения в чл. 56, ал. 2 от Закона за МВР предупредителен протокол, по силата на който да му бъде разпоредено незабавно да възстанови фактическото положение преди извършване на нарушението. Заведохме дело за прекратяване на договора за наем поради стопанска непоносимост, чл. 307 от Търговския закон.

Независимо, че по делото доказахме с документи и свидетели и чрез експертиза, че са ни причинени вреди за над 41 х.лв. от наемодателя, че е било налице много лошо управление на търговския център, че от откриването си до днес повечето от половината магазини са били празни и въпреки икономическата криза Окръжен съд – Варна с решението си отказа да прекрати нашия договор за наем. Веднага го обжалвахме пред Върховен касационен съд, но още дори нямаме насрочване на

делото.

Същият Дорелов освен нас е измамил още 12-13 фирми да станат негови наематели, като колегите са подали тъжба за тази измама в прокуратурата.

Някои от колегите ни дори успяха буквално да избягат от този търговски център. Ние също сме сред измамените от Дорелов фирми, тъй като той ни показа на нас и на колегите ни от фирма REFAN 2 магазина един до друг на първия етаж с твърдението, че това били единствените останали свободни магазини и че всички други магазини вече са наети. При откриването на 15.09.2007 г. на Central Plaza се оказа, че повече от половината от магазините нямат наематели. От 46 магазина общо дори в началото работеха само 12-13 и едва след 7-8 месеца станаха повече.

Вследствие на измамата, на извършеното спрямо нас престъпление от Дорелов и поради бездействието на прокуратурата и полицията от 15.09.2007 г. и особено от 21.11.2008 г. досега ние търпим огромни щети и загуби, вече общо над 100 х.лв.

Така финансовото състояние на нашата фирма ЛаВал ООД се влоши чувствително, включително и по вина (и поради бездействието) на държавните органи на реда.

Всичко това може лесно да се провери на адрес Варна, ул. Никола Вапцаров 25 Б, където се намира Central Plaza. Повече от половината наематели успяха вече да се изнесат, но само нашият магазин стои заключен със стоки и оборудване вътре.

Имаше дори един случай на гръцката фирма Shoe Art, на които Дорелов буквално успя да открадне и стоките, и оборудването, и с тях откри свой собствен магазин.

Настояваме категорично този човек, Венцислав Дорелов Славов, неговия бизнес и неговите фирми да бъдат сериозно разследвани, включително за пране на пари, а за нас искаме да получим съдействието на държавните органи – на прокуратурата и полицията, за да можем да си изнесем от магазина нашите стоки и оборудване, с които да открием нов магазин на друго място и така да си подобрим положението.

На 26.10.2009 г. спрямо нашата фирма ЛаВал ООД беше извършено същото престъпление по чл. 323, ал. 1 от НК, но в много по-груба форма, с далеч по-тежки последствия за нас, от страна на Милър Мол Варна Уан ЕАД – собственик на Mall Varna и наш наемодател. По разпореждане на Калоян Костадинов – управител на Mall Varna и Пламен Нейчев – оперативен мениджър в същия, в 10 часа сутринта беше спряно електроподаването в нашия магазин, като оттогава до днес, ние сме лишени от достъп до магазина си и до намиращите се в него стоки за над 210 х.лв. и търговско оборудване за над 24 х.лв., рекламни материали, стопански инвентар и други ценности, включително POS терминали, предоставени ни от 2 банки. Още същия ден районният испектор Маринов състави предупредителен протокол по чл. 56, ал. 2 от Закона за МВР на Пламен Нейчев, с който му разпореди незабавно да възстанови електрозахранването на магазина ни и да се въздържа в бъдеще от други самоуправни действия, а ако като наемодател имат някакви претенции към нас, следва да ги предявяват по предвидения в закона ред в компетентния съд. За наше съжаление полицейското разпореждане не беше изпълнено от тези двамата.

В следващите дни разбрахме, че представителите на Mall Varna считат, че всички наши стоки и оборудване, намиращи се в магазина ни, вече са тяхна собственост.

По тези причини се наложи да подадем една след друга 5 жалби до ІІІ РУ на МВР и Варненската районна прокуратура, последната с копие до Върховната касационна прокуратура, като копие от същата прилагаме към настоящото писмо. Образува се предварително производство, което приключи. Дознателят разпита нас двамата с брат ми, двама наши служители и Пламен Нейчев. Преглеждайки материалите по делото, не видях обаче да е бил разпитан основния виновник Калоян Костадинов.

Това бе отбелязано в протокол. Очакваме срещу тях двамата да бъдат повдигнати в скоро време обвинения по чл. 323, ал. 1 от НК. Много силно се надяваме на това.

Независимо от това обаче за нас промяна в тежкото ни положение няма, тъй като нашите стоки и оборудване продължават да си стоят заключени в магазина ни.

След като на 22.10.2009 г. надвечер за пръв път узнахме, че искат буквално да ни изгонят от Mall Varna, нещо, което дори не бяхме и предполагали, тъй като то е в разрез и с интереса на наемодателя, ние много ясно заявихме, че не могат даго направят въз основа само на един документ, който не само, че не ни е връчен по надлежния начин, но е и без никаква правна стойност. Изрично предупредихме и Калоян Костадинов, и Пламен Нейчев, те да се въздържат от предприемането на каквито и да било действия, насочени срещу нашите интереси, които ще считаме за незаконни и за които ние ще ангажираме тяхната отговорност по предвидения в Закона начин. Те ни заплашиха, че ще ни разкарат от мола и да си изберем само дали да си излезем доброволно или насила. Отговорихме им само, че не е законно.

На следващия ден, 23.10.2009 г., в мое присъствие нотариус връчи лично на Калоян Костадинов наша нотариална покана. В нея много подробно изяснихме за извършените от страна на Милър Мол Варна Уан 4 много сериозни нарушения на договора за наем и на договора за услуги, с които са ни причинили имуществени вреди на значителна стойност, както и ясно заявихме, че извършваме прихващане на дължимите ни изискуеми и ликвидни вземания с нашите задължения за наем, като ги поканихме в 3-дневен срок да ни преведат разликата по посочена от нас банкова сметка. Също така ги поканихме в същия 3-дневен срок да отстранят тези нарушения, като в противен случай считаме договора за развален по тяхна вина.

Ще продължа със случая в Mall Varna. Калоян Димитров Костадинов, който е пълномощник на Милър Мол Варна Уан ЕАД и управител на Mall Varna заедно с нотариус Диана Бейлерян буквално са изфабрикували един документ, нотариална покана с дата 14.10.2009 г.

Същият този документ е послужил като оправдание за извършеното спрямо нас престъпление. Тази, така наречена „нотариална покана” обаче е била съставена по един крайно неграмотен от правна гледна точка начин.

Първо, адресът на управление на нашата фирма ЛаВал ООД в тази покана е бил сбъркан. Второ, в тази покана се говори за някакви си нарушения на някаква си фирма Водекс!, поради което се бил прекратявал договора за наем на ЛаВал ООД!?

Трето, тази покана никога не ми е била нито връчвана, нито дори показвана, камо ли пък да съм се запознавал с текста й и да съм бил отказвал да я получа, какъвто текст с абсолютно невярно съдържание е добавила на ръка въпросния нотариус Диана Бейлерян. Освен това в този ръчно добавен текст е бил написан верния ни фирмен адрес, което е абсурдно! Четвърто, тази покана за пръв път с моя брат сме видели едва на 22.10.2009 г. и то чак в 18:00 часа, когато ни беше дадено копие от същата. Тогава разбрахме, че от нас се иска да освободим магазина си най-късно до 24:00 часа на 24.10.2009 г., понеже тогава бил изтичал уж дадения ни срок от 10 дни съгласно тази покана, която повтарям, тогава за пръв път видяхме с очите си.

Обяснихме много търпеливо, че не сме получавали никога такава покана и че товае документ без абсолютно никаква правна стойност, който не може да поражда за нас никакви последици или задължения. Пето, нещо повече! На записания ръчно в поканата час – 17:10 часа, в който час аз ужким съм бил отказал да я получа, аз не само, че не съм бил на моя домашен адрес, който е и адрес на управление на ЛаВал ООД, но и имам достатъчно свидетели, които да потвърдят, че точно в този час аз всъщност съм бил в Mall Varna, за да посетя магазина ни и дори, че съм пил кафе в кафенето в непосредствена близост до магазина ни. Шесто, очевидно е, че става дума за умишлено съставен документ с невярно съдържание, с който явно е била преследвана целта да бъдат увредени, и то много сериозно, нашите интереси. Пак ще кажа, че се касае за поредица от незаконосъобразни злонамерени спрямо нас действия, които са замислени и извършени съобразно предварителен сценарий.

Мен още тогава действията на Калоян Костадинов ме наведоха на мисълта за вероятна корупция, тъй като се целеше отстраняването ни от Mall Varna, което може да бъде само в услуга на наш конкурент.

Ние имаме двама конкуренти в Mall Varna – фирмите „Димс 92” и „Ран дизайн”, чиито магазини се намират на нашия етаж. Нашият магазин обаче беше много по-голям и по-добър от конкурентните.

На такова съмнение сочеше и факта, че бяхме първия магазин в Mall Varna, спрямо който се прави толкова брутален и явно незаконен опит за изгонване.

На 13.01.2010 г. проведохме среща с Валери Вълчев, който е представител за България на Miller Holdings International от Шотландия, едноличен собственик на Милър Мол Варна Уан ЕАД, които пък са собствениците на Mall Varna. Срещата бе наш опит да постигнем споразумение с тях, за да не водим дело, понеже нямаме никаква финансова възможност да платим непосилните за нас държавни такси. В отговор на молбата ни да бъдем допуснати до магазина ни, за да изнесем от него нашите стоки и оборудване, с които да отворим магазин на друго място, същият ни отговори много категорично, че няма да ни пуснат повече в магазина, тъй като всички стоки и оборудване в него вече били „станали” тяхна собственост. Ако сме искали, те можели да ни ги „продадат” обратно. В същия разговор Валери Вълчев ни заяви много ясно, че в най-скоро време ще продадат стоките и оборудването ни на фирма, която ще наеме магазина ни. Веднага попитахме за коя точно фирма става въпрос. Отговори ни, че това била фирма Димс, която има магазин на нашия етаж. Даже били договорили и цената – 40000 лв. Фирмата е на Илия Венциславов Димов с адрес София, ж.к. „Младост” бл. 127, вх. А, ет. 2, ап. 4. Той всъщност има 2 фирми, чий едноличен собственик е: „Димс – 92” ЕООД и ЕТ „Димс – Илия Димов”.

Не знаем коя от тях е наемател в Mall Varna, но отлично познаваме господина, тъй като преди години беше наш клиент на едро, но бе некоректен и по тази причина преустановихме да му продаваме стоки. Същият от много години непрекъснато се опитва да „открадне” наши доставчици и да завземе пазара на луксозни подаръци във Варна, затова изобщо не се учудихме, че той е в основата на нашите проблеми.

Същият ще се облагодетелства значително, ако ние бъдем изгонени от Mall Varna и ни отстранят от пазара, тъй като сме най-сериозния му конкурент във Варна.

Ако закупи и нашите стоки и оборудване за 40000 лв., каквато договорка има, той би спечелил около 200 х.лв., защото пазарната им стойност е над 235 х.лв., а освен тях в магазина ни има и скъпи рекламни материали, стопански инвентар и чуждо имущество на банки, доставчици и др. Явно е, че този човек има огромен интерес

от извършването на гореописаните престъпления спрямо нас, поради което сме сигурни, че е налице сговор между него и ръководството на Mall Varna. Затова на 15.01.2010 г. подадохме поредна нова жалба до Варненска районна прокуратура с копие до Върховна касационна прокуратура.

Вследствие на така извършените спрямо нас престъпления бе ликвидирана около 80% от нашата търговска дейност. От 4 магазина, които имахме през 2008 г. ние останахме само с 1 малък магазин. Както нашият бизнес, така и нашият живот бе напълно съсипан за по-малко от 2 месеца.

Престъплението спрямо нас ни лиши от приходите ни от продажби в най-големия ни магазин, този в Mall Varna. Така за периода от 26.10.2009 г. до днес, 15.01.2010 г., ние сме загубили стокооборот за не по-малко от 55 х.лв. За това време натрупахме значителни задължения. Не можем да плащаме дори наемите си за единствения ни останал магазин, офиса и склада ни и вече ни предупредиха, че договорите ни за наем скоро ще бъдат прекратени.

Това за нас означава, че ще трябва напълно да прекратим дейността си. Ще бъдем принудени да обявим фалит и така ще бъдем напълно разорени и унищожени.”

Лазар Панайотов твърди, че не само спрямо него, но и към другите наематели в Mall Varna, Милър Мол Варна Уан ЕАД демонстрират неоколониално поведение, което в страна – член на Европейския съюз, била тя и най-бедната, е недопустимо.

„Ако се прегледат внимателно договорите им за наем, ще стане пределно ясно, че те съдържат 2 основни части: права на наемодателя и задължения на наемателя. Или както казва Председателят на Българската Ритейл Асоциация, адвокатът от Бургас г-н Иво Баев, това не са договори за наем, това са просто заповеди за наем. По този начин наемателите нямат никакви права и биват третирани като някакви престъпници, заложници, аборигени, взети заедно. Те също имат право на защита. Нашият казус е категорично доказателство, че спешно следва да се извършат, и то важни законодателни промени на нормативната уредба на наемните отношения.”, категоричен е той.

Лазар Панайтов настоява и „съответните органи в България да разследват дейността на фирми и лица, причинили ни огромни вреди, и далеч не само на нас, както следва:Милър Мол Варна Уан ЕАД, затова че се обогатяват незаконно от наематели в Mall Varna чрез договори и действия, напълно противоречащи на законите и на морала, в това число чрез явно ограбване на имуществото им в наетите обекти, както и Венцислав Дорелов Славов – управител на „Търговски център Варна” ООД, собственик на Central Plaza (бивш съпруг на Петя Славова – собственичка на Феста холдинг и Инвестбанк) затова, че е измамил всички наематели в същия търговски център и незаконно се е обогатил от тях с поредица от престъпни действия”.

Afera.bg

 
Публикувано в Мишена. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

0 коментара по Бизнесмен иска да разследват „откровени бандити” като Mall Varna и Central Plaza

 1. Европейска институция каза:

  Здравей,

  интересуваме, какво е положението до сега ?

  Не се притеснявай Дорелов и Mall Varna ще си получат заслуженото !

 2. GOMEZ каза:

  Hi Mr Lazar……finally i found you,after you disapear from the map.
  I dont know what you writted on this blog,but i just want to say that your attitude with your supliers is very far from a EU bussines man mentality……to run away is not a solution.

  Elegance,Itґs an attitude…never forget it.

  Soon,the lawyer office from the Spanish Embassy in Spain will contact you with news.

  Bussines man word,is not an act…..itґs an habit.

 3. Лазар Панайотов каза:

  Дидо, коментарите тук бяха такива. Прочети ги! Аз не мога да бъда безразличен. Според теб има ли законна форма на грабеж? Искам да те видя как ще реагираш, ако някой дойде и ти вземе всичко, което си създавал с много труд и много години. Във всеки случай, въпреки неприятния ти коментар, не ти го пожелавам! Тук въобще не става дума какво аз искам да слушам. Тук става дума за престъпления! И за това, че в България собствеността ти не е защитена от държавата, както е по конституция. Това, което аз искам, е само държавата – прокуратура, МВР, съд да ми защитят гарантираните конституционни права.

 4. dido каза:

  Лазаре , всички ли са мерзки , зли и долни ?
  По добре е никой да не коментира нали ?!Любопитно ми е становището на МОЛ-овете ама нещо никой не им го иска ,защо ли ??Не може да стоиш и обвиняваш всички , коментарите са за това човек да изказва мнението си , а като гледам ти май искаш само собствената си позиция да слушаш!Е това не може да се случи …прекалено мерзко злобно и долно е !

 5. Lazar каза:

  Потресен съм! Направо не мога да повярвам колко зли, злобни и мерзки хора имало в България. Нищо от написаното от тези “коментатори” не е вярно. Аз съм човек, който винаги с труд и честно е изкарвал прехраната си. Въпрек това на никого не пожелавам да му се случи това, което ни се случва на нас…

 6. Джеронимо каза:

  “Ла Вал” – когато лапаше кифтетата ,не викаше ОФ

 7. Старият войн каза:

  Омръзнахте ми да ме правите на неграмотен с тази аритметика.Да пишеш по два пъти е досадно. Досадния сийт бързо омръзва.
  Сега горното ако беше написано от разследващ журналист да се замисля,но… сигурно историята има и друга страна.Дреме му на цървуля на “бай Иван”,че някой си щял да стане беден като него.Принципно българина не плаче на чужд гроб,че не знае къде му е главата,къде краката,а по средата съвсем неще,че ще му плаче на …

 8. lily каза:

  Горкичкия чак като го изритаха се е усетил че договорите били незаконни,ама кат ги е подписвал му са се видели законни.България се оправлява от хора като тоя за това сме на това дередже!А че магазините му бяха празни и незареждани от отварянето им не казва и че надценките му бяха безбожни а стоката му боклук,че и той е престъпник неплащал осигуровки на персонала си от назначаването им, че накрая завлече хорицата с много пари и ги изкара виновни за фалита му. Този чичка е за затвора а не хората които са в правото си да действат така спрямо него.

 9. зайо байо каза:

  Сложете филтър, за да се пише на кирилица. Нека си уважаваме азбуката. Да не би да е по-трудно от писането на латиница?

 10. bozko каза:

  aUU DA GO SUJALIM WE :) )) a ina4e kato otwaryashe magazina i kato se hwaleshe golyam gazar beshe s luskawata kola na kredit….shteli da mu wzemat apartamentite 3te…auuu az nyamam kade da jiweya a sam potomstwen varnennec … KAkuw biznesmen si ti we…da podpiswash takiwa naemi i setne da hlen4ish….kat riskuwash i si predpriema4…qsh sega….i az izgorqh sas zawedenie na zlatnite kato stroyaha moshtno i goneha turisti…ama ne se oplakwam…KATO SI PREDPRIEMA4 S PARI I MNOO APARTAMENTI QSH SEGA …nasila li ta karaha da podpiswash ili ne si pozlw3qal uristi ili advokati kato go podpiswa

 11. адвокат каза:

  Беше този Дорелов? Това не е ли бившият мъж на другарката Петя Славова по мъж Дорелова -богатата бизнесменка свързана с П -ва Инвест банк.?

 12. lily каза:

  Искам само да кажа, че тези господа са абсолютни шарлатани, който всъщност заслужават съдбата си защото те излъгаха не един или двама. И всичко от гореспоменатато е лъжа от негова страна тъй като той сам наруши договорите относно моловете като неизплащаше с месеци наемите си тъй като несмяташе за необходимо. Предупреждаваха го, че ако продължава да неплаща наеми ще последва точно това-изгонване, но той се смяташе за Велик- за Господ, който не е длъжен да плаща на никой включително заплатите на персонала си. Този господин е завлякъл толкова много хора, и незнам как не сте проучили предидапишете

 13. AZ CARJ каза:

  Нищо ново под слънцето – целия град е в книгата.
  Плокуратурата ли, що е то :) :):) ?????? – ДАНС се плаши от Варна, той бизнес във Варна ще ми прави.
  АмИ !!!!!

 14. зайо байо каза:

  И кое е интересното в случая…
  Вероятно жалващия се г-н не си е плащал наема, затова наемателите са предприели такива действия…
  Дори договорите за наем да го ощетяват, щом ги е подписъл, значи се е съгласил с тях…

 15. PROKUROR-IZPILNITEL каза:

  NAPRED KUM AFRIKA KOMUNISTI4ESKI MAIMUNI TAM VI E MQSTOTO

 16. Д каза:

  Оставам с впечтление,че във Варна живеят невероятно луди хора!Нямам думи!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>