Отрязаха ни главите с тока! Спомнете си какви закани ръсеше Борисов. Шменти – капели.

На 7 април 2010 година, преди повече от две години, премиерът Бойко Борисов заплаши с ревизия сделките за електроразпределителните дружества и обяви, че обмисля дали да не прекрати договорите с дружествата CEZ, Е.ОN и ЕVN заради разликите в цените, по които купуват ток от НЕК и на които ги продават на крайните потребители. Борисов се закани и на пълна проверка на дружествата, която лично да предаде на прокуратурата. Е, и? Тинтири – минтири.

“От това, което днес имам като информация, НЕК купуват ток от различни места – ТЕЦ, АЕЦ и правят микс. Цената е 90 лв общо. НЕК продава на ЕРП на цена от 88 лв. Ако някой икономист, математик или финансист може да ми обясни как едно държавно предприятие купува на 90, а продава на 88 и ще бъде в добро финансово състояние, ще му дадат Нобелова награда… а крайният потребител, всички ние – по 146 лв.”, заявява в началото на април 2010 Борисов.
На въпрос “Обмисляте ли да развалите приватизационните договори с CEZ, E.ON и EVN” Борисов отговоря: “Обмислям го отвсякъде как го разбирате вие. Да продължа да купувам ток за 90 лв., да го продавам за 88 лв., а те да го продават на 146 лв… Считате, че трябва да вляза в тази далавера и комбинация”.  На последващ въпрос – “само кажете с да или не”, отговорът му е: “Да, разбира се, че това ще бъде прекратено, каквато и да е цената. Досега за 5 г. тези предприятия са платили нула процент дивидент на държавата.Казват, че са инвестирали. Аз лично ще ходя на всяко място, където посочат, че са инвестирали – трафопост, осветление… Ако са правили инвестиции за 500 млн. лв., аз щях да знам”.

Преди две години министър – председателят Бойко Борисов силен –вилен атакува и приватизационните сделки, както и начинът, по който са осъществени и нещо повече зарече се да ги даде на прокуратурата:
“Не можах да разбера защо са станали частни ЕРП-тата. Никой не можа да ми отговори кое е наложило да се сложи един посредник по средата, между държавната централа и българския гражданин. И да взимат пари. Дал съм срок до петък да получа цялата информация и ще я предам за проверка на прокуратурата. Съжалявам, който си е подписвал, да си носи отговорност.”

Две години по-късно да сте чули някаква проверка да е имало от прокуратурата?

Да си спомняте какво се случи със заканите на Борисов?

Да си спомняте къде беше Борисов, който риташе срещу приватизационните договори, по време на приватизацията на дружествата – не беше ли главен секретар на МВР в това правителство? И ако е имало далавера къде е спал, моля ви се?

Иначе народа пропищя от безумните цени, липса на контрол на държавата и надутите цени на електроразпределителните дружества.

Както обикновено обаче големите приказки на Бойко Борисов пак минаха в графата – шменти – капели.

Afera.bg

Колаж: Владимир Дойчинов

 
Публикувано в Мишена, НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

10 коментара по Отрязаха ни главите с тока! Спомнете си какви закани ръсеше Борисов. Шменти – капели.

 1. онзи каза:

  герб се отблагодари на спонсорите си, като им одобри проекти за създаване на фотоволтаични централи. Всички спонсори на герб направиха такива централи В РОДОПИТЕ и така се вдигнаха цените на тока. Време е за национализация.

 2. Dido каза:

  Никой не може да ме убеди, че ЕРП-тата не са затворили устата на пожарникаря пък и на някои други (Семерджиев и компания) с финикийски знаци. Докато народът търпи и пише по форуми, а не се събере по площадите, така ще бъде.

 3. Колев каза:

  Борисов доказа правилото, че в България думата “политик” е мръсна дума, че да си запазиш мястото във властта е необходимо да си лъжлив боклук, че по нищо не се различава от предшествалите го политици. Дори е по-лош, защото освен всичко друго е и некадърен простак. Колкото до кожодерите от енергийната мафия, ами крадете ток по всички начини.

 4. Праведния каза:

  Не се знае обаче ,дали на безработните няма да им омръзне и да започнат да трепят работещите за назидание.Пенсионерите също не са безобидни.А тези кожодери не лошо на седмица по един да бъде затриван принудително и за удоволствие на безработните и пенсионерите.

 5. Вени каза:

  Егати тъпия лъжец. С тез лъжи пинокио пасти да яде.

 6. Уличник каза:

  Енергийните дружества са намерили правилните хора и са направили каквото е необходимо и вече нямат проблеми.

 7. КК каза:

  Добавката за “невъзстановяеми разходи” е само 0,34 стотинки. За “зелена енергия” обаче добавката е увеличена със 0,74 стотинки, въпреки двойното намаляне изкупната цена от фотоволтаиците. С 0,46 стотинки е увеличена добавката за пренос по разпределителните мрежи НН. С 0,44 ст е увеличена базовата цена на дневната енергия. Има и някои дребни намаления. В резултат – увеличение с 2 стотинки за кВтч без ДДС. Стъкмистика а ла Семерджиев.

 8. Аз каза:

  Ако погледнете новите цени на тока и при трите ЕРП-та, ще видите, че има въведен чисто нов компонент в цената – цена за “невъзстановяеми разходи”– 0,00338 лв./кВтч.
  Без този компонент, специално за E.ON, крайната цена се вдига с 11%, а с добавянето му – с около 13%.
  Така че тези извънредни 3% идват от тази новост. А какво означава “невъзстановяеми разходи” би трябвало всеки да се сети – това е откраднатият от циганите ток, който догодина,преди изборите, ще им се опрости.
  Но ДКЕВР не казва и дума за това, те прехвърлят всичко на зелената енергия…нали сега зелените объркаха плановете на Боко и ГЕРБ, дай да видим кой ще рИве срещу зелената енергия.

  • запознат каза:

   цена за “невъзстановяеми разходи”– 0,00338 лв./кВтч.

   Ако това е вярно,сега е момента да се тресне една жалба до Страсбург ,че българите сме дискриминирани по расов признак .
   В Страсбург минават и МАСОВИ жалби от по 400-500 -1000 човека .
   тоест за адвокат ще трябват по 5 евро на човек .
   Сега е момента да се провери инфото и Афера да направи страница за желаещите да се запишат да съдят България И свети Бойко ,като шеф на изпълнителната власт на същата държава допуснал дискриминацията .

 9. шопът каза:

  Да има нещо,за което Боката да не е излъгал?

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>