С какво „блесна” Валентин Цоновски, дето щели да го убиват Хамстера и Очите?

Шефът на сектор “Контратероризъм” в ГДБОП Валентин Цоновски, а не началникът на службата Станимир Флоров, е бил набелязан за покушение от Антон Петров-Хамстера и Димитър Желязков – Очите, съобщава в. “24 часа”. „Оперативната информация” се базирала на проведен разговор между двамата подземни играчи, в който дясната ръка на Алексей Петров казал на несебърския наркобос: “Трябва да се реши проблемът с Цоновски”. Както е известно обаче, Цветанов отрече да има СРС, а „оперативната информация” била дело на „надежден източник”.

Което означава – някой на някого казал, или просто ченгетата използват познатата схема да легитимират „активното си мероприятие” чрез „доверително оперативен” информатор. Впрочем, както информирахме преди време някои от „топ” ченгетата така си пишат и рапортите, преписвайки например АФЕРА.

Защо МВР-то реши, че изречението „Трябва да се реши проблемът с Цоновски”, ако въобще е имало такова изречение, означава, че „героят” на ГДБОП Цоновски ще трябва да бъде убиван, не е ясно.

Както вече е известно, след вчерашния ден на шумни акции, Антон Петров – Хамстера и Димитър Желязков – Очите подписаха протоколи, че „няма да правят повече така”. Пропагандно към контролираните от властта медии обаче гърмеше инфото, че аха-аха да убият висш полицай като първият „герой” за подобна почетна слава бе произнесен в лицето на шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Сега хайдутско чело на борец срещу организираната престъпност с бяла риза трябва да бъде изписано на зам-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски.

Ако не Хамстера и Очите, то която и да е друга фигура от ъндърграунда рече да подготвя убийство на висш бопаджия, начинът, по който „оперативно” описват как разбрали това Цветанов и компания, е направо смехотворен.

Както и да е, пиар пред Европата да става.

С какво е известен Валентин Цоновски освен официалните пропагандни геройства в „битката си с организираната престъпност”?

АФЕРА скицира само малка част от всичко онова, което никога няма да прочетете по вестниците и да чуете по телевизионните блокове и новини:

 1. Валентин Цоновски бе висшият бопаджия, пред който се самоуби Чочо в Перник, понеже антимафиотите „били уморени” по думите на Цветанов, и завивали жичките на тока, докато Чочо с абсурдни действия се гръмнал като единствен важен по онова време свидетел по убийството на Мирослава. Цоновски не само не бе уволнен, нито наказан, а бе обявен като „уморен” герой.

2. Валентин Цоновски бе висшият бопаджия, който ПРЕСТЪПНО, НЕДОПУСТИМО И НЕЗАКОННО  разравя трупа на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов по делото „Гранити” заедно с един от обвиняемите Стоян Петров. По делото има СРС-та, в които ясно се чува как Цоновски реди сюжет как да излъжат, че уж ловния сезон започнал и случайно открили трупа. На разравянето на трупа няма дознател, той е извикан едва когато трупът е заровен отново. В СРС-тата се чува как Цоновски пак е „уморен”. Стоян Петров по делото „Гранити” е свидетел и на потресаващо изнудване и предлагане на пари от същия Цоновски.

3. Валентин Цоновски е висшият бопаджия, който недопустимо притиска Нурай Щукри – Коджата от Варна, който е издирван и върнат от Германия, да даде лъжливи показания срещу Иван Славков по „мега” делото, защото иначе ще лежи в затвора по дело, в което е обвиняем. Мръсната тайна е, че точно Коджата е купил със Светлин Близнака автомати и ги заравя по поръчка на ченгетата, за да „ги открият” полицаите по-късно и така да припишат въоръжена организирана престъпна група на Славков. И затова има СРС. Коджата под благоволението на ГДБОП пак духна за Германия.

4. Валентин Цоновски е висшият бопаджия, през обработката и на който минава вечният дежурен „анонимен” свидетел Светлин Иванов – Близнака, който е уговорен да говори пълни абсурди по всички знакови дела, включително и по делото „килърите”, както и срещу „октопода”, и Алексей Петров.

За нито едно от тези действия Валентин Цоновски не е дори порицан. Даже напротив, въпреки че непрекъснато е „уморен”, сега пък го легендират, че ще го убиват, заради денонощната му „борба с организираната престъпност”.

В това обаче няма никаква логика. Защото с абсолютно недопустимите си и незаконни процесуални действия, които си позволява зам-шефът на ГДБОП, Цоновски е просто „находка” във всеки знаков процес.

Защо е на някого да го убива, след като действията на Цоновски компрометират всяко обвинение?!

Сега нищо чудно да му дадат медал. Пропагандата, наречена у нас журналистика, вече го произведе в „жертва” на мафията.

В тъпоумно измислен физкултурен сценарий от МВР-то на Цветанов.

Afera.bg

 

 
Публикувано в Мишена, НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

9 коментара по С какво „блесна” Валентин Цоновски, дето щели да го убиват Хамстера и Очите?

 1. анализатор каза:

  Аз казвам, трябва да се реши проблема с Цветан Цветанов.И аз искам да се реши проблема цивилизовано, защото това влагам в искането за решаването на проблема.Ако някой има престъпно мислене да влага в този израз намерение за убийство, то това би било единствено и само отражение на неговото собствено мислене.А иначе по-неграмотно ръководство на МВР и службите не е имало и надали ще има.

 2. БАЙ ТОШО каза:

  “НЕКОЙ”(ТО СЕ ЗНАЕ КОЙ) Е ГЛЕДАЛ ФИЛМА “УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ НАЛИ”?

 3. Истината каза:

  Манипулациите Ви нямат край. Защо така ? Я да видим кой е Цоновски и с кои случаи се е занимавал : Комисар Цоновски бе човекът, който ръководеше операцията по задържането на бандата за отвличания “Наглите”. При първоначалните арести на похитителите в края на 2009 г. бе задържан и Хамстера, а в дома му бе открита банкнота от откупа, даден за освобождааването на студента Румен Гунински. По-късно обаче срещу него обвиненията отпаднаха и той не е подсъдим по мегаделото за отвличания.

  Цоновски участваше и в разследването срещу т.нар. “Октопод”, за рекет и изнудване, по което вече има съдебен процес срещу Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и Цеко Йорданов.

  Той игра ключова роля и в досъдебното производство по разобличаването на групата за мокри поръчки “Килърите”.

  • piv каза:

   Цоновски е едно голямо недоразумение в системата и ти би трябвало да го знаеш добре след,като си толкова добре запознат.Но всички начело с министъра са такива, така че няма нищо учудващо.
   Аман от близачи………..А великите мега дела,който цитираш са еманация на полицейската и оперативна некадърност!!!

   • Гого каза:

    Дори и да е допускал грешки Цоновски,смея да твърдя,че работи а не служи.От целия състав на МВР начело с министъра 85 % служат за стаж,заплата,рушвет и други “благинки”.Знаете ли колко оперативни работници,началници,дори и генерали не могат да подредят едно дело ако не са му номерирани листовете?Най-лесно е да се окаля човек,а ако излезе,че е прав няма да му се извините.Не ви прави чест.Не защитавам Цоновски а професионалистите.От скромния си опит знам,че за началници и въобще за ръководители се издигат зависими лица.Обаче за да върви наистина работата заместниците трябва да са на ниво,работещи.Така мисля и не задължавам никого да мисли като мен.Благодаря.

 4. Гого каза:

  Цоновски беше един от първите уволнени директори на РДВР когато Б.Б. стана главен секретар на МВР.Мотивите на Б.Б.бяха че го освобождава поради некадърност.В последствие го върна в ГДБОП в София.Явно има нещо с което е заслужил връщането.А иначе си беше честен човек преди 15 години.В МВР е от най ниското стъпало-сержант преди 10.10.89.

 5. Колев каза:

  “Оперативна информация”, “надежден източник”. Безсъдържателните лафове на Цветанов. А колкото до това, дали е щяло да има покушение, изглежда съмнително. Спомням си за измислените опити за покушения на Борисов. Абе Цецко,абе даскалче, да сте хванали някой, извършил поръчково убийство? Не сте.

  • Аморозо каза:

   Да,ама я са хванали,я са им спрели кранчето завинаги.А бе смърди отвсякъде бе хора,че не се диша вече.

 6. Праведния каза:

  Интересно!? Какви ли са мотивите на тези лъхащи от интелигентност „терористи” да убиват , точно един от най-простите и некадърни служители в тази служба?
  Има една книжка наръчник на терориста! В този “наръчник” се разкриват основните мотиви, правила, подбуди, неписани закони, философия и начин на мислене, както и своеобразните “оръжия” на един терорист: !
  Не е лошо преди да се опитват да ни зомбират, някои специалисти в службите да я прочетат. Ето нещо много важно извадка от наръчника:
  “Правило 1: Не убивай… без мотиви”
  В противен случай ще бъдеш дискредитиран или като психически болен, или като обикновен криминален престъпник.
  Трябва да се изберат причини, които обществото да разбира, да одобрява и преди всичко да споделя.”Когато убиваш за първи път, гражданите ще искат да разберат мотива. Те ще се измъчват не толкова от ужас или страх, колкото от неизвестност, от непоносимата нужда да разберат. За това и първият им въпрос ще бъде не КОЙ или КАК , а защо?”
  Моля Ви четете, четете , ограмотявайте се , а не само пиар и простотии.!!!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>