Маргарита Михнева: Надежда Георгиева пречеше най-много на Николай Колев. Да не ни пробутват глупости от рода, че е била бременна от Филчев.

Ще разпитват Нанка Колева за смъртта на ямболската адвокатка – скланяла ли е Баровеца да лъжесвидетелства. Калайджиев към Баровеца: “Хвани за топките Филчев!” На 8-и т.м. предстои съпругата на покойния Николай Колев – Нанка Колева да бъде изслушана от съдия Владимир Астарджиев. Какво ще каже Нанка Колева – имало ли  е срещи между нея и бай Илия Баровеца, в които тя да се е опитвала да го склонява към лъжесвидетелство в полза на мъжа си – това е големият въпрос, чийто отговор би разплел, или заровил завинаги истината за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Замесен ли е Филчев в убийството. От години има четирима с обвинителни актове, които изключая починалия Колев, са на свобода. Разследващата журналистка и телевизионна водеща Маргарита Михнева направи няколко предавания по темата. Тя е и колежка от Юридическия факултет на убитата Надежда Георгиева. Запозната е с делото, което се точи вече 13-а година и по иск на сестрата на убитата отива на съд в Страсбург за дълъг процес.

Маргарита Михнева, специално за Афера.бг:

„Винаги съм казвала, че един казус, една случка от живота, има минимум две страни. Журналистът не е съдия, негова длъжност  е да разработи различни гледни точки и по този начин да обслужи обществения интерес, без да се меси в работата на съда. 13 години това дело  е на първа инстанция, независимо че се наблюдава от Европа. Аз лично познавах Надежда Георгиева, тя е моя колежка от Юридическия факултет. Аз съм чела делото от кора до кора  и затова си позволявам да говоря. Папките по него отдавна са минали човешкия ръст на Надето – тя беше дребно, симпатично момиче. Представям си я как, ако има виждане от оня свят, тъжно се присмива на човешката глупост. 13 години да не можем да кажем за какво става въпрос. Това  е подсъдно. В момента към сестрата на Надя, която е зам.-председател на Окръжния съд в Ямбол се упражнява натиск да престане да рови за смъртта на сестра си.

Версията “Никола Филчев-убиец” е много удобна,но всеки чел делото, няма как да повярва в нея. Всички доказателства по делото говорят друго.

Баща й на Надето почина, сестра й се пече на огън… А има написани четири обвинителни акта: Първият е срещу Орлин Аврамов, вторият – срещу Пламен Калайджиев, третият – срещу бившата му жена Димитринка Калайджиева  и четвъртият – срещу Николай Колев, който по времето на убийството на Надежда Георгиева е прокурор във ВКП. Тези хора, които изброих, имат обвинителни актове. Малцина обаче от българите знаят за тях. Прекратено е делото единствено срещу Николай Колев, поради неговата смърт. Ако беше жив, щеше да бъде на подсъдимата скамейка  и да отговаря. Димитринка Калайджиева напусна България с неговото покровителство, той лично  я съпровожда – буквално от следствието тя заминава за Англия. В ония години не беше лесно да си извадиш виза, а тя заминава, получава политическо убежище там, развежда се с мъжа си. Мъжът й остава тук, защото има европейска заповед за задържане, която се изпълнява в Полша. Иначе днес и той щеше да бъде в Англия,  а не в съдебната зала. Аз съм абсолютно сигурна, че

прокуратурата много добре знае за какво става въпрос.

 Ако се развърже случаят с ямболската адвокатка, ще се отговори на четири въпроса: кой я уби и какъв беше интересът на убиеца, защо и кой уби Николай Колев, кой е Никола Филчев в целия преход и четвъртия въпрос – кои са ченгетата по делото за “Наглите”. В тази история са вплетени толкова много имена и е толкова объркана, че разплитането й ще разбули много тайни. Там са имената на винената царица Роза Георгиева, на съдружника й Маргарит Тодоров, на сестрата на Роза – Донка Митева, на Алексей Петров, на Никола Филчев, на сем. Нанка и Николай Колеви и т.н. Съдружникът на Роза Георгиева – Маргарит Тодоров, от защитен свидетел по делото, след като му излезе досието – че е ченге и служител на ДАНС, отива в Англия и докато беше жива Роза Георгиева имаше бизнес, след нея – няма бизнес, но пък продължава да живее в личното й жилище  в Лондон. Кой е Маргарит Тодоров? Маргарит Тодоров беше много близък приятел на Симеон Сакскобургготски, даже имаше приказка, че ще го издигат за министър, но принадлежността му към ДС подсказа на царя, че е една “проблематична” личност, с която не бива да се обвързва. Ако човек вземе да разшифрова историите на всички тези хора, ще види безкрайно интересни неща.

Надежда Георгиева пречеше от всички тях най-много на  Николай Колев.

Да не ни пробутват глупости от рода, че е била бременна от Филчев. В експертизата от аутопсията няма такова нещо, че е била бременна. Първото нещо при една аутопсия е да се види дали има алкохол, наркотик, или бременност. И в атупосията, направена в деня на смъртта й , няма такова нещо като бременност. Пише точно как е убита, изказва се становище, че е “женски” почеркът на убийството и т.н. ДНК текст доказва, че кръв на Надето се открива върху потника на Орлин Аврамов – това  е веществено доказателство по делото. Защо „необходимият грешник” изведнъж става Филчев. Филчев и Колев бяха приятели и се разделиха по една единствена причина – че започват проверките срещу Колев, лично разписани от Атанас Атанасов, при които в старата изба в Ямбол,  под двата лъва, се открива депо за наркотици. При Никола Филчев отиват родителите на Надето  и той нарежда следствието да се забърза и всъщност благодарение на него излиза ДНК експертизата от кървавото петно върху потника на Орлин. Тези хора, които имат обвинителен акт, ужасно се изплашват  и решават да хвърлят цялата отговорност на Филчев. Дали Филчев е луд, или не, това няма значение. Парадоксалното е, че колкото и да е спряган за възможния убиец, самият Филчев не е викан да бъде разпитван по делото. Същевременно човек се размисля по въпроси като

защо сем. Нанка и Николай Колеви не отиват на погребението на Надежда Георгиева.

Това е от показанията на сестрата на Роза Георгиева – Донка Митева. Нещо повече, тя разказва как при едно свое идване в София запитва за това Нанка Колева, и Николай Колев я изгонва. Донка Митева е много неудобен свидетел. Всъщност тя е единственият сериозен свидетел по делото за наркотиците. Тя беше много близка на Надето, те са от Ямбол  и двете – съгражданки са, работеха заедно. И какво се получава: по делото “Октопод” Донка я носеха на ръце – тя  е единственият сериозен свидетел по делото за Алексей Петров – няма две мнения по този въпрос. Другите са “оперетковци”. И в същото време сериозните показания на Донка Митева, които са решаващи, ги игнорираха. Пробутват се свидетели, на които задават въпроса дали е хващала Надежда Филчев за тестисите!.. Двамата не са имали никаква интимна връзка. По-скоро тя беше близка с Орлин Аврамов, който всъщност я убива. Надето е помогнала на тоя същия човек в бизнеса. Той е кредитен милионер благодарение на ДПС. Самата Надя, за  да влезе при Никола Филчев, чакаше, като всички отпред – не се е ползвала от привилегиите на „любовница” на Филчев. Кой е Орлин Аврамов? Беше извикан по делото “Октопод” и го питаха,.. всъщност точно него питаха държала ли е Надя тестисите на Филчев. Гнусна история, която идва от Нанка Колева. И този човек – Орлин Аврамов е в България и прокуратурата му разреши да пътува. Прокурор Момчев, Кокинов и Бойко Найденов много добре знаят каква разработка е направена през 2005 г.

Тогава бай Илия Баровеца пише писмо от затвора до Никола Филчев.

Филчев не обръща внимание на това писмо и го разпорежда на шефа на СГП – Бойко Найденов  и на заместника му Николай Кокинов. Оказва се, че в една и съща килия по онова време лежат Пламен Калайджиев и бай Илия. Калайджиев склонява бай Илия Баровеца да излъже, че Филчев убива ямболската адвокатка и му казва: “Не се притеснявай, Нанка Колева е зад нас! Ако свършиш добре работата, ще получиш едни пари  и ще те освободи!..”  НСС започва страхотна разработка. Чак сега, през 2012-а жената на бай Илия Баровеца разкрива, че той й е споменал за срещи на мъжа й с Нанка Колева, с цел да омаскарят Никола Филчев. Записите на Надя, които изчезнаха, те не са правени по нареждане на Филчев. Тя така работеше – правеше записи на срещите си, защото беше пунктуална, блестящ юрист, а знаем, че хората се отмятат от думите си.

Тези записи изчезнаха от жилището й в „Младост” в деня на смъртта й.

Изчезна и компютърът й, мобилният й телефон. Полицията разкри, че телефонът е бил занесен от Пламен Калайджиев в заложна къща.

Според една от версиите Николай Колев е поръчител на убийството, а самата извършителка е Димитринка Калайджиева, която е любовница на Николай Колев,  и това много добре се знае от жена му. Сега, идната седмица, Нанка Колева е призована да говори пред съда при съдия Владимир Астарджиев. Какво общо е имала с бай Илия Баровеца и защо мисли, че Филчев е убиецът. Най-вероятната причина, според мен, е да запази паметта за мъжа си чиста. Но аз питам: може ли прокуратурата, която знае фактите по делото, да приема тия показания?! Нанка Колева ходеше по студиата и говореше пълни глупости. След едно мое предаване млъкна. Около това дело има много любопитни факти. Пр.как Венелина Гочева отива при Филчев да го моли да не пипат Маргарит Тодоров за нищо, тъй като бил спонсор на “24 часа”. Филчев я праща при заместника си Манчев. По-късно обаче те разбират, че Тодоров е ченге, че е провалил сделки на Роза Георгиева и откраднал жилището й, а има версия, че може  и да я е убил. При аутопсията й се вижда, че вътрешностите й са буквално раздробени. Изказва се предположение за насочен лазер. Пита се и кой стреля по Колев. Тук се замесват имената на един Гълъбин от Червен бряг, бивша барета и на Сретен Йосич. Става въпрос за едни три милиона. Прихванати са два телефонни разговора на въпросния Гълъбин близо до убийството. Самият Бойко Борисов каза това на глас. Но и по тази версия не се работи. Говори се, че този Гълъбин бил избягал в Израел. Аз чета делата, не се правя на съдия, просто разсъждавам. Ако се разплетат всичките тия истории ще се разбере къде отиват наркотиците и кои са замесени. Защо всичко се потулва.  Подведоха министър Цветанов до степен да каже, че Филчев трябва да бъде разследван за две убийства. А от делата това не личи. Няма го. Ако се разбере дори само как е излязла от страната Димитринка Калайджиева, цялата история на Николай Колев ще лъсне. Тя е говорила в Англия,

 че е тормозена в България по политически причини и че ако се върне в България Филчев ще я убие.

Излъгва, и когато англичаните пращат писмо със запитване до ВКП вярно ли  е това, те не отговарят. И в цялата тази сага – личността на бай Илия Баровеца! Аз го снимах на последното съдебно заседание  през 2011 г. Баровеца каза в съда как Пламен Калайджиев  му казал: ”Хвани за топките Филчев!”. Излиза от съда и аз го питам бай Илия: “Защо казахте тези неща. Вие имахте ли уговорка с Нанка Колева?” – защото аз знаех вече историята с техните срещи. Баровеца видимо много се притесни от тоя въпрос.

Те го върнаха в затвора и дни след това той почина.

Преди това по делата имаше смехотворни опити да се забави целия процес – най-вероятно, докато Баровеца клекне и се съгласи. Веднъж дори доведоха в съда един Илия Илиев от някакво русенско село, за да отлагат възможно повече делото. Не вярвам да са „сбъркали” най-известния затворник в България с някой друг!..А целта на бавенето беше да склонят Баровеца да излъже. Защото с неговата лъжа делото се затваряше. А сега, след като той е признал на жена си за срещите с Нанка Колева, нещата се обръщат. Сега ще се види кой не си е свършил работата в прокуратурата. 2005-а година още е можело да приключи това дело. Всички са знаели за какво става въпрос. А Нанка Колева от убийството до ден-днешен продължава да работи във ВКП. Много е интересно също така защо прокурор Момчев вика Орлин Аврамов по делото “Октопод”. Какво общо има убийството на Надежда Георгиева с Алексей Петров?! Надя работеше при Донка Митева, де факто. Сега ще излезе списъкът на кредитните милионери и ще се види по един очебиещ начин, че

половината от тия хора, които обсъждаме във връзка с тези дела, са кредитни милионери.

Орлин Аврамов, Маргарит Тодоров и т.н. Намесва се и името на Пламен Симов. А той е от типа бай Илия Баровеца. Не говори нищо съществено във връзка с обвинението.

Пак се връщам в началото: Разработката на Колев беше подписана от Атанас Атанасов и поверена на службите. Има показания, че е имало цяла кола, пълна с наркотици вътре. Наркотиците под двата лъва в Ямбол са се изнасяли за Япония. Сакове с наркотици е имало непрекъснато в колата на Димитринка Калайджиева, която е пътувала със служебна кола, служебен пистолет  и карта, заради която не я е проверявал никой. И това, че е била бита пребита и предупреждавана да си затваря голямата уста, са пълни измислици на журналисти, които не са и помирисвали делото.   Димитринка Калайджиева е била любовница на Николай Колев. Тя е давала досега едно единствено интервю, и то за “24 часа” по времето на Венелина Гочева, разбра се защо – заради спонсорството. Но на мен ми казаха, че в това интервю тя откровено лъже. Адвокатката й – Аделина Натина, също каза, че това интервю е “силно преувеличено”. За да се изпълни политическата поръчка. Димитринка Калайджиева е подлагана на детектор на лъжата, на който тя се проваля. И малко след това Колев й помага да избяга в Англия”.

afera.bg

 

 
Публикувано в Интервю, НАЧАЛНА СТРАНИЦА. Постоянна връзка.

Вашият коментар през Facebook

4 коментара по Маргарита Михнева: Надежда Георгиева пречеше най-много на Николай Колев. Да не ни пробутват глупости от рода, че е била бременна от Филчев.

 1. luiza каза:

  Николай Колев беше един много,много алчен човек.За пари минаваше през трупове.

 2. luiza каза:

  Николай Колев беше един много,много алчен човек.За пари минаваше през трупове.

 3. без име:) каза:

  хмммммммм…а не ли тук мястото за малко предистория?
  кой ще ми отговори на въпроса кои от следните персони бяха “закрилниците” на СИК, ВИС, ТИМ …
  например Ник. КОлев, Г. Татарчев….
  хайде давайте !

 4. Чувал за туй-онуй каза:

  Николай Колев е бил тясно, ама много тясно свързан с организираната престъпност още докато беше прокурор във Варна.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>