Публикувано на 04.12.2019 / 15:14

FACEBOOK С ИЗЯВЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА EFBET. ЗАКРИХА 30 ПРОФИЛА НА КАЗИНАТА В БЪЛГАРИЯ (СНИМКИ)

FACEBOOK С ИЗЯВЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА EFBET. ЗАКРИХА 30 ПРОФИЛА НА КАЗИНАТА В БЪЛГАРИЯ ( СНИМКИ)Мениджър по “Прилагането на политики” във Facebook с официален отговор за незаконните практики на българската букмейкърска компания Efbet, собственост на братята Цветомир и Боян Найденови.

Facebook обявиха публично, че ще предприемат и други правни действия срещу Efbet, като междувременно обявиха, че са закрили всичките им незаконни профили на казина, чрез които са достигали неконтролирано до деца под 18г. възраст. Споменаването на имена на компании нарушители е все по-честа практика на технологичния гигант, който цели да порицае криминално поведение, което е в нарушение на национални закони и правила на платформата.

FACEBOOK С ИЗЯВЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА EFBET. ЗАКРИХА 30 ПРОФИЛА НА КАЗИНАТА В БЪЛГАРИЯ ( СНИМКИ)

Скрийншот от статия от най-голямата независима социална организация (casino.org) за защита на правата на потребителите на хазартни игри, на която основни партньори са американското списание Forbes, CNN и BBC

Публичните действия се случват само седмица след като от Facebook обявиха, че се стремят да си възвърнат доверието на потребителите, от социалната платформа започнаха активни действия за ограничаване на незаконни практики в областта на “регулираните” стоки. На прицел са продажбата на оръжия, наркотици, както и хазарт за деца под 18г.

В България най-големият нарушител се оказа именно букмейкърската компания Efbet, собственост на Цветомир и Боян Найденови – братята, които преди месец станаха обект на разследване покрай от ДАНС и Прокуратурата. В списъкът на нарушителите във Facebook не фигурират други български компании, но е възможно да попаднат и други.

FACEBOOK С ИЗЯВЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА EFBET. ЗАКРИХА 30 ПРОФИЛА НА КАЗИНАТА В БЪЛГАРИЯ ( СНИМКИ)

Скрийншот от Facebook на няколко от казината на компанията, които въпреки, че изглеждат като казина са профили на “хора”, които може да те поканят да им станеш приятел без ограничение от възрастта и интересите ти. Профилите вече са изтрити от Facebook.

Facebook регулатор Нарушенията на букмейкърската компания Efbet са в директното таргетиране на деца под 18г. чрез заобиколки на политиките на Facebook, както и на българското законодателство. За да избегнат контрол от страна на Facebook, хазартната компания създала над 30 профила на “хора”, като ги наименовала с имената на Казината на Efbet в цяла България. По този начин Efbet рекламирал извън регулираното пространство на официалната си страница. Така казината си добавяли хилади приятели и привличали последователи, включително под 18г. възраст, нещо което Facebook не разрешава на бизнес страниците, а само на профилите на хора.

Сред изтритите профили на казина са на Ефбет Хемус, Ефбет Тракия, Ефбет Благоевград, Ефбет Свиленград, Ефбет Димитровград, Ефбет Лозенец, Ефбет Надежда, Ефбет Тракия и др.

https://nbox.bg

Коментари 5 за
“FACEBOOK С ИЗЯВЛЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА EFBET. ЗАКРИХА 30 ПРОФИЛА НА КАЗИНАТА В БЪЛГАРИЯ (СНИМКИ)”

  1. А кога ще закрият профила на Пунта Мара, че непрекъснато облъчва потребителите на Фейса с простотиите си!?

  2. Господ забавя,но не забравя !
    Нека да изтрият профилите и на останалите по веригата.
    Не е само Ефбет.

  3. Един народ удари ли я на пиене и на комар ебав@й я в държавата я еб@вай.

  4. Всички са подгонили Ефбет-а Винбет е на Пеевски , дали не разчистват пазара за него!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *