Публикувано на 12.03.2020 / 23:04

COVID-19 E ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС С ПРИЗНАЦИ НА АБСОЛЮТНО БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ. РУСИЯ ИМА ВАКСИНА И Е ГОТОВА ЗА ДВА МЕСЕЦА ДА ПРОИЗВЕДЕ НАД 20 МИЛИОНА ДОЗИ ОТ НЕЯ

COVID-19 E ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС С ПРИЗНАЦИ НА АБСОЛЮТНО БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ. РУСИЯ ИМА ВАКСИНА И Е ГОТОВА ЗА ДВА МЕСЕЦА ЗА ПРОИЗВЕДЕ НАД 20 МИЛИОНА ДОЗИ ОТ НЕЯДмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“. Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект „Здраве на нацията“. Член е на съвета на Руската обществена организация „Руско екологично общество“. Куратор е на програмата „конвергентно лидерство“. Водещ е на постоянното предаване „Здравословно хранене с доктор Еделев“ на Медиаметрикс.

Въпрос: COVID-19 светкавично се разпространи за един месец, защо? Каква е причината вирусът да е вече в 117 страни?

Отговор: Коронавирусът има една особеност, която я няма при грипа, пневмонията, еболата и други заболявания, а това е скритият му период. Две седмици човек е заразен и заразява всички наоколо и около себе си, при това сам не се разболява в този момент, не качва температурата, външно изглежда напълно здрав и така се чувства. Едва към края на споменатия период човек започва да усеща лека неразположеност. И така, всеки един заразен и незнаещ за това човек, по време на скрития период заразява минимум трима души.
Повтарям, външно е здрав, температурата му дори е нормална, но той вече е заразен за околните. Това е коварното на този вирус и затова той се разпространи светкавично и неконтролируемо по целия свят.

Въпрос: Тогава какъв е смисълът да се мери дистанционно температурата на летищата, при влизане в обществени места, ако заразеният е с нормална температура?

Отговор: Има все пак смисъл, тъй като технически по този начин ние улавяме неколцина души с вече повишена температура. Трябва да се знае, че повишената температура е вече последен, ако мога да се изразя, предсмъртен признак на коронавируса. Засега ние улавяме само опашката. Началото на заболяването все още не можем да го прихванем и точно над това се работи в световен мащаб. До момента все още няма технология, която да улови коронавируса в началния му стадий.

Въпрос: Нали първоначално казаха, че COVID-19 не вирее на топло? Какво стана, че се разпространи в Африка и в Близкия Изток?

Отговор: Като цяло вирусът много комфортно се чувства в тялото на човека, при идеалната за него температура 36-38 градуса. И дори покачването на телесната температура изобщо не го убива. Температурата, при която COVID-19 загива, е 56 градуса. А това означава, че ако става въпрос за Африка, и вирусът не е изложен на пряка слънчева светлина и топлина, а е на сянка, той прекрасно си вирее и се размножава напълно комфортно.

Въпрос: Вярно ли е, че руски учени вече са намерили лекарство против COVID-19?

Отговор: За момента в Русия все още няма промишлено лекарство, но има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година, който е „бащата“ на сегашния вирус, който е донякъде негова производна, „синчето“ му така да се каже. Тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина.

Въпрос: А защо до момента ваксината не е произведена и пусната официално?

Отговор: Свързано е с това, че до момента учените не са я изпитали върху човек. Сиреч, изпитанията на тази ваксина не са завършени. Предстои още работа по нейното усъвършенстване. Малко не успяхме, но се работи изключително усърдно, повярвайте ми. Ако имахме като време още половин-една година, то щяхме да сме готови. Но, ако се побърза с изпитанията, Русия ще доразработи и доразвие тази ваксина.

Въпрос: А с какво е най-добре да се лекува този вирус с лекарствата за СПИН и ебола или? Защо има смъртни случаи?

Отговор: В интерес на истината има един малък нюанс и той се състои в това, че ние виждаме в този нов COVID-19 вирус белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19. Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 – това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели.

Въпрос: Значи еболата не фигурира в схемата, така ли?

Отговор: Нюансът е в това, че COVID-19 е смес от два вируса – производният вирус – баща CARS, който в Китай е убил много хора през 2002-2003 година. Споменатият вирус възникна в Китай през 2002-2003 г., Русия бе една от първите, които го индентифицира и започна тогава разработките си по ваксината срещу него. Британски, индийски и китайски учени изолираха в новия COVID-19 белтъците на HIV1. Затова ние смятаме, че първоначално трябва да се справим и да преборим HIV1. Затова цялото ни лечение е направено срещу СПИН.

Въпрос: Какво е всъщност новият коронавирус, вярно ли е, че се състои от вече известен коронавирус, ебола и HIV1, така ли?

Отговор: Не, ебола в структурата не фигурира изобщо. Еболата е от съвсем друга група. Новият вирус COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, отговорни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият процент на смъртност и при вирусът-баща CARS.

Въпрос: Синтетично измислен вирус ли е? Има ли намеса човешката ръка и ум в създаването му?

Отговор: Редица учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Той има всичките признаци на абсолютно биологическо оръжие, при това изключително добро качество биологическо оръжие. Това са: дългият скрит период, бързото предаване, тежкото протичане, огромното количество усложнения, които остават дори след излекуване, и накрая леталния край – висок процент на смъртност. Тук бих искал да напомня, че смъртността е 3,6 процента в стационарите, а колко хора измират и ще умрат в апартаментите и къщите си ние все още не знаем. Статистическите 3,6 процента е смъртността в болниците. Реалната смъртност от този вирус ще установим на по-късен етап. Ние все още не знаем колко точно хора са под карантина в апартаментите и колко от тях ще се отърват или пък не.
Британските учени уверяват, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Хайде един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и „зашити“ наведнъж четири белтъка от HIV1 – това е невъзможно!

Въпрос: Всички страни взеха различни предпазни мерки. Затварят се кина, театри, масови мероприятия. Така ли ще продължим да живеем от тук нататък – без театри, кина, концерти, мачове, олимпиади? Някои градове заприличаха на кадри от филми на ужасите на Хич Хок.

Отговор: Мисля, че всичките крути, драстични и крайни мерки се предприемат преди всичко заради това, че на всички им е ясно, че това е боен вирус. Все още не разбираме до края неговата опасност и последствия. Ако сте чули изявлението на италианското правителство, то при тях основният проблем е, че те вече нямат никакви места в реанимациите, те вече не са в състояние да оказват помощ на хората. Всичките реанимации са им препълнени. И това е само началото. А представете си, ако се разболее всеки трети жител на планетата Земя, както казаха американците. Какво правим? Няма да ни стигнат нито болниците, нито реанимациите, нито лекарствата, нито лекарите и медицинския персонал, за да спасим хората. При такава прогноза дори не можем да предположим процента на смъртност.

Въпрос: Според някои източници инкубационният период не е 14 дни, а е 27 дни. Това вярно ли е?

Отговор: Да, има случаи с 27 инкубационни дни, дори Китай заяви за случай с 32 дни, но това са единични случаи, в тях не сме открили системност. Системност сме открили в 14-дневния скрит период, но всяко правило си има изключение. Китайците твърдят, че са констатирали няколко такива изключения.

Въпрос: Какво ще препоръчате вие лично като предпазни мерки? Какво да правим?

Отговор: Ако нямате дезинфектанти и спирт по аптеките, бих ви препоръчал да се снабдите с обикновен твърд алкохол на спиртна основа – водка или вашата българска ракия. Тези питиета великолепно убиват вируса при обработване на ръцете. Това е първата ми препоръка.
Втората е непрекъснато си мийте ръцете. Искам всички да знаят, че заразяването става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата. Маските не са най-съвършената защита. Основните зарази са чрез устата – пипането случайно по невнимателност с мръсни ръце устата. Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Ако болен готвач или сервитьор случайно без да иска е кихнал върху суровото месо или сушито в кухнята, то процентът да се заразите е изключително голям. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни. Същото важи и за напитките – ако болният келнер случайно кихне или се изкашля докато носи студения сок или друга студена напитка, то в голяма степен консумиращият го ще се разболее. Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например.
Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай. Към всичко това бих добавил повишеното спазване на правилата на личната хигиена. Дръжте се по-далеч от кихащи и кашлящи. Повтарям: ако нямате спирт по аптеките, носете в чантата си едно малко 100 гр шишенце с водка и си натривайте ръцете – това убива вируса.

Въпрос: А вярно ли е твърдението на някои ваши колеги, че и вътрешната консумация на твърд алкохол действа върху вируса?

Отговор: Съществува такова мнение, че и вътрешна малка доза от твърд алкохол може да ликвидира вируса, но все пак ние сме лекари и не препоръчваме с това да се злоупотребява в никакъв случай. Проблемът е в това, че много хора не могат да се спрат на една чашка. Затова не препоръчваме този метод, тъй като, ако човек злоупотреби пък с алкохол, той няма да е в състояние да мисли правилно, от тук ще се появи проблемът с мръсните ръце и т.н.

Въпрос: Вие сте тесен специалист по правилното здравословно хранене. Каква храна, добавки да консумираме? Вярно ли е, че трябва да консумираме храни богати на селен?

Отговор: Да, така е, селенизацията е изключително важна. В доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен. Много богати на селен са бразилските ядки. Но преди всичко това са: чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат. Ние, учените установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк.
Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание.
Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата. Цинкът е важен минерал за цялостното добро състояние на организма. За жалост обаче организмът ни не може да складира цинк, затова трябва редовно да си го набавяме. Цинкът се съдържа в стридите, месото, фасула, ядките. Пълнозърнестите храни също са богати на цинк. Месото на омарите и раците също е подходящ начин да си набавите цинк. Всички видове фасул са чудесен източник на цинк. Нищо чудно, че толкова често се препоръчват в различни диети и хранителни режими. Всички видове фасул са подходящ източник на цинк за онези, които не си падат по месото. Всички изброени храни съдържат високо съдържание на цинк. И ако следваме тези съвети при хранене, ще се убедим, че ако има достатъчно цинк в организма на човека, то той или няма да се разболее от COVID-19, или процесът ще протече в лека форма. Ако нямате възможност да се храните с тези продукти просто си купете поливитамини съдържащи цинк. Откритието за цинка е буквално направено преди четири часа, така че вие първа ще го напишете в Европа.

Въпрос: Кои са хората в най-рисковия фактор?

Отговор: Най-рисковите са мъжете след 51-годишна възраст. Мъжете боледуват два пъти повече от жените. Мъжете над 40-годишна възраст боледуват и се заразяват два пъти повече от младежите. Децата боледуват много, ама много рядко и това се дължи на особеностите не на COVID-19, а на неговия „баща“ CARS, при който почти нямаше болни деца. Те могат да го пренасят, при това те самите не се разболяват. Процентът на децата-преносвачи на вируса, обаче, ще е незначителен, не повече от 4 процента в сравнение с 96 процента възрастни преносители и заболели. Именно поради тази причина ние, в Русия, не виждаме необходимост да затваряме училищата и детските градини. Затова до момента в Русия яслите, детските градини, училищата и някои ВУЗ-ове не са затворени, тъй като е минимален процентът от там да тръгне пренасянето на вируса.

Въпрос: Помещения? Как да работят хората, които са по много на брой в помещения, като банки, кол центрове, а градският транспорт, обществените сгради и учреждения?

Отговор: В Русия ние ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали. 3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра. Второто правило е: проветряването на помещенията на всеки 10 – 15 минути е абсолютно задължително! Вирусът не обича чистия въздух. И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи – това са специални тръби, в които са монтирани кварцови лампи и вентилатори циркулиращи въздуха през кварцовата тръба. През закритата кварцова лампа върху служителите не попада пряко излъчването от кварцовата лампа, но при това съоръжението унищожава вирусите. Нашите изследвания по китайския вирус за последните седемнадесет години показват ефективност на споменатите предпазни мерки.

Въпрос: Вашите прогнози за развитие, ще може ли да се овладае или?

Отговор: Две са прогнозите ми. Оптимистичната – че ние ще оживеем. И песимистичната прогноза е – че ако в скоро време ние не го овладеем този COVID-19, то той ще се превърне в петата най-страшна международна инфекция, какъвто е грипът и други заболявания. Всичко ще зависи от това дали ще успеем да го локализираме. Ако не успеем да го локализираме, той ще се превърне в постоянна инфекция, която ще се завръща ежегодно. Тази инфекция е много по-опасна и сериозна от грипа по своя летален изход.
Необходимо е сериозно и модерно медицинско оборудване за лечението на болните, за разлика от грипа. При COVID-19 са необходими апарат за изкуствена вентилация на дробовете, анестезиологично оборудване и др., както и огромно количество реанимации.
Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе на този вирус, то до една година Русия ще може да я предостави на целия свят. Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство, както стори при лечението на полиомиелит, едрата шарка и други заболявания.
Като видяхме вирусът COVID-19 не подбира страни, континенти, раси. Всички се разболяват – и африканците, и тъмнокожите, и жълтата раса, и европейците, дори „зелените „еколози се разболяват. За COVID-19 няма граници, него не могат да го спрат митничарите.

Оля Ал-Ахмед
www.bta.bg

Коментари 22 за
“COVID-19 E ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ВИРУС С ПРИЗНАЦИ НА АБСОЛЮТНО БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ. РУСИЯ ИМА ВАКСИНА И Е ГОТОВА ЗА ДВА МЕСЕЦА ДА ПРОИЗВЕДЕ НАД 20 МИЛИОНА ДОЗИ ОТ НЕЯ”

 1. Ето едно сериозно изследване на болестта в Wuhan, в Китай: Clinical course and risk factors for mortality of adult inpatients with COVID-19 in Wuhan, China: a retrospective cohort study, https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30566-3/fulltext.

  Горното интервю видях в един хибриден, злостен сайт, bulgariantimes, което рязко сваля доверието ми към това интервю…

  1. Пенчо, да те такова екзекуторът от „Епифанские шлюзи“ на А. Платонов! „Снимай портки, гнида!“!
   Прочети поне финала на тази книга, ама не знаеш езика!

 2. Вирус може и да няма,но извънредно положение има!Сега е момента да пишете доноси за комшиите си,хунтата ще ги разстреля щот кашлят!
  Като чумавите прасета ще ги избива!

 3. Много мислим, като, Терминатор но ги оставихме първите 100-1000 мекерета/ и тук писали/да ни лъжат и унищожават вече 30 години. Е вече са повече от 30000.Но на ген. Пиночет примера го помним.

 4. Terminator, успокой се малко бе човек, ще спукаш някой капиляр. Същият този руски професор в друга публикация пише :
  „Кто сказал, что коронавирус – американское оружие против китайской нации?
  Актер Том Хэнкс с женой заразились коронавирусом.“

 5. Еделев каза много важни детайли, особено в края. Светът е длъжен да хване автора на тоя вирус и т.н. Ние обикновените хора не можем да помогнем много, но едни други „обикновени“ /които го произвеждат/ могат.

 6. и сега има ваксина за корона в животните, но не е биосъвместима
  сегашния геном на корона лесно се променя с добавка или замяна на четири от нуклеотидите транслирано вируса мутира сам или след човешка намеса
  ваксина срещу хив няма и не може да има, неговия геном също се променя в часове и не си ли свалиш гащите си защитен
  всяка година доминиращия щам в грипна епидемия не се повтаря от предишната и ваксината няма да го знае
  скриниг за носителство на корона е императивен за всички свързани с храни, служители с обществен контакт, понесли корона вирус, вируса живее във всички биологични течности и бързи тестове с капка кръв го детектират, а чак съмнителните отиват в референтни

 7. Тук под интервюто не виждам коментари? Защо? Все пак това са неща,които изискват някакъв коментар, мама му стара! Моят коментар е насочен в едно две направления, а именно! Този искуствено създаден коронавирус е биологично оръжие в лабораториите на кой? Ами пак там, в онази лаборатория, в близост до онзи град в който бе отровен Скрипал и дъщеря му! Кой създаде вируса на спин, кой създаде вируса на ебола, кой създаде „бащата“ CARS на днешния вирус? Кой създаде чумата по свинете, козите и прочее и ги пуска около нас вече 30 години? Ами отговора е много близо до нас! В Украйна и Грузия в американските биолаборатории, там се създават тези научни достижения насочени срещу човечеството! Доктор Менгеле ще се окаже цвете пред тези западни биотерористи! Къде е създаден вируса на „испанския грип“ и къде за първи път се е проявил и колко сазагинали от него в страната създадел? Е няма да намерите кой знае колко инфо за създателя официално, но ще намерите къде са първите жертви испанския грип! Е няма как по старото поколение изучавало различните философски течения да не е изучавало теорията на Томас Малтус в „Есе за законите на населението”. Е аз съм го изучавал та малко или много знам за какво става въпрос! Другото за което искам да коментирам това е вчерашния чрезвичаен разговор на „бащицата с президента Путин в който има вопъл България да закупи двеста респираторо от Русия! Яко, нали? С „видеоконферентното съвещание“ на Борисов с „европейските лидери“ най накрая на нашия му светна лампата, че тия от „запада“ съвсем забравиха евроатлантическите глупости“ като „съпричастност, взаимопомощ, правата на човека и опазване на живота на хората“ когатп стана на въпрос, че България се нуждае от защитни предпазни средства! Оказа се, че въпросните партьори от ЕС са забранили износа на такива и трябваше спешно да бъде организирано тяхното производство! Защо пиша тия мои мисли? Тъй като най накрая следва тия последователи на „европейските ценности“ и върли русофоби да си извадят главите от задниците и най вече от копанката на Сороси да видят от къде може да очакваме помощ! В никакъв случай от запада, ама в никакъв! Преди време бях писал, че ще дойде време да молим Русия пак да ни спасява от запада. Е, оказах се прав!

  1. Бих искал да ви поздравя за точния коменрар!!!! Много хора са заблудени и манипулирани, защото са невежи! Господ да им прости невежеството.

  2. А кой създаде чумата? А грипа в древността и той ли лаборатории е създаден? Последното изречение не са ли думи на Ванга,че Русия пак ще ни спасява? Ако думите й са за вируса.

  3. Колега, като го гледаш тоя необолшевик на снимката, виждаш ли някаква надежда в него ?

  4. Интересно, че Русия дава само 45, с нови +11. Такава огромна страна, а толкова малко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *