Регистрация
Публикувано на 29.05.2016 / 10:35

9,5 МИЛИОНА ОТ „ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ“ ПЛЮС 6,5 МИЛИОНА ОТ „ТОТОТО“ ЗА КРАСЕН КРАЛЕВ ОТ „БОРИСОВ 1“. ОЩЕ ЗА ТЕФТЕРЧЕТО „ВЛАСТ – МЕДИИ = КИНТИ“

красен кралевНа 22 май т.г. АФЕРА публикува: „ТЕФТЕРЧЕТО „ВЛАСТ – МЕДИИ = КИНТИ“. ВИЖТЕ КАК СЕ ВЗИМАТ „ОФИЦИАЛНИ“, „НЕОФИЦИАЛНИ“, „КОМИСИОН“ ЗА ДА НЕ СЕ ПИШЕ ИСТИНАТА!“
Ето още разкрития, свързани с темата.

9,5 млн. лв. са получили фирмите на сегашния спортен министър Красен Кралев от Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони по времето на първото управление на Бойко Борисов, когато Кралев е бизнесмен.

Средствата са получени от фирмите „МАГ Адвъртайзинг“, която е свързана с Красен Кралев („Сън медия сървисиз“ АД, ДЗЗД Маг Адвъртайзинг ООД – Агробизнес ПР, „Сън аут- ъф- хоум медия“ ООД) и консорциуми, които са получили 9 483 379 лв.
Най-големи суми са получени по Оперативна програма „Околна среда“ и Програмата за развитие на селските райони. По-малки са сумите от Оперативна програма „Регионално развитие“ и Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.
Чрез „Сън аут- ъф- хоум медия“ Красен Кралев е получил три поръчки със суми за общо 650 000 лв, които са отишли за поръчка и изработване за билбордове по Програмата за регионално развитие във Варна, Бургас, Русе.
Същата фирма печели други 561 598 лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ за външна реклама на информационната кампания. Чрез „Маг Адвартайзинг“ ООД Красен Кралев е спечелил 290 000 лв. за изработка на информационни и рекламни материали по програма „Конкурентноспособност“.
По програма „Околна среда“, заедно с „Международни прояви“ ООД, „БИК-Калини“ и „Алфа Промо Тийм“ разделят сумата 1,984 млн. лв. за информационна кампания.
„Международни прояви“ ООД, в което съдружници са около десетина акционери, сред които и управителите Цветана Панкова и Боряна Коева, е изкарало отделно почти 792 000 лв. „Зенит адвертайзинг енд комюникейшънс“ АД, управлявано от Добромир Дочев, който управлява и сдружение „Камара за визуална комуникация и защита на околната среда“, заедно с Красен Кралев, е заработило 540 000 лв. по ОП „Регионално развитие“ за организиране на „медия шоп“.
Красен Кралев „печели“ и обществената поръчка на Програмата за развитие на селските райони за услугата „координатор“ на стойност 183 600 лв. чрез ДЗЗД „Маг Адвъртайзинг ООД – Агробизнес ПР“ – годишен приход от 0 (нула) лева за 2011 г.

През 2013 година консорциумът „МАГ Адвъртайзинг ОО“ поема рекламното обслужване на Българския спортен тотализатор (БСТ) за две години. Фирмата на Кралев получава 6.5 млн. лв. Фирмата получава и допълнителни 1,16 милиона лева, за да обслужва Българския тотализатор, докато бъде избрана нова агенция за поръчката.

Всичко това се случва по времето на правителството „Бойко Борисов 1“. В правителството „Бойко Борисов 2“ Красен Кралев е вече министър на спорта.
Договорът за публичност на проекта за интегриран градски транспорт на Варна, докато Красен Кралев е спортен министър, се изпълнява от фирма „Силвър Адвъртайзинг“ ООД, която спечели обществена поръчка през 2014 г. Стойността на договора е около 780 хил. лв. без ДДС. Дружеството е регистрирано в София, а негови собственици са физическите лица – Калин Йорданов Йорданов и Росица Славчева Михайлова.
Печатът и външната реклама (билбордове) на стойност 110 000 лв. са възложени на компанията „Сън аут- ъф- хоум медия“. Мажоритарен собственик в нея е „Юро фънд консултинг“, свързана с 88 годишната майка на министъра на спорта Красен Кралев – Султанка Костова Кралева. Другият съдружник в „Сън аут- ъф -хоум медия“ е Константин Манолов, който участва в управлението на най-малко още осем фирми, в които негов партньор е бил самият спортен министър Кралев. Както писа вече АФЕРА, дни преди стартирането на предизборната кампания през 2014 година Красен Кралев излиза от тях и прехвърля и голяма част от фирмите на 88 годишната си майка – Султанка Кралева.
Фирмата „Силвър Адвъртайзинг“ имат подписан рамков договор със „Сън аут- ъф- хоум медия“ за 2015 г. , но поради изпълнение на договора за публичност и през настоящата 2016 г. е подписан само анекс към него.

Едно от дружествата, което е свързано с поръчката е „Портал Варна“, свързано пак със 88 годишната майка на Кралев – Султанка Костова Кралева. То притежава сайта „Варна утре“, чийто отговорен редактор е Росица Борисова Пенкова.
Подизпълнител по договора за публичност е и ЕТ „Магнат – Живко Делянов“. Седалището на фирмата и адреса на които са регистрирани четири дружества с мажоритарен собственик зам.-председателя на общинския съвет във Варна Янко Станев.

На стр. 4 от скандалното тефтерче фигурира името „Росица“ и сумата 15 000 лв. А дали не става въпрос за Росица Славчева Михайлова – представляваща „Силвър Адвъртайзинг“ ООД? Може би медийната представителка на Красен Кралев (координаторката) Росица Пенкова очаква да се „отчете“ фирмата „Силвър Адвъртайзинг“ на Кралев, във връзка с изпълнението на договора за публичност на проекта за „Интегриран градски транспорт на Варна“?

На същата страница, като се сборуват сумите се получава общата сума от 70 200 лв., а записаната сума, като официална е 55 000 лв. Пита се разликата от 15 200 лв. неофициална ли е?
Следващият сбор от сумите пак на същата стр.4 от тефтерчето е 54 520 лв. На края на същата стр.4 са записани сумите 98 200 лв.+ 6 400 лв., което е равно на 104 600 лв. Ако правилно сме проследили сумите от стр.4, то излиза, че от общо 104 600 лв. официалните са 55 000 лв., поне така пише…, а неофициалните пари, за които не се плащат данъци са 44 600 лв. Така може да се анализира цялото тефтерче страница по страница.

Прави впечатление, че от стр.7 вкл. до стр.10 от тефтерчето има изписани суми, които са заградени и са по -малки от общия сбор. Въпросът е дали тези суми са официални или неофициални?
На 27.01.2016 г. Общински съвет Варна по предложение на постоянната комисия „Финанси и бюджет“ отпуска сума до 61 200 лв., с която трябва да бъде финансирана дейността на частното дружество “24 часа Варна” ООД. Предложението до постоянната комисия „Финанси и бюджет“ е направено от Виолета Маринова Камбурова – Симеонова с писмо вх. № РД 16001329ВН/19.01.2016г.
На същата дата 19.01.2016г. е регистрирано и дружеството „24 часа Варна“ ООД с ЕИК 20388813 .
Светкавично още на другия ден 20.01.2016г. постоянната комисия „Финанси и бюджет“ заседава и гласува на основание чл.21, ал.1, т.6 от ЗМСМА, , Общински съвет – Варна да даде съгласие за отпускане на финансови средства в размер до 61 200 лв. на „24 часа Варна“ ООД за информационно сътрудничество, логистична и медийна подкрепа в популяризиране на работата на органите на местната власт.

Справка в търговския регистър показва, че „24 часа Варна” ООД е с регистрация от 19 януари 2016 г. Управители са журналистите Виолета Маринова Камбурова – Симеонова и Росица Борисова Пенкова. Мотивите на Виолета Камбурова и Росица Пенкова в писмото, което изпращат до постоянната комисия „Финанси и бюджет“, за да искат общинско финансиране, е проект за възстановяване на регионалната притурка на в-к „24 часа” – Варна.
Притеснителното в случая е, че се действа светкавично с регистрацията на фирмата, входирането на писмо същия ден с искане на финансов ресурс и одобрението му от Общински съвет – Варна.

Afera.bg

Коментари 10 за
“9,5 МИЛИОНА ОТ „ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ“ ПЛЮС 6,5 МИЛИОНА ОТ „ТОТОТО“ ЗА КРАСЕН КРАЛЕВ ОТ „БОРИСОВ 1“. ОЩЕ ЗА ТЕФТЕРЧЕТО „ВЛАСТ – МЕДИИ = КИНТИ“”

 1. Клептокрация е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.

  За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели

 2. ..ot Nac.Antidoping Center,hotel,,Diana,,3 milki,lapnaha tog.ministar na sporta,latinoljubovnikat na NSA Svilencho Neykov,Pashata,,HADIN,,,,,balona,,Al.Staliyski..za po/nagore…

 3. Е й. На всичики им е безразлично, а на тези които не е, е поради простата причина че мечтаят да са не наегово място.

 4. Хайде сега едно отворено писмо до всички медии,да видим Бойко Борисов,ще уволни ли Красен Кралев.Едентичен случай с изгонената депутатка от ГЕРБ заради спирките в София.Ето това е раследване!!!

 5. Вие ако знаете с имотите на хората какви милиони въртят тия мърши в общината (особено при искане до общината за наслдествени имоти от преди 20-30-40-50 г.) и то чрез изготвяне на светкавична документация, че са ‘общинска собственост’, а не собственост на родител, баба или дядо на подалия молбата, това тефтерче ще изглежда като ‘официалните’ няколко хиляди лева на Тиквуций или на СерГей. Управата на този град нагледно показва каква е управата на държавата ни – шайка крадливи, нагли и безскрупулни бивши комунисти, бивши мутри, бивши курви и бивши предатели. И както знаем, бивша мутра, бивша курва, бивш наркоман, бивш предател и т.н. НЯМА! Така че, жална и майка на тази държава!

 6. Браво, Веси, начука им го на тази крадлива ДЕБЕЛА пасмина! С конкурс ли са ги подбирали тия тройногуши ,алчни, дебелогъзи и дебеловрати свине или просто краставите магарета се подушват от далеч? Нека не се забравят тези имена- Красен Кралев, Росица Пенкова, Виолета Камбурова и да не пропуснем -Дияна Желева!

 7. А Цацаратурата спи ли спи.ГЕРБерски сън.Комисията за борба уж с корупцията и тя доволно похърква в ГЕРБо-Реформаторски делириум.А ОЛАФ, и те с Улавите.Хайде на лов за тарамбуки из петричко.

 8. Крадливи отрепки! Някога Варна въстана поведе народа и помете Борисов! А сега защо спи?! При наличието на такива кражби, хората май свикнаха да ги крадат и лъжат. Жалко.

 9. …ako znaeshe za tezi ,,novi svetove,,pred neja ,I predishnata varnenka ne bi ,,bila shuta,, na toja ohljuv..E,mnogo,, po/zdravi,,ot selo Kazashko..A neshto za Nacionalnijat Antidoping Centar ,Sofia,Hotel Diana

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>