Публикувано на 13.03.2017 / 21:26

ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. В СХЕМАТА ПОЛИТИК, ДАНС, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! КАК ЕКСШЕФ НА ДАНС ПУСКА ЛИЦЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕЗАКОННА ЕМИГРАЦИЯ“. ТАРИФАТА ОТ 550 ДО 1500 ЕВРО! НА ДЕН – ДО 200 КЛИЕНТИ.

В свое разследване, преди дни АФЕРА извади на показ: ШОКИРАЩ НАТИСК НА ДАНС ВЪРХУ ПРАВОСЪДНО МИНИСТЕРСТВО, ЗА ДА „ОПРАВЯТ“ СТАТУТА НА СИРИЕЦ! ЗАМЕСЕНИ – ЗАМ-МИНИСТЪР И ТРИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС!

Продължаваме с разследването си по аферата как се раздава българско гражданство.

дансФакт №1.

Това е македонски паспорт на лицето Абас Агдем.

ДАНСФакт №2.

Това е автентичен документ, изпратен и подписан от ексшефа на ДАНС Владимир Писанчев, адресиран до Министерство на правосъдието, Дирекция „Българско гражданство“, с копие Дирекция „Миграция“ в МВР. Документът е свързан с 15 преписки за 15 лица, желаещи да приемат българско гражданство. Едно от имената е на лицето Абас Агдем.

И сега внимавайте!: ДАНС НЕ ВЪЗРАЗЯВА МОЛБАТА НА АБАС АГДЕМ ЗА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ДА БЪДЕ УДОВЛЕТВОРЕНА.

В документа името му фигурира под №10.

ДАНСФакт №3.

Това е документ, според който обаче Дирекция „МОС“ в МВР заявява, че за същото това лице Абас Агдем, за което което ДАНС не възразява да му бъде удовлетворена молбата за българско гражданство, има данни, че на територията на Италия има извършени няколко престъпления, сводничество, подбудителство към незаконна емиграция и разпространение на наркотични вещества.

Така, волно или неволно, а като се има предвид, че са специална служба, очевидно – волно, ДАНС толерира даването на българско гражданство за лице, на което очевадно не трябва да се предоставя такова.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №4.

Това е документ от посолството на Тирана, Албания, изпратен до Министерството на външните работи, за становище на МВР – дали лицето Хабир Бериша има българско гражданство. Становището е необходимо за адвокат на Бериша, тъй като в Албания се води дело срещу Хабир Бериша за извършено престъпление – фалшифициране на карти, паспорти и визи. Както е видно от текста на документа – иска се потвърждение за истинност на издаден български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС, издадени от МВР – Пловдив.

БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВОФакт №5.

Това е документ – отговор на Дирекция „Българско гражданство“ до Министерството на външните работи във връзка със запитването за лицето Хабир Бериша. Според документа, лицето, което притежава български паспорт, лична карта и удостоверение за МПС … „няма данни за лицето да е подавало молба за придобиване на българско гражданство“.

Разследване на АФЕРА показа, че съществува списък с над 200 случая при които е дадено българско гражданство по тази система.

И след това дирекция Международно оперативно сътрудничество към МВР писмено уведомява Министерството на правосъдието, че въпросната натурализирана личност е съдебно преследвана или издирвана в пределите на ЕС, за углавни престъпления. Докато ДАНС е дала своето становище, че лицето не е съдебно преследвано на територията на България и е годно да получи българско гражданство!

В схемата преобладаващата част от лицата са натурализирани македонци.

В схемата лъсва и това, че полицейските служби в България са наясно и не прикриват тази практика, но контролът на ДАНС не им позволява ефективно да се противопоставят.

В свое писмо от 09/09/2013 година до зам-министърът на министерството на Правосъдието, Росен Иванов, в качеството си тогава на Председател на ДАБЧ, дословно пише : « …считам, че не съществува процедура, по която Вие да извършвате проверка по преписки на ДАБЧ относно удостоверяване на български произход, поради което същите не следва да бъдат представени….

… относно наличието на българско национално съзнание административният орган не може да откаже приемане на писмена декларация. Също така, част от данните в заявлението за получаване на удостоверение за български произход се отнасят до политически, религиозни или философски убеждения, както и за членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели. Следва да се счита, че заявителят е дал съгласие за обработка на този вид негови данни само и единствено пред ДАБЧ за целите на административното производство за удостоверяване на български произход…. ».

Така на практика излиза, че получаването на български евро паспорт зависи единствено от декларацията за българско национално самосъзнание, направена пред Държавната Агенция за българите в чужбина. Едва ли има по-парадоксална ситуация в пределите на ЕС.

И сега в задачката се пита: има ли организирана престъпна група, с продължителна във времето извършвана дейност, засягаща пряко сигурността не само на България, но и на цялото европейско пространство? В нея участват ли: висш политик, „патриот“, кандидат за депутат понастоящем и лидер на партия, както и висши държавни чиночници, служители на спецслужбите, както и частни лица, които са първични касиери? И защо прокуратурата си е заровила главата в пясъка и не си мърда пръста за тази грандиозна афера!

От свои брилянтни източници АФЕРА разкри, че за тази престъпна схема иначе са били информирани: ресорният заместник министър на правосъдието, министърът на правосъдието, както и екс вице-президента.

Основната дейност на организираната престъпна група: търговия с българско /в случая автоматично европейско/ гражданство, както и с автентични документи за българско гражданство, без лицата да притежават такова.

Схемата под контрола на политика К.К ли е?

В оперативен план тя под закрилата на зам – председател на ДАНС О. П., ли е? Както и на съответният зам-министър на правосъдието, както и на нейният принципал? В схемата участва ли и председателят на държавната Агенция за българи в чужбина?

В схемата участват ли частни лица: Росен Иванов – бивш председател на ДАБЧ и настоящ адвокат в сферата на придобиване на българско гражданство? С Иванов работи ли и Христо Христов – бивш водещ офицер от ДС на политика Красимир Каракачанов, както и Петър Колев и Ванчо Янакиевски?

На тези въпроси отговори трябва да даде прокуратурата.

Според свидетели тарифата е от 550 до 1500 евро. Дневно през канторите преминават между 150 до 200 клиента. Сумата се дава срещу предоставяне на документ за българско самосъзнание.

Източници на АФЕРА довериха, че голям обем от свидетелски писмени показания и доказателствен материал вече са дeпозирани в ДАНС и прокуратурата. Предстои единствено оценката им, както и съответните адекватни действия от страна на държавното обвинение.

Свидетелите са готови да потвърдят своите показания пред всяка инстанция.

Afera.bg

Коментари 19 за
“ТЪРГОВИЯТА С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. В СХЕМАТА ПОЛИТИК, ДАНС, ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! КАК ЕКСШЕФ НА ДАНС ПУСКА ЛИЦЕ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ „ПОДБУДИТЕЛСТВО КЪМ НЕЗАКОННА ЕМИГРАЦИЯ“. ТАРИФАТА ОТ 550 ДО 1500 ЕВРО! НА ДЕН – ДО 200 КЛИЕНТИ.”

 1. Loshoto e che I s,,balgarsko gragdanstvo,,pak si ,,orkat,,che sa,, makedonci,,…prjaki rodnini na Alexandar The Greath…ama toy I bashta mu Filip ,sa garci…smjah!

 2. Ebati i lajnarite sa tova dans! metev ti zashto kradesh pari ot chuzhdi bankovi smetki,kato ti se plashta da oblizvash posranijat Guz na Tapungela borisoff?!

 3. И как никой не се разрови по какъв начин станаха българчета десетте малки негърчета от ФК“Лудогорец“? От 3-4 години за три до пет месеца от идването им са готови, дори за националния отбор. Или за разсипника на БМФ и КЗ или добро или нищо??? Ревизия на концесията му кога??? Колко трябваше да инвестира по договор и за какъв срок и колко е инвестирал до сега??? Първата му работа беше да продаде резервните винтове на всички кораби от БМФ, стотици тонове месинг. Баща му, като първия мангал, да ме извинят мангалите, не могат да се опрат на малкия му пръст, лично е ходил да изтръгва кабелите от стените на КЗ-то. Всички знаем за какъв завод и какво обурудване ставаше въпрос. Сигурно и там става въпрос за тонове мед. Аман от „куфарни“ „бизнесмени“, КРИБ, МРИ-Б и т.н. Колко са му на ДомуЗчиев куклите в политическите кръгове от всички партии, защо всички питат КОЙ, а КОЯ е винаги в миманса. Няма да отварям приказка за легалното и нелегалното производство във фармацевтичните му заводи, нито КОЙ му е най-големия „пласьор“. Така е!!! За силните на деня или добро или едно голямо НИЩО.

 4. Да се забрани двойното гражданство, като в Австрия. Просто и ясно!

 5. А тука дали е било по-истинско?
  Зам. – министърът на отбраната Орхан Исмаилов…Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!
  А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната……..

 6. Зам. – министърът на отбраната Орхан Исмаилов…Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!
  А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната……..
  Ако може да си представиме какво е било………

 7. Преди 12 год. цената беше 6000 лв. сега предполагам че е по висока.

 8. Не вярвам,че ще има възмездие!Който има пари,не може да бъде осъден!Само ще сменят тези с други и ще си продължи същото!Корумпираната правосъдна система не се променя с реформи, а със смяна на правораздаващите,каквато за сега не се очертава и нчма да се случи в близките години!Нищо не може да се промени в България,освен хората да изгонят властимащите,но виждаме колко е заспал народа.Струва ми се,че България вече е кауза пердута и като страна и като държава.Няма друга страна с толкова затихващи функции и най-лошото е ,че това вече е БЕЗВЪЗВРАТНО!Няма надежди за оправяне и на демографската криза!Това е!

 9. ДС-МВРо фалшифицира ВСИЧКИ избори и „набиране“ на ЕГН-та на подкрепящи за избори, референдуми, регистрации! На адресите на „имоти – пощенски кутии“ (ул. Веслец 27, Сухата река бл.21 вх.А ет.2 ап.5, …), вкл. и на празни парцели на ДС-МВРо (ул. Искър 6), са адресните регистрации на ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ рушветно новопаспоризирани македонци, албанци, сърби, молдовци, руснаци, араби, ислямисти, мафиоти, терористи … Личните им данни са предмет на ТЪРГОВИЯ и пакетно ИЗПОЛЗВАНЕ при избори, референдуми, регистрации, …, както от ДС-МВРо, така и от многобройните й коалиционери – все остатъци от БКП, БЗНС и ДС! Всичко това е добре известно на държ., полиц., общ., … служби и органи ( http://bit.ly/2nyn3lU ; http://bit.ly/2nnFESn ; … ) Екс-шефът на комисията за общ. ред и сигурност в София – циганския кебапчийски КТБ-евродепутат Джамбаз – прикриваше изборните далавери на ДС-МВРо-вците, докато ДС-МВРо-ското русофилче Вангелов (АгБгЧужб) документално урежда далаверата с „българите от чужбина“!

 10. Вяма съмнение че Каръкачаноф е дърта пачамра и мръсник от висока класа. Навремето избута Татарчев от ВМРО и сега се прави на голям борец за БГ-то. А фсъщност е лайно

 11. Народен съд господа офицери. Народен съд за предателите на България. Това е решението. В тази територия, някогашна Република (народна или не) България се извършват предателства на род и Родина.

  1. Той по 9/09/1944 се е наричал „народен“ а е бил чифутски и сега се очертава същото тъй като тези които сега са на власт са от чифутския народен съд техни синове , внуци и правнуци така че мнооого внимавайте сега в добавка има и соросоидна паплач и ран-нът…. ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ геноцидът е в пълна пара а и ердоганчо в чийто врат диша натанйау са довършителите……

   1. Добре призовавате за внимание, но вече чувствам как се изчерпвам/изтощавам от безсилие тези 27 години – няма надежда! И да внимаваме – кой ще ни помогне?

 12. Na tezi,kandidati,,mozacite tolkova mnogo sa,,promiti,,ot srabsko boy I ebane,che pri parva vazmognost shte si ,,skasat BG ,,pashaporto,,

 13. ,,Makedoncheto,,ot Russe/ne che tam prez 20/ti vek ne e imalo silna ,,aktivna,,kletka na VMRO/,pak po Kominternovski,raboti za,,internacionalizma,,a ne za Balgaria..V nashi vreme VMRO,sashtestvuva kato targovsko/rentiersko drugestvo,smenjashto posokata ,,po shuma na parite,,..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *