Публикувано на 03.03.2008 / 13:01

10-те най-известни конспирации

 

Очевидната истина понякога може да се види трудно. "Икономист" класира на електронната си страница 10-те най-популярни конспиративни теории, в които хората вярват, че са истински. Миналата седмица Мохамед ал Файед заяви пред британското следствие, че смъртта на Даяна, принцесата на Уелс, и неговия син Доди, е причинена от конспирация, в която участват кралското семейство, тайните служби и правителството в Лондон. След това тайните служби отрекоха. Освен това той нарече принцът на Уелс нацист, който може да бъде кръстен на Франкенщайн. Всъщност, съдът смята, че двойката е станала жертва на пияния им шофьор.
Най-често интерес сред публиката предизвикват и теориите за атентатите от 11 септември. Американците са заинтригувани и от други медийни истории – като жив ли е Елвис и мисията на Аполо.1.Първото място в класацията за най-популярните теории на конспирацията, се държи от атентатите на 11 септември в САЩ. Тогава американското правителство е знаело, че терористите са планирали атака, но въпреки това позволило плановете да се реализират, за да оправдаят различните войни на САЩ зад граница.
2.Втората по популярност теория на конспирацията е тази, че американското правителство е прикрило данни за съществуването на извънземни. Тези доказатества за живот извън Земята се съхраняват в далечна въздушна база в Невада, популярна като Област 51.
3.Кралят на рокендрола – Елвис Пресли, е инсценирал собствената си смърт, за да избяга от славата, гласи следващата мистерия.
4.Фалшива била и мисията на Аполо на Луната, измислена пак от американското правителство, за да се справи с пропагандата на Съветския съюз по време на Студената война.
5.Шекспир не е съществувал. Авторът на пиесите от времето на кралица Елизабет, всъщност е графът на Оксфорд, Кристофър Марлоу, самата кралица или някой друг.
6.Романът "Шифърът на Леонардо" се нарежда на шесто място.
Хората смятат, че Исус Христос се е оженил за Мария Магдалена и благодарение на рицарите тамплиери, тяхното родословие е продължено и до днес.
7.Хуманоиди, които наподобяват влечуги и най-вероятно идват от Космоса, всъщност управляват тайно света.
8.Битува схващането, че вирусът на СПИН е създаден от човека по невнимание и нарочно е разпространен.  В убийството на президента 9.Кенеди са замесени мафията и Мерилин Монро, освен някакъв самотен човек, който стрелял срещу него.
10.На последно, 10-то място, в своеобразната класация е конспирацията около смърттта на принцеса Даяна, за която се смята, че е убита от тайните служби в съучастие с британското кралско семейство.

 

Afera.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *