Публикувано на 25.11.2008 / 23:15

Яне Янев: Иван Драшков е собственикът в сянка на имоти на Доган

 

 

Внесените питания отстрана на РЗС са над 10, сред които и едно отнася за изграждането на нова джамия в столицата. Според Янев парите за този „ислямски център“ са с неясен произход. РЗС има данни, че $500 000 са постъпили в касата на главното мюфтийство. Трябва да бъде извършена цялостна проверка на финансирането на този проект“, допълни Янев. „Имаме данни и за „спящи клетки“ на радикален ислям в Родопите и вече сме подали съответния сигнал към прокуратурата. Финансирането на тези „клетки“се извършва от редица държави, но не мога да спомена само една, защото ще трябва да кажа всичките. Сигурно е и че средствата за построяването на новата джамия в София не идват от светски организации, а от радикални ислямистки такива “, допълни лидерът на РЗС.

Подадени са сигнали и срещу „близките до силните на деня олигарси“, стана ясно от изявлението на Димитър Абаджиев. Сред посочените конкретно примери са срещу собственика на Пловдивския панаир Георги Гергов, който от неделя е и член на ВС на БСП, както и срещу призиралият комбината в Свищов „олигарх“ Красимир Тачев. Друг сигнал РЗС е дал на прокуратурата във връзка с „вторите сараи“ на Ахмед Доган в село Рибарица, които според хората на Янев са неофициална собственост на уволнения заместник шеф на ДАНС Иван Драшков, който „тъгувал с влияние“ от своята бивша позиция. От Военна прокуратура са уведомили РЗС, че до края на седмицата ще получат постановление по този случай.

 

Стефан Топузов

www.deltanews.bg

 

 

 

Коментари 0 за
“Яне Янев: Иван Драшков е собственикът в сянка на имоти на Доган”

 1. Сигналите на Лидера Янев са сериозни!
  На ход са ДАНС и другите комп. органи!
  Те ДОКАЗАХА,че са компетентни и с висок професионализъм!
  Лично мниние за Ислямския Институт,
  който Бойко Борисов оповести като компенсация за издънката му относно Възродителния процес!
  Да,
  ако е напълно прозрачно финансирането му и има ефективен контрол-
  кои са преподавателите и каква е литературата, която използват и т.н.?
  Не,
  ако въведем Вероучение като задължителен предмет в Основното у-ще !
  Православието, исляма, юдаизма, будизма и.т.н ще се изучават!
  Каква религия ще избере ДЕТЕТО е личен избор!

 2. Да ви кажа честно, ако Иван Костов не бе мошеник, определено става за наи добър премиер на държавата. Ще ми вдигат те джамия насред столицата, ще си разиграва Доган коня, както си иска, ще строи джамии, ще си приписва заслуги – охрана на етническия мир в страната. Как ли пък не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *