Публикувано на 09.02.2008 / 21:00

Щуробаджанаците във властта влизат в списък

Предложението е на  депутата от НДСВ Станимир Илчев и е било прието на заседание на Комисията за борба с корупцията към Народното събрание, съобщи в.”Класа”. Мотивът на Илчев е бил конфликта на интереси и скандала, който произтече във фонд “Републиканска пътна инфраструктура”. Тогава стана ясно покрай хванатите с 25 000 лв. подкуп двама служители на фонда, че голама част от договорите с фирма "Биндер", управлявана от брата на Веселин Георгиев, са подписвани в противоречие със Закона за обществените поръчки. "За да не ни изненадват и в бъдеще подобни конфликти, е хубаво да се знае кой кой е", обосновава предложението си Илчев. Според Добромир Гущеров от БСП пък това не бива да се превръща в самоцелно преследване и нещата трябва да бъдат ясно формулирани. "Всички стопански субекти са равнопоставени пред закона", коментира Гущеров.
По предложение пък на независимия депутат Минчо Христов комисията се самосезирала и за конфликт на интереси в БНТ, описан в статия на в. "Поглед". Председателят на Комисията по борба с корупцията Бойко Великов е поискал  и Съветът за електронни медии (СЕМ) също може да бъде изслушан във връзка с разкритията на вестника.
Депутатите решиха също да изслушат отговорен служител на Националната телевизия и след това да решат дали да сезират прокуратурата.

 

Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *