Публикувано на 21.11.2020 / 12:11

ЩЕ ПУСНЕМ В ОБОРОТ ДРЕБНИ МОНЕТИ С ОБРАЗА НА ЖЕНИ МАРЧЕВА, УПРАВЛЯВАЩА С ЛЕГЕН НА ГЛАВАТА СУ-28

“И накрая, като в рицарските романи, нека завършим с въпроса, има ли пилот в самолета?”

Жени Марчева, този Росинант на българската телевизионна журналистика, не спира да ме сюрпризира с гъвкавостта на своя културен хоризонт.

Преди време испанското правителство бе пуснало в обращение монета от 2 евро, на гърба на която бе изобразен рицарят Дон Кихот де ла Манча с леген за бръснене на главата, стара ризница и копие.

Предполагам, че много скоро ние също трябва да пуснем в оборот някакви дребни монети с образа на Жени Марчева, управляваща с леген на главата СУ – 28.

Не знам, може би, защото аз също обичам да говоря много глупости, затова толкова харесвам това емблематично сутрешно предаване от ТВ уикенда. Всичко в него е толкова ефирно тъпо, че спокойно би могло да мине за продукция на инженер Митко Димитров.

На мен, лично, то цялото ми харесва. Всичко в тази продукция е на макс волюм!

И габровският шегаджия Томислав Дончев бе на ниво, а острият му като бръснач ум отново бе порядъчно изпилен, и хитростта на Санчо Панса блестеше в очите му, докато фермерът в душата му отново се опитваше да ни прави на бали. Продължава да си мисли, че сме фураж. Ехххх, този сладък Томи!

Очарование в днешното предаване разпръсна и видната ку-ку специалистка Мадлен Алгафари, която затрупа зрителя с десетки полезни съвети за различните начини на водене на психологическа война с гадния вирус Ковид 19. Стойте си вкъщи, вика тя, слушайте класическа музика, сгответе си фюджън манджа, правете секс, четете Рембо, пийте бургундско вино – и ви дреме на шушоната! – посъветва разумно тя българина от ТВ екрана. Тази малка Дулсинея не спря да размята къси лапички в ефир, твърдо убедена, че Нидал е утрепал за закуска две-три мелници, а самата тя живее в портокалова градина зад околовръстното на Валенсия.

Хубаво е, когато животът се вплете в изкуството до степен на ЛСД ефект, но е много кофти, когато после изкуството се превърне обратно в живот, защипан единствено между двата цвята на бруталната реалност. Ако не ми вярвайте, питайте, когото си щете! Питай те Лесинг, Дариткова, Уайлд, питайте някой наркоман от улицата или Портних, питайте Сервантес, Мутафчийски, Мане, Борисов… Всички те прекрасно познават темата.

Не знам, дали рицарите управляват самолети, но знам, че трябва да помним съдбата на благородника Алонсо Кихано, който след като изчете куп рицарски романи, загуби своя разум и самопровъзгласявайки се за рицар, въпреки, че рицарското време отдавна бе отминало, реши да донесе справедливост на света.

Искам да кажа, накратко, това че някой е с доспехи не значи задължително, че е рицар или благородник. Това, че някой е пилот не значи, че има самолет. Това, че има самолет не значи, че задължително в него има пилот. Както и това, че Жени Марчева е в ефир не значи, че Росинант е безработен, щото както всички добре знаем, всеки негър може да стои на екран, особено ако е на кон.

Васил Петев

 

Коментари 25 за
“ЩЕ ПУСНЕМ В ОБОРОТ ДРЕБНИ МОНЕТИ С ОБРАЗА НА ЖЕНИ МАРЧЕВА, УПРАВЛЯВАЩА С ЛЕГЕН НА ГЛАВАТА СУ-28”

 1. Женито с хубавите баджаци е много як МИЛФ!Става за много мандръсане!

 2. Вие от МНО можете да се заврете в ауспуха на льотчика или в гащите на курнела и да отворите широко уста.

 3. Баджака е нагледният резултат на прехода в „свободната и безпристрастна“ българска журналистика. Баджаческата журналистика е такава. Тъпа. Марчева не става за водеща – ниско качество казионен журналист на нивото на треторазрядна кабеларка. Въобще водещите изтривалки в „елитните“ ни телевизии не стават за нищо. Поканят ли някой „големец“ от властта, мълчат като п*срани, докато същият наглее и оправдава кражбите и некадърността си…

 4. Ако разберем къде се подвизава в момента циганчето Сайледин от Шумен,дет се правеше на лекар,вмъкваше се във болници и от името на Емел Етем просеше пари уж за болни деца,може да разберем тогава и откъде идва тая мистериозна болест и ще разберем как да я изкореним и да спасим човечествто веднъж и завинаги.

 5. Педал си ти, отрепко, защото ходиш по мен и ми бъркаш в гащите.
  Много ти се иска да ти опъна посрания гъз, но имам добър вкус.
  Деба и урода!

 6. кой ти гледа тези сапунки…сутрешни лакърдии…вечерни локумджийско-политически ток-шоу…НОЩ-ни брифинги с АПОКАЛИПСИСА…особенно последните…да плашиш БЪЛГАРИНА че идва АДА…а той смутено се оглежда и пита …АБЕ кога ИЗЛЕЗНАХМЕ от НЕГО че се ВРЪЩА…или барон Мюнхаузен с ДЖИПКЪТЪ по магистралите ДЕТО ще ни спасява от БЛАТОТО…САЧЕВА с ВОДНИСТИТЕ ОЧИ на надзирателка от БУХЕНВАЛД…ще дават съвети НАРОДА да е спокоен но ГЛАДЕН да МЕДИТИРА днес а да не знае какво го очаква УТРЕ…да се храни здравословно с празен ДЖОБ…да носи маска че го пази колкото дамска превръзка от ИЗНАСИЛВАНЕ…да не се стресира от СТРЕСИРАНЕТО по ТЕЛЕВИЗИЯТА…да е сигурен че ЗДРАВНАТА пътека не е ВОЕННАТА ПЪТЕКА на СИУКС и без жертви няма да мине…

 7. Нека днешният празник Въведение Богоридчно даде очи, ум, съвест и чест за разграничение на истина от фалш и фалшификати, за честност с разграничението и за смелост в признаването и. По-широк е изказът от темата, дадена от Васил Петев, но е заради честността, Богородичната чистота и тежестта на контрастите им при нас и по света:

  Благодат

  На Богородица и Патриарх Кирил

  За благодат се молим и я имаме,
  от благодат радуват даровете,
  но благодат, потулена в погиване,
  е санкция за власт от бесовете.

  За нея читав дверите отваря,
  защото я съзира благотворно,
  но нея похитетелят затваря,
  а дарове-ограбени притворно.

  Със нея свестните се единяват,
  пред нея коленчат със покорство,
  и зарад нея кални се сдружават
  и хвърлят висотата й във робство.

  Със нея честните до Бога се допират
  и пак със нея в Словото светлеят,
  без нея бесовете галопират-
  в безчестие без Бога големеят!

  14 ч., 21.11.2020
  Въведение Богородично

  https://www.youtube.com/watch?v=GB26V97hk7Y&t=459s

 8. Да се явиш в телевизия в стил облекло за спане и да говориш в стил Цв Цв е класика.Но когато за почнеш да анализираш Е……Да Бареков бе прав в анализа си за тази водеща .
  Към БТВ . Направихте 20 г ,няма ли и други форми на предавания ,или това е краят на пейката.

 9. За всичко написано 6+, но за това „… питайте някой наркоман от улицата или Портних,“ направо „Голямата награда“ 🙂 🙂 🙂

 10. Прочетох сюрреалистичния анализ на г-н Петев и за да вплета изкуството в живота, си отрязах ухото- като любимия ми Винсент.:-) Така няма да чувам нищо от това, което говори Росинант и подобните нему tv-величия. Особено новоизлекуваната Гола/вода/, т.е. Гала.

 11. Еиййййй, какво не и харесвате на тази булка, бе? Всичко си има, даже на някои места и артисва….

 12. Никъде по света няма такива разплути водещи, които едва мърдат.
  Губуну на време е дори да я погледнеш!

 13. Само едно ще напиша.
  Не гледайте нито едно предаване по нито една българска телевизия.
  Петев например вместо това нещо да беше гледал филм за лъвовете по Нат джио айлд или за Хитлер по Хистъри.
  Гледам само научно популярни филми.

  1. Телевизията, както и СМО промиват мозъка, колкото и малко да Ви е останал.
   А Вие си гледайте документални филми,
   „Историята се пише от победителите“.

   1. Промиват мозъка подобни предавания,новини, риалити шоута.
    Филмите за животни, астрономия, археология обогатяват човека и само те имат смисъл.
    Иначе и който и да е турски сериал е сто пъти по свястен от
    подобни програми.

    1. Голям сте майтап, постоянно – кой какво да гледа, кой какъв бил, кой къде да пише … като няма с кого, май сам си приказвате??:-))

     1. Ама то не е виновно добичето. На него така му нареждат работодателите. Не знам дали на майка му не и горят ушите от благословиите, които тук се сипят върху пушман „льотчика“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *