Регистрация
Публикувано на 19.05.2008 / 20:54

Шефът на Национална служба “Полиция” Веселин Петров подаде оставка, играе го обиден

 

 

Директорът на Национална служба “Полиция” главен комисар Веселин Петров е подал оставка, съобщи Агенция “Фокус”. Вътрешният министър Михаил Миков е заявил, че ще се срещне с комисар Петров в близките дни и ще вземе решение дали да приеме оставката.

Елегантната стъпка по разкарването от висша длъжност обикновено протича така – на генерала е подсказано да подаде оставка, за да не го освободят, и сега се разиграват циркове с разговори между министър и подчинен.

Всъщност, Веселин Петров бе и една от кандидатурите на бившият шестак Цвятко Цветков за поста главен секретар на МВР и нищо чудно с оставката си, шефът на Нациолната полиция да разиграва постановъчно театро, за да го помаже с благовонна клонка по главата новият вътрешен министър.

Бившият шестак Цвятко Цветков минава за враг на лобито на Румен Петков в БСП и се усуква около Станишев, Миков и Татяна Дончева, което може да означава и това да е отчаян ход, Веселин Петров да бъде спасен.

Петров нашумя с факта, че бе седем години шеф на вътрешната дирекция на Варна. Дойде като директор на РДВР – Варна по времето на Костов, служи вярно и се кълнеше сутрин, обед и вечер на Бойко Борисов, по-късно припозна червените като свои и те го издигнаха в столицата точно преди да избухне скандала в МВР.

Комисар Веселин Петров не успя да блесне с нищо особено докато бе директор на ОДП – Варна. Даже напротив – по негово време не се случи нито една спецоперация или разработка, касаеща корупция по висшите етажи на властта, или разбиване на контрабандни канали. Блатото в морската столица спеше дълбок сън под покровителството на ръководството на вътрешната дирекция.

Комисар Веселин Петров успя да разкара от дирекцията всички онези, които му се противооставиха. По-късно МВР бе осъдено заради неправовомерното съкращение на бившия шеф на БОП – Варна Емил Петров, а капитан Петър Стоянов от “Криминална полиция”, който бе арестуван и бит под вещото ръководство на спецоперация от Веселин Петров, бе оневинен от съда и сега съди държавата в Страсбург.

Веселин Петров се прочу и с ловуването си в района на Провадия, за което се носеха легенди. Пред БТА Веселин Петров е коментирал, че си подава оставката, защото ръководството на МВР му показало, че мнението му не се зачита, новото ръководство му нявало доверие и нямало желание да работи с него. Петров за пореден път се спасява като селски хитрец, коментира ченгета, които го опознават – опитва се да играе на обиден, защото усеща, че се може да се закачи за идващата власт на ГЕРБ. Още повече, че слугува и извършва поръчките на Бойко, докато беше главен секретар.

Ако оставят във висшия ешелон на МВР фигура като Веселин Петров, това окончателно ще означава, че няма никаква воля за справяне с тоталния крах настъпил във вътрешното министерство.

 

 

Afera.bg

 

 

 

 

Коментари 0 за
“Шефът на Национална служба “Полиция” Веселин Петров подаде оставка, играе го обиден”

  1. че е просто обиден, а не обиден от ДПС, щото ще му е по-вътрешно, или може би е унизен, че не е обиден от някой фес

  2. Заради кръвосмешения ромите са на първо място по наследствени болести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *