Публикувано на 19.02.2008 / 22:59

Шефът на Националната полиция да влезе в Храма!

 

 

 

Шефът на Националната полиция и бивш директор на ОДП – Варна още днес трябва да намери пътя към Храма. И да извърши своето покаяние.

Вчера съдът възстанови на работа, заради незаконното му съкращаване, бившият шеф на РЗБОП – Варна комисар Емил Петров. Зад всички тинтири-минтири членове, алинейки, заповеди, предложения и вратички, голата и гадна истина бе, че ексантимафиот №1 на морската столица бе изритан с кадифени ръкавици от тогавашния шеф на ОДП – Варна ген. Веселин Петров.

Ген. Веселин Петров просто не понасяше нито едно ченге, което може повече от него и евентуално щеше да застраши шефския му пост. Ген. Петров сигурно е много добър полицай, но всеки ден търсеше под стола си заговорници през всичките седем години, които въртя вътрешната дирекция на Варна, и на финала успя да се освободи от всички неудобни нему.

Така на улицата бе пратен и комисар Емил Петров – шефът на антимафиотите. Не, че не му бе предложена работа на майна си райна, не, че цялата врътка не се случи “елегатно” с всичките маниери на Клавдий. И докато ген. Веселин Петров плавно, но славно се издигаше в кариерата и успя даже да се добере до длъжността директор на Националната полиция, бившият шеф на РЗБОП – Варна съдеше МВР. И го осъди.

От вчера той е в пълните си права да се върне на работа в ОДП – Варна. И то не като какъв да е, а с правомощията да стане заместник – директор. Дали ще преглътне горчилката Емил Петров от всичките доноси и идиотщини, които му бяха спретнали “верни пажове” на ген. Веселин Петров и дали ще се върне в редиците на ченгетата, това вече е личен избор.

През 2003 година, когато ген. Веселин Петров още се кълнеше във вярност на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и пак беше шеф на ОДП – Варна, по някакво още по-идиотско “тунинг мероприятие” бе арестуван кап. Петър Стоянов от варненската “Криминална полиция”. С обвинение за рекет. При арестуването го биха като куче и лично ударите нанасяше шефът му Тодор Иванчев, който и до днес се подвизава във варненската дирекция и отговаря за оперативната работа.

Вестниците гърмяха, че е заловено подкупно ченге, ген. Веселин Петров се надуваше до Бойко Борисов като балон и накрая нямаше как – от толкова надуване цялата тъпа история се спука.

Оказа се, че не става дума за никакъв подкуп, кап. Петър Стоянов бе напълно оневинен от Военно-апелативния съд и Върховно-касационния съд и в момента съди държавата.

След излизането си от ареста в интервю кап. Петър Стоянов каза, че е станал много неудобен “за една овца в човешки образ”, визирайки шефът на “Криминална полиция” Тодор Иванчев. И в прав текст се обърна към ген. Веселин Петров, че ако има чест на генерал трябва да си подаде оставката.

Кап. Петър Стоянов не скри, че ако си отвори устата същата “тази овца, която впряга три служби от РДВР – Варна да работят за неговия личен интерес” трябва да влезе в затвора, но запази правото си за това, след което приключи целия процес.

От сега е ясно, че държавата ще бъде осъдена и по това дело.

За жалост парите ще плащаме всички, а не тези “топ” ченгета, които с безразсъдните си пушилки и евтини комбинации отчитат някаква дейност пред света.

Парите ще плащаме всички ние, данъкоплатците в тази държава.

Ако името на някой шеф на полицейска дирекция в нормална европейска страна се бе свързало и с една трета от всичко казано дотук, той моментално сам би си подал оставката.

Вместо това, ген.Веселин Петров го повишиха и го направиха директор на Националната полиция.

И тъй като генаралът очевидно няма респект от неписаните правила на честта на пагона, то поне трябва да има смирение към Господ.

Затова – още днес да се запъти към Храма. Да сведе глава за покаяние и да помоли за прошка.

Защото и кап. Петър Стоянов, и комисар Емил Петров не са просто поредните имена от регистъра. А мъже с души. И чест. Върху, които не мутрите, не бандитите, а ТЕХНИТЕ хора се изплюха.

Накъде води пътят към Храма ли, господин Генерал?

Излезте от кабинета и Господ сам ще ви поведе.

Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *