Публикувано на 25.06.2020 / 19:17

ШЕФЪТ НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“ – НАЗНАЧЕНИ АВЕРИ НА СЛУЖБА, ПРИЯТЕЛКА В ПРОКУРАТУРАТА. РАЗРАБОТКА НА ДАНС – 400 БОНА ОТ КИТАЙСКО КАРГО ТЕКАТ КЪМ ВИП ЧЕНГЕТА, ВЪТРЕ ИМЕТО И НА ГЕОРГИ КОСТОВ!

ШЕФЪТ НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“ – НАЗНАЧЕНИ АВЕРИ НА СЛУЖБА, ПРИЯТЕЛКА В ПРОКУРАТУРАТА. РАЗРАБОТКА НА ДАНС – 400 БОНА ОТ КИТАЙСКО КАРГО ТЕКАТ КЪМ ВИП ЧЕНГЕТА, ВЪТРЕ ИМЕТО И НА ГЕОРГИ КОСТОВ!Шефът на Агенция „Митници“ – луксозни автомобили, шофьор, назначени приятели на служба и приятелка в прокуратурата

Освен кратки официални информации, почти нищо не се пише и не се знае за работата и живота на един от най-влиятелните хора в държавата, шефът на Агенция „Митници“, Георги Костов.

При купищата корупционни скандали тресящи нонстоп държавата, както и при няколкото поредни акции на прокуратурата и службите на Калотина и Капитан Андреево обаче, сериозната журналистика изисква редовно осветляване на лицата заемащи висши ръководни административни функции в митниците.

Разбира се, на първо място в този списък е не друг, а бившият главен секретар на МВР в предното правителство на Бойко Борисов – Георги Костов.

Всички си спомняме как в края на миналата година изгоряха два автомобила пред вилата на директора на Агенция „Митници“ в село Опицвет. Единият от тях бе служебния му автомобил BMW 7-ма серия. От МВР тогава първо не обявиха за инцидента, но след като придоби гласност, от вътрешното ведомство бързо заключиха, че се касае за самозапалване. Отрекоха се и слуховете, че Костов е стрелял по подпалвачите и че има ранен местен, който случайно е преминавал в района.

Никой не посмя да коментира и факта, че Костов ползва служебния автомобил за частни пътувания през уикенда, а разходите за гориво и поддръжка са за сметка на данъкоплатеца. Последното е практика при Костов още от встъпването му в длъжност като шеф на митниците.

Оказва се, че освен бензина за разходки, държавния бюджет покрива и други своеволия на митническия шеф.

Само за миналата година служебното BMW претърпява няколко инцидента, по вина на самия Костов.

В началото на годината, на път за работа и със сериозна скорост, Костов губи контрол над автомобила. Блъска го в мантинелите от двете страни на пътя и го приземява в близката градина, където вървят нищо не подозиращи хора. Случаят отново е потулен от бившите подчинени на ексглавния секретар на МВР, но BMW-то отива на скъп ремонт за няколко месеца. Стойността на ремонта е за хиляди левове!

По-късно, миналата година, в изблик на гняв (или алкохолно опиянение), Костов удря няколко пъти с юмрук таблото на другия си служебен автомобил VOLVO, в резултат на което данъкоплатецът плаща за поредния сериозен ремонт. И не на последно място данъкоплатецът плаща и заплата на шофьора на Костов, какъвто му е определен с щат. А за какво го ползва, когато сам си кара служебната кола, е въпрос на който само директора на Агенцията може да отговори. Или да не отговори, което разбира се е по-вероятно.

Това, че Костов е взел митниците за бащиния говори и фактът, че откакто е директор на ведомството, той приюти на сладка служба при себе си доста бивши свои колеги.

Те едва ли дават добавена стойност за митническата администрация, но пък са верни стари дружки на Костов. Това, че те нямат хал хабер от митническата работа, не пречи да ги назначи на сериозни позиции, с по няколко хиляди лева заплата и още толкова постоянни премии.

Такъв например е Валентин Бучински – бивш директор на ОД на МВР Перник, напуснал МВР след скандал, понастоящем директор на дирекция „Сигурност“.

Друго приятелче, уредено с пенсия и държавна заплата е генерал Румен Стоянов, бивш директор на СДВР, сега началник на транспорта в Агенцията. Костов се погрижи и за приятелката на шефа на ОД на МВР Хасково. Благодарение на Костов, Александрина Петрова отново се върна в системата на митниците и стана директор на пловдивската митница. В митническите среди се говори, че на тази митница основно се обмитява турското карго, под чадъра на Костов и с подкрепата на хасковското МВР.

С парите от държавния бюджет Костов помага и на друг свой добър приятел – Георги Шапков. Дружбата им с благоевградския бизнесмен датира от времето, когато Костов беше директор на ОД на МВР Благоевград. Шапков доби сериозна публичност след като се разбра, че неговата фирма е прaвила вътрeшнoтo oбзaвeждaнe нa лукcoзния aпaртaмeнт c чacтeн acaнcьoр нa Цвeтaн Цвeтaнoв в кooпeрaциятa “Лeтeрa”.

Фирмата му „Престиж Бизнес – 93“ печели обществена поръчка за обзавеждане с офис мебели, столове и мека мебел на Националния учебен център и Митница Аерогара София, Териториална дирекция „Южна морска“ в Бургас и Централно митническо управление на Агенция „Митници“. Благоевградската фирма участва и мегапоръчката на агенцията за цялостната реконструкция и модернизация на ГКПП „Станке Лисичково“, на стойност около  15 500 000 лв.

Райският живот на Георги Костов начело на Агенция „Митници“ обаче далеч не свършва с изброеното до тук. Негови колеги разказват, че най-редовно със служебната кола Костов бяга в Гоце Делчев, от където пък родом е дългогодишната му приятелка.

Дамата, както сами се сещате, също не е случайна! Тя е един от влиятелните прокурори в Софийска градска прокуратура и обича да се хвали, че разполага с много власт и ако някой настъпи интересите на нея или на известния й любовник, ще плаща висока цена! Говори се, че в няколко случая дори прокурорката е разпъвала чадър над близки авери на митническия бос.

Какви приходи за държавния бюджет може да събере Костов на всички е ясно. Въпреки, че назначи доста бивши свои колеги от МВР, и до момента Костов няма никакви сериозни реализации по линия на контрабандата. Единствените му успехи са свързани с това да харчи държавните пари. В тази сфера директорът на митниците се справя отлично.

http://bgjournal.info

Бележка на АФЕРА:

На 9 ноември 2019 година АФЕРА написа:

ЗАПАЛИХА ДВАТА АВТОМОБИЛА НА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ, ТОЙ СТРЕЛЯ СРЕЩУ НЯКОЛКО ЛИЦА. 400 000 ЛЕВА ДЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ОТ КИТАЙСКО КАРГО ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЧЕНГЕТА. В СПРАВКАТА И ИМЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВ

„МВР МЕТО“ ЗАМАЗА ПАЛЕЖА СРЕЩУ ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ! А НА КОГО ДАВАТ КИНТИТЕ НА „ФАНАГОРИЯ“?! „МВР МЕТО“, НЕ ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ, А ОТГОВАРЯЙ НА КОГО ДАВАТ ПО 100 ХИЛКИ ГРУПАТА НА „ЛАНЕЦА“!

Още чакаме някой да извади на бял свят „справката“ от ДАНС, в която фигурират данните за Георги Костов и Младен Маринов. Още чакаме и „реализация“ по тази разработка!

Повтаряме!!! – по 400 бона делят на месец високопоставени ченгета и митничари от китайско карго. В разработката е и името на шефа на Митници Георги Костов.

Коментари 11 за
“ШЕФЪТ НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“ – НАЗНАЧЕНИ АВЕРИ НА СЛУЖБА, ПРИЯТЕЛКА В ПРОКУРАТУРАТА. РАЗРАБОТКА НА ДАНС – 400 БОНА ОТ КИТАЙСКО КАРГО ТЕКАТ КЪМ ВИП ЧЕНГЕТА, ВЪТРЕ ИМЕТО И НА ГЕОРГИ КОСТОВ!”

 1. Проектът „БОРИСОВ“ няма да приключи само с физическото отстраняване на лицето Бойко! Ще приключи след изритването на всички негови метастази от позициите, на които паразитират.
  Какво правим обаче със сганта която се настани в държавната администрация и чака нови главатари?

 2. И за какво са им толкова много пари като ще дойде един Ковид 2020 и всички ще си заминат!Измекяри работили до 90 година за 160 лв и сега алчността им ще ги погуби!

 3. Тази „милиционерска солидарност“ еволюира в чист лобизъм от мафиотско-мутренски тип. Толкова ли са умни, кадърни и всеможещи тези милиционери, че са навсякъде?

 4. Айде, бе! Нагласил е всичко това?! Да му се ненадяваш на тоя, а има такава дебилска физиономия!

 5. Уважаеми приятели, моля ви, имайте своето достойнство – не коментирайте дебила от снимката!

  1. Повлекли са се като свинска тения в МОЯ дом. И пият МОЯТА кръв.

   И е достойно да защитавам и децата си, и себе си, както мога. Даже и да не съм прав, щото на тях пък още по-малко им пука.

   1. Знам, че си прав Пенчо, но отдавна съм на шепа лекарства, а нито един младеж не се явява да му предам пушката си! Бъдете здрави и смели!

    1. ..e tova e ,,problema na BG/obshtestvoto…,,dobre nahranenite ni deca/,,vigdashti do varha nanosa si,,i,,postojanno barkashti/vav/veche/ palnija/hladilnik!

 6. Поради алчност, некадърност, жажда за власт, мания за величие и чувство за недосегаемост и незаменимост на управляващите, клетата ни държава заедно с народа, сме обречени! Мисля, че вече нямаме никакъв шанс, също и надежда,за излизане от повсеместната криза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *