Публикувано на 14.07.2008 / 22:25

Шварценегер вика спешно Бойко Борисов

 

 

Кметът на София Бойко Борисов е получил официална покана от името на губернатора на щата Калифорния Арнолд Шварценегер да посети Лос Анджелис възможно най-скоро. Това е съобщил днес на на БТА управителят на "МЗ къмюникейшънс груп" Максим Бехар.
Поканата била предадена на Борисов от Зев Ярославски, член на Надзорния съвет на община Лос Анджелис, който е на посещение в България. Ярославски е най-дългогодишният член на Надзорния съвет на най-голямата община в САЩ с 10 милиона жители, 88 града и над 20 милиарда щатски долара бюджет. Гостът е предал на Борисов и специални поздрави от името на Шварценегер.
Какво разбираме от това ПР-съобщение?
1. Че губернаторът на щата Калифорния кани кмета на София на среща. Но не става ясно в какво качество го кани? Губернаторът не е кмет. Шварценегер не е дори и "неформален лидер". И мутра не е. Тогава защо го кани?
2. Че съобщението го прави не кой да е, а Максим Бехар, удобно споменат в компанията на такива звезди като Шварценегер и местното величие Борисов. И си прави реклама и на фирмата – не кой да е Максим Бехар, а именно "управителят на…" Сякаш в България има и други Максим Бехаровци.
3. Че слагайки в съобщението цифрите 10 милиона (не е вярна), 88 града и 20 милиарда бюджет (не е вярна) се издига и реномето на Борисов. Но тогава още по-парлив е въпросът защо го кани?
4. Че в типичния за М3 стил се натъртва, че "Ярославски е най-дългогодишният член на Надзорния съвет", което би имало значение, ако съобщението бе за жителите на Ел Ей, а не за софиянци.
5. Че като се постави думата "спешно" в заглавието, на хората се дава възможност да си представят големите опасности, пред които е изправен Шварценегер и от които само Борисов може да го спаси. Например пожарите в Калифорния? Дотам ли е опрял губернаторът – да разчита на пожарникаря Бойко?

www.boikob.blogspot.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *