Регистрация
Публикувано на 07.03.2018 / 22:35

ШАПКИ ДОЛУ! ВЛИЗА ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ. МАРИН УРУМОВ

марин урумовТръпне ми душичката, защото с него съм горда.

Съдбата реши някак аз да бъда една от първите, които да му пришие крилете. Когато преди близо четири години той сам ме намери и плахо ми предложи да прочета един негов разказ, дори не ме помоли да го публикувам.

Но аз го направих от раз. Това бе първото ми докосване до магията на перото на Марин Урумов – разказа му: POST MUTREM

Защото душичката ми винаги пее, когато открие Посветен в словото и Целунат от Бога творец.

Моментално го призовах, даже някак неистово го подбутнах, че на всяка цена трябва да издаде книга и да пише, да пише, да пише, да пише…

Марин Урумов вече издаде първата си книга „Бакъреният кон“. Талантът му съзря и издателство „Лексикон“, което му подаде ръка.

Няма да ви обяснявам колко добър писател е Марин Урумов, нито ще се правя на критик, за да лея думички какво точно е искал да каже и какви послания е направил.

Ще ви кажа само: Щапки долу! Влиза голям български писател. Марин Урумов.

А щом аз ви го казвам, колебания не трябва да имате.

Ще ви заплени тази смайваща самобитност, този дълбок вир, в който аха да се удавите, докато пак той не ви измъкне с един властен замах, за да ви се прииска утре разказите му да се влеят в роман…

Марин Урумов е голям писател не само защото е престъпно по-талантлив  от произведените в „големи“ български писатели, произведени в такива единствено пропагантно и кинтово, а и защото е честен.

Чувате ли? Честен. Няма добра книга, ако авторът и не е честен със словото.

Купете си книгата му „Бакъреният кон“.

Когато я прочетете, ще знаете, че Марин Урумов е явление в българската литература и ще ви се иска зверски да се напиете след разказите му, раздрали душите ви, защото ако словото не изтръгне от вас сълза, за какво изобщо е слово?

Марин Урумов няма нищо общо с онези напудрени „писатели“, които виждате да менторстват фалшиво и изкуствено по медиите. Той е опериран от суета и е толкова истински, колкото истински са и историите му. Работил е всичко, което се сетите, и живее така, както всички живеете.

Бог обаче си знае неведомите пътища. И му намери Пътя. Където го сложи Майстор.

„Бакъреният кон“ ви чака.

Защото малко са онези български майстори на словото, които си заслужава да четете.

Марин Урумов е от тях.

Веселина Томова

марин урумов

Коментари 3 за
“ШАПКИ ДОЛУ! ВЛИЗА ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ. МАРИН УРУМОВ”

  1. Това ме подсеща за тъпизмите на Б.Б. по време на президентската кампания, за Радев: И какво като е честен и почтен? У нас понятията като честност, почтеност, лоялност, добросъвестност, коректност, благородство и т.н. отдавна са загубили своята ценност. Каквото и да ви говорят – за пари става въпрос!

  2. Интересно…Не съм го чувала, нито пък съм чела нещо от него. Ще го проверя в Нитренте…

  3. Хм… И защо трябваше да се връщам толкова назад в архива на „Афера“, за да разбера какъв автор е Марин Урумов? Всъщност, пропускът си е изцяло мой. Но пък иначе нямаше да разбера, че това е човекът, дарил 1.5 декара край Варна за социален дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>