Регистрация
Публикувано на 30.05.2010 / 12:23

Човек, искам да изляза от играта! Искам истината да си кажа!

 

 

На 1 април 2009 година защитеният анонимен свидетел по „мега” дознанието в морската столица Светлин Иванов – Близнака отива доброволно в ДАНС. Там той е с Нурай Шукри – Коджата, който също е анонимен свидетел по „мега” дознанието.

В ДАНС Близнака предоставя записи, които е правил за собствена сигурност, и в които е документирано как прокурори и висши полицаи във Варна скалъпват с натиск и поръчкови показания т.нар. „мега” разследване.

Светлин – Близнака решава да каже истината как през цялото време на разследването е бил притискан и каран да скалъпва показания, както и да върши редица незаконосъобразни действия, посочени му от „мега” прокурори и лично от шефа на варненската вътрешна дирекция комисар Димитър Димитров.

След отиването си в ДАНС той продължава да записва „мега” прокурори и висши ченгета, вече под контрола на Агенцията.

Прокурорите и комисар Димитър Димитров все още не знаят, че се работи по тях. Малко по-късно те ще започнат да се усещат и ще изпаднат в истерия, насочена срещу Светлин Иванов – Близнака и всички онези, които са решили вече да говорят истината за това как са били пресирани, мачкани и използвани.

И ще започнат да заплашват „с качулки”.

На следващия ден, в който се връща от София, Светлин Иванов – Близнака провежда разговор с прокурор Стефка Якимова – наблюдаващ прокурор на „мега” дознанието, по-късно повишена като апелативен прокурор във варненската Апелативна прокуратура. Тя очевидно също е изпратила „със задачка” Близнака при наблюдаващия прокурор от ВКП Евгени Диков. Близнака обаче вече е отишъл в ДАНС. Разказал е всичко и продължава да записва „ювелирните действия” на „мега” прокурорите и висшите полицаи.

2.04.2009г., 10,49 часа, разговор по телефона с прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов – Близнака.

Прокурор Стефка Якимова: Ало…

Светлин – Близнака: Здрасти. Удобно ли е да се видим?

Прокурор Якимова: Да са видим ли?

Светлин – Близнака: Ами, да, защото аз снощи се върнах и искам да поговоря нещо преди пак да тръгна, щото ми се струва май, че когато искаш да говоря с главния прокурор, Евгени Диков /б.р. – прокурор от ВКП, наблюдаващ „мега” дознанието във Варна/ нищо не му е казал на него…

Прокурор Стефка Якимова: За кое, бе?

Светлин – Близнака: Като исках да се срещна с главния прокурор, нали Евгени Диков каза, че е говорил с него и той не можел да ме приеме, а пък вчера ми отказа среща /б.р. – става дума за Диков/ и се учудвам как така…

Прокурор Стефка Якимова: Ама то е тъй, бе…

Светлин – Близнака: Ами добре, ама аз пътувам от Варна за София, пък той е зает, разбираш ли, малко странно ми се струва, разбираш ли…И пак нещо става и искам просто да те видя, и да поговорим, да уточним с теб нещата…Защото, ако ще ходя втори път и той няма да се види пак с мен, аз нямам намерение да давам излишни пари да ходя до София и да се връщам напразно…

Прокурор Якимова: Добре, ако искаш ела при мене и ще звъним оттука на Диков.

Близнака: Добре.

Прокурор Якимова: Айде.

Близнака: Айде.

Разговорът, който провеждат с прокурор Стефка Якимова обаче изважда Близнака от равновесие и той звъни за съвет на тогавашния заместник – директор на ОДП – Варна Диян Нанов. Днес Нанов е издигнат като директор на вътрешната дирекция в Перник от вътрешния министър Цветан Цветанов.

От разговора с Диян Нанов става ясно, че Нанов е наясно с ходенето на Близнака в ДАНС, и че дори му е дал съвет да разговаря с прокурор Якимова. Разговорът обаче между „мега” прокурорката и Близнака е драстичен. Близнака директно е заплашван с „качулки” и, че ще бъде арестуван. Паниката, че всички незаконосъобразни действия по”мега” дознанието могат да излязат на бял свят, истеризира разследващите.

Близнака, когото чрез скалъпвания и поръчки „мега” разследващите използват, без обаче да подозират, че той ги записва непрекъснато, търси помощ от зам-шефа на ОДП – Варна Диян Нанов.

8.04.2009г. разговор по телефона с Диян Нанов, започва в 14,08ч.

Диян Нанов: Да.

Светлин – Близнака: Ало…Ало, Дидо?

Диян Нанов: Оу…

Светлин – Близнака: Кво да правя бе, човек? Страх ме е! Кажи ми кво да правя бе, човек!

Диян Нанов: Нищо, бе. Чакай Митко /б.р. – директора на ОДП – Варна комисар Димитър Димитров/ ще ти се обади и ще се срещнете.

Светлин – Близнака: Аве, не ща да говоря… Ела и ти на срещата с Митко като сме…

Диян Нанов: А?

Светлин – Близнака: Ела и ти на срещата, заедно да сме!

Диян Нанов: Абе той ще ти се обади… Когато имате среща ще разговаряте и ако той прецени, ще дойда и аз… Ако не, за какво да идвам?

Светлин – Близнака: Не, ве, човек… Кво да правя? Не ща, бе човек…Ти беше с него, когато…

Диян Нанов: Ще се срещнеш с него и ще си разговаряте.

Светлин – Близнака: А ве, не бе човек, ти каквото ми каза, го направих. Отидох и го направих и … станах направо на гъз бе човек.

Диян Нанов: Амии, хубаво… Какво лошо си направил? Нищо!

Светлин – Близнака: Е, ти щото ми каза да и ги кажа тия неща… Казах и ги нещата и тя /б.р. – става дума за „мега” прокурорката Стефка Якимова/ откачи, бе…

Диян Нанов: Ти си и казал… Какво толкова си и казал, аз не виждам нещо, което да си казал, за което да…

Светлин – Близнака: Човек, искам да изляза от играта! Искам истината да си кажа! Не ме интересуват, честно да ти кажа, като ще ме трепят, да ме трепят… Искам истината да излезе наяве един ден!

Диян Нанов: Няма да те трепят… Спокойно, Митко ще ти се обади и ще се срещнете…

Светлин – Близнака: Абе, човек, те са заедно, бе! Ти не можеш ли да разбереш, че той /б.р. – става дума за комисар Димитър Димитров/ е бил там и са записвали… Той и е /б.р. – става дума на прокурор Якимова/ дал джуджавката бе, Дидо…

Диян Нанов: За какви записи говориш, бе човек?… Не си записван! Няма кой да те записва за такива щуротии… Не се притеснявай!

Светлин – Близнака: А бе не бе, притеснявам се бе човек, защото казах цялата истина, ти ми каза да отида и да обясня, и тя /б.р. – прокурор Якимова/ полудя!

Диян Нанов: Добре, срещни се с Митко и поговорете… Казах ти, и снощи ти казах…

Светлин – Близнака: Добре.

Диян Нанов: Това са неща, които те ги преценяват… Говори пак с Митко… Със сигурност той ще ти се обади…

Светлин – Близнака: Абе кво да говоря, бе, човек? Дидо, разговора ще бъде отрицателен и ти много добре го знаеш туй нещо…

Диян Нанов: Какво?

Светлин – Близнака: Разговорът ще бъде отрицателен… Нямам нужда даже да се виждам с Митко. Квото Якимова ми го каза, той ще ме нападне по същия начин, както Якимова ме напада, бе човек…

Диян Нанов: Виж се със него…Срещни се! Не трябва да е така!

Светлин – Близнака: Абе, човек, стига глупости бе! Вий сте заместник – директори, директори, мама му да еба…

Диян Нанов: Спокойно…

Светлин – Близнака: Абе, кво спокойно бе? Страх ме е, бе човек! /гласът му трепери/ Страх ме е, казвам ти го направо, бе…

Диян Нанов: Няма от какво да се страхуваш…

Светлин – Близнака: /крещи/ Страхувам се, бе! Страхувам се от Митко и Якимова бе, истината ги казвам!

Диян Нанов: Послушай ме…

Светлин – Близнака: Виж, ти ми даде пример да отида, да го направя и да и го кажа най-учтиво в очите, а тя ми казва, че съм я заплашвал, бе…

Диян Нанов: Не си я заплашвал! Срещни се с Митко… Няма такова нещо. Аз се чух и с нея.

Светлин – Близнака: И какво? Отрича, тъй ли?

Диян Нанов: Е какво от туй… Не става въпрос за отричане, такова, сега, както сме си говорили… разговора си е ваш, аз не съм присъствал на тоя разговор и няма как да …И двамата да се разберете и да се успокоиш.

Светлин – Близнака: Дидо, казвам ти го честно, психически не издържам! Честно ти го казвам сега! Съвсем искренно и честно ти го казвам.

Диян Нанов: Сигурно е така… И затова ти предлагам – срещнете се с Митко и да си поговорите бавно, леко и спокойно. Без напрежение, без каквато и да е друга реакция.

Светлин – Близнака: Не бе, човек…

Диян Нанов: Срещни се с Митко и се разберете.

Светлин – Близнака: Кво да се разбера, бе човек? Същият разговор… Искаш ли да се хванем с теб на един бас, че разговорът ще протече по същия начин, че и даже по-зле ще бъде…Аз не мога да говоря вече бе, човек! Тя е… Хубаво, добре, ще видиш.

Диян Нанов: Не си мисли лошото.

Светлин – Близнака: Аз не издържам, бе! Ти разбираш ли, че след всеки един разговор с тях не издържам, бе… психически, честно ти казвам…Ще се самоубия накрая! /гласът му трепери/ Казвам ти го, ве… /вика през сълзи/ Заявявам ти го, бе! По телефона ти го казвам – не издържам, бе!

Диян Нанов: Не прави щуротии…Недей, седни вкъщи, изгледай един филм, успокой се и после се срещни с Митко, когато ти определи среща…

Светлин – Близнака: /през зъби/ Айде чао.

Диян Нанов: Айде.

Светлин – Близнака е хвърлен на кучетата.

Той знае прекрасно какви са ги вършили „мега” прокурорката Стефка Якимова и шефът на ОДП – Варна комисар Димитър Димитров и как „те са заедно, бе човек!”.

Знае обаче и друго – че всичките му записани разговори отиват в ДАНС. Близнака още тогава е пред арест и е заплашван от разследващите „да влезе в релси” и да забрави, че иска да каже истината „която да излезе на бял свят”.

На 29 май той провежда разговор с „мега” прокурорката Стефка Якимова, която се хили водевилно и прави опит да превърне тормоза и заплахите срещу Близнака в „ти неразбираш от майтап”.

Разговорът е знаков как наблюдаващ прокурор по „дело от обществено значим характер” разговаря със свидетел по него.

29 май 2009 година, 17,03 часа, телефонен разговор между прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов – Близнака.

Светлин – Близнака: Сега проверихте ли, и искам да ми се извините, защото ми писна да ме заплашвате с качулки и да ме тормозите! Аре, провери да видиш…

Прокурор Стефка Якимова: …Ти от майтап не разбираш…

Близнака: Айде, моля те… не е от майтап…Знаеш ли защо?

Прокурор Стефка Якимова: ….ти имаше такова… среща…

Близнака:… защото ти винаги, винаги с всичките си мислите, че ний ходиме и пържиме… Значи, брат ми никога е пържил! Искам да ти кажа нещо… и ми се извинете с Нанов! Лично на Нанов ще му го кажа да ми се извини в очите, защото го питах брат ми – ходил ли си в Янко /б.р. – Янко Колев – Каратиста, обвиняем по „мега” процеса/? Не, спрях да проверя на магазините, купих си…/б.р. – отговорил му брат му – Красен – Близнака/

Прокурор Стефка Якимова: Добре. Вярвам ти.

Близнака: Стига с тез глупости, дето ми ги правите, дето ми ги говорите, тормозите ме така…. Не мога да се успокоя, ти казвам, а вие още повече ме тормозите…

Прокурор Стефка Якимова: /истеричен смях/.

Близнака: Аве, кво се смееш? На вас ако ви е смешно, на мене не ми е смешно, ве!

Прокурор Стефка Якимова: От майтап не разбираш!

Близнака: А бе, кво майтап, бе?

Прокурор Стефка Якимова: /продължава да се хили/.

Година по-късно, дни преди да свидетелства явно в съда по „мега” процеса във Варна, Светлин Иванов – Близнака е арестуван.

Въпреки обаче той дава ужасяващо скандални показания пред съда за цялата мръсотия, творена по „мега” разследването.

Близнака твърди, че има организирана престъпна група с лидер – шефът на ОДП – Варна комисар Димитър Димитров, дясна ръка – прокурор Стефка Якимова и изрежда членовете на групата – прокурори, дознатели и висши ченгета от Варна.

Твърди и, че за действията им е сигнализирал ДАНС. Трябвало е да има и реализация, но тя е била спряна от ВКП.

В момента в ареста върху Близнака се оказва натиск да забрави за всички 3000 записи, които е направил, да спре да настоява „истината да излезе на бял свят”, и че „комисар Димитър Димитров нямал нищо общо”.

В изявление пред АФЕРА Светлин Иванов – Близнака заяви, че ще отиде докрай.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Човек, искам да изляза от играта! Искам истината да си кажа!”

  1. действително няма какво да губи Близнака -защото никога е нямал глава на раменете си -сега ще загуби и нея ако не се изпари извън България-някъде да се забутат с брат си Африка- Австралия-невероятно е тези момчета как си мислят че ще излязат живи и чисти от казана с лайна

  2. От тази игра излизане няма тикво проста.Но ти сам си го начука.Никой не те е карал да правиш дослук с тъпи ченгета.Може и да си най-честният, но оцапат ли те простаците ще се молиш да ти забия още един в муцуната вместо да сричаш по телефона.

  3. Здравейте, Веселина радвам се на куража и професионализма Ви. Вчера с изненада научих, че този сайт се следи и от МВР (и естествено – се взимат мерки…). Та очаквам и мен някой ден да ме привикат… Едно ще напиша – всички са едно котило – наследници на ДС под някаква форма. Забогатяха – добре, но защо не мислят и за страната, за народа… И сега какво? Държавата пропада, а те следят недоволните, вместо да я оправят! Ще си останат богати и нещастни… не в парите е богатството, но човек трябва да има акъл, за да го разбере… Успей в бъдещата работа! Кпт

  4. Ако знаете какъв ой ще настане , когато адвокатът на Близнака се запознае с ВСИЧКИ материали по делото му.Тогава ще Близнака ще говори друго за това, кой го е изпържил. Ей тогава ще стане ясно кой точно го е наредил от доверениците му от службите СЛЕД 01.04.2009 г.ПРЕДСТОИ ИСТИНСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЦИРК.Но това след прочит на абсолютно всички материали в кориците и извън тях ПОСЛУЖИЛИ за образуване на досъдебното производство. Тогава вече ще съжалява, че се е доверявал.И ще чакаме нови свидетелски показания от него в друга посока.ВСИЧКО ПРЕДСТОИ и публиката ще разбере.

  5. Nespiray bliznak,izkaray gi vsichkite,veche nqma kakvo da gubish!!! Neka im izlqzat kirlivite rizi,che da doyde i tehniq kray…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>